tiistai 2. kesäkuuta 2015

Ihanan toukokuun (blogi)kooste

Toukokuu vierähti ohi, ja ihana, ihana kesäkuu on täällä. Edes sateisena sarastanut kesäkuun ensimmäinen päivä ei voinut ryövätä minulta ihanaa kesäfiilistäni. Luonto kukkii ja sieluni myös! Mikään ei ole ihanampaa kuin tähän vuoden aikaan vaellella luonnossa, ihmetellä sen ihanuutta, haaveilla kauniita ja tietysti siinä sivussa lueskella kirjoja. Ballerinat ja kesämekot on kaivettu jo esiin. Vaikka aina sää ei välttämättä ole hepeneitäni sallinutkaan, olen pyrkinyt edistämään kesän tuloa pukeutumalla silti sinikkään kesäisesti toiviorikkaasti ajattelen, jospa aurinko huomaisi vaatetuksestani, että nyt on kesä ja nyt saisi luvan paistaa ja lämmittää.Reilu viikko sitten palautin kirjallisuustieteen sivuaineentutkielmani esitarkastukseen, ja sen jälkeen on ollut aika villi lomafiilis. Kun olen tutkielman saanut kansiin, valmistun (lukiopäteväksi) äidinkielen ja kirjallisuuden opettajaksi ja jätän luultavasti (???) ikuiset hyvästit Turun yliopistolle. (Mutta vaikka rekisterissä on tämän tutkielman jälkeen 472 opintopistettä, en sentään opiskelua kokonaan lopeta! Ensi syksynä odottaa kirjoittamisen perusopinnot Jyväskylän avoimesssa yliopistossa!) Huomenna kuitenkin aloitan mansikanmyyjän kesätyöni koulutuspäivällä sekä lisäksi autokoulun ensimmäisellä teoriatunnillani (!). Iiks, jälkimmäinen jännittää! Autokoulun vuoksi veikkaan kesästäni tulevan tavanomaista stressaavamman ja kiireisemmän, mutta rentoutussuunnitelmaani sisältyy suuri määrä kirjallisuuden nauttimista. Kirjoitan varmaan kesälukusuunnitelmistani oman bloggauksen joku toinen päivä.Toukokuun alussa tekemässäni  vuoden 2015 ensimmäisen vuosikolmanneksen blogikoosteessani ennustin, että syyslukukauden kiireisiin miltei kokonaan kaatunut, mutta kevätlukukaudella heräämisen merkkejä osoittanut luku- ja bloggausharrastukseni osoittaa varmasti entistä enemmän heräämisen merkkejä kevään edetessä ja valon lisääntyessä. Olin täysin oikeassa. Toukokuussa luin ja bloggasin enemmän kuin vuoden aiempina kuukausina. Bloggasin yhteensä kuudesta kirjasta:


Kuten näkyy, on toukokuuni kirjallisessa keskiössä ollut Ingalls-Wilderin pieni talo preerialla -sarjan kirjat, johon kuuluvaa Farmarin lapset -romaania olen lisäksi myös lukenut yli puolenvälin. Tähän lapsuuteni suosikkisarjan pariin palaaminen on ollut ihana projekti. Myös kaikki muut toukokuun kirjat ovat olleet enemmän tai vähemmän ihania, lukemisen arvoisia kirjoja. Toukokuuni oli siis monella tapaa hieno ja antoisa kirjakuukausi.

Tästä kesästä odotan eniten leppoisia meren tuoksuisia ja pikkulintujen laulun sulostuttamia lukuhetkiä tällä kuvassa näkyvällä laiturilla, joka on uusin laiturirakkauteni. Olen asunut kivenheitonpäässä tästä laiturista jo vuosikaudet, mutta olen löytänyt sen vasta tänä keväänä. Viime kesän lempilukupaikkani, eräs toinen laituri, sijaitsee muutaman kymmenen metrin päässä tästä, mutta puut ovat peittäneet tämän laiturin näkyvistäni. 


 Ihanaa ja mansikanmakuista kesäkuuta!
 P.s.Toukokuussa blogini siirtyi myös Facebookiin

8 kommenttia:

 1. Ihanaa kesää myös sinne! :) Ja tsemppiä autokouluun, minullakin se on menossa, tosin inssi enää muutaman tunnin päässä...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Kirjaneito! :) Heh, hauska yhteensattuma, toivottavasti inssisi meni hyvin! :)

   Poista
 2. Aurinkoista kesää! Postauksesi muistutti, että nyt pitää ehdottomasti kaivaa kesäkengät esiin. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! :) Ja kaivapa ihmeessä - on jo korkea aika kesäkengille! :D

   Poista
 3. Ihanan kesäisiä kuvia. :) Laiturilla lukemisessa on tunnelmaa...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Marika! :) Niin on, laiturit ovat yksiä tunnelmallisimpia lukupaikkoja, mitä voi kuvitella. Olen onnekas, kun meiltä löytyy niitä alle kilometrin säteellä useampia :)

   Poista
 4. Ihania kesäisiä kuvia! No ilmankos se kesä ei ole vielä alkanut, kun itse en ole tajunnut ottaa kesäkenkiä käyttöön ;) Ihania kesäpäiviä ja kovasti tsemppiä autokouluun!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kommentista ja tsempeistä, Marile! Otahan sinäkin ne kesäkengät esiin, niin kesää alkaa paistaa sinunkin elämääsi! :P Ihania kesäpäiviä myös sinulle! :)

   Poista