lauantai 12. huhtikuuta 2014

Kirjahulluutta Hulluilla päivillä

Terveisä keltaisten kassien valtakunnasta, Hulluilta päiviltä!

Minun ei pitänyt ostaa sieltä muuta kuin karkkia (joka hullujenpäiväinen traditioni), mutta eksyin ihan vahingossa myös Akateemisen puolelle ja sitten houkutukset iskivät.

Anni Blomqvistin Myrskyluoto -kirja, jossa on yksissä pokkarikansissa kaikki Myrskyluodon Maijasta kertovat kirjat, suorastaan huusi minulle "osta minut". No, ainahan sitä voi yhden 3,90 euron hintaisen pokkarin ostaa, vaikka rahat olisivat kuinka tiukalla, jos kyseessä on kirja, jonka lukemisesta on pitkään haaveillut. Vai mitä?

Pokkarihyllyltä muutaman mutkan kautta matkani jatkui englanninkielisten kirjojen hyllyille ja silloin olin seota. Siellä nimittäin oli monia ihania vanhoja klassikoita sellaisissa hurmaavissa, viehättävissä kangaskansissa, jotka kaikki maksoivat kaikki 9,90 euroa. (Tunnette kai suuren heikkouteni vanhoihin klassikoihin?) Olisin voinut mieluusti ostaa vaikka ne kaikki, mutta lopulta riitelin mieleni sisällä Alcottin Little Womenin ja Bronten Jane Eyren välillä.

Mietin ja harkitsin, harkitsin ja mietin. En osannut päättää, joten lähdin kotiin pelkän Myrskyluodon kanssa. 

Mietin ja harkistin vielä kotonakin samana iltana. Myös seuraavana päivänä. Töiden jälkeen suuntasin uudestaan Akateemiseen noiden hurmaavien kangaskantisten ääreen. Ja taas mietin ja harkitsin ja pohdin. Valinta oli niin kinkkinen, että huolimatta kaikista päätökistäni olla ostamatta molempia, tein lopulta niin. 

Kuka nyt osaisi hei päättää, haluaako mielummin omaan hyllyynsä Pikku naisia vai Kotiopettajattaren romaanin englanniksi? En ainakaan minä!

Little Women sisältää sekä Pikku naisia I:n että Pikku naisia II:n, jotka molemmat löytyvät ennestään hyllystäni suomen kielellä. Kotiopettajattaren romaania minulta ei lödy kuitenkaan ennestään millään kielellä, joten ihan huippua, että sain sen nyt alkukielellä ja vieläpä mitä ihanimmissa kansissa!

Tässä vielä kuvallisessa muodossa hullu saaliini: 


Lähikuvaa niistä ihanista kangaskansista!