keskiviikko 2. huhtikuuta 2014

Maaliskuun kirjat sekä kiireisen opiskelijan kuulumisia

 
Maaliskuu on vierähtänyt taakse ja kevät tekee tuloaan toden teolla. Ihanaa! Silmissäni siintää jo kesäloman rauha ja aurinko sekä mansikat (5. kesä mansikanmyyjänä tiedossa!), vaikka sitä ennen on vielä hurjasti, hurjasti tehtävää.

Olen ollut viime aikoina melko laiska lukemaan ja bloggaamaan. Välillä on ollut vaikeaa löytää niin lukemisen kuin bloggaamisenkin iloa, vaikka aivan viimeisen viikon aikana onkin tämän suhteen tapahtunut parannusta. Edellispäivänä ja eilen esimerkiksi  suoranaisesti ahmaisin kokonaisen romaanin, Sarah Winmanin Kani nimeltä Jumala. Se onkin ensimmäinen kokonaan lukemani kirja itselleni tekemästä haasteesta, jossa luen lukijoideni ehdottamia kirjoja. Siitä lisää blogissani luultavasti lähiaikoina!

Maaliskuussa bloggasin neljästä kirjasta. Nämä ovat itse asiassa kaikki yllättäen lastenkirjoja, mikä sopiikin ehkä hyvin maaliskuuhun, sillä maaliskuun vikalla viikolla vietettiin blogien lastenkirjaviikkoa.

Kolme näistä neljästä blogatusta kirjasta on luettu maaliskuussa. Muumit ja suuri tuhotulva sai odotella blogijumitukseni vuoksi yli kuukauden päivät bloggaajaa. Maaliskuussa tulin aloittaneeksi virallisesti myös Tove Jansson -juhlavuoden oman blogini osalta bloggaamalla peräti kahdesta Janssonista.


Tässä ovat maaliskuussa blogatut kirjani: 

1. Marijke ten Cate: Bibeln för små och stora: upeasti kuvitettu ja kauniisti kerrottu lastenraamattu ihastutti.

2. Eduard Uspenski: Fedja-setä, kissa ja koira: Kirja lapsuudestani uudelleen luettuna jätti aika kylmäksi. En syttyt tarinalle tai kirjan huumorille.

3. Tove Jansson: Näkymätön lapsi ja muita kertomuksia: nämä tarinat olivat ihania! Voi muumit!

4. Tove Jansson: Muumit ja suuri tuhotulva: ensimmäinen muumikirja oli mukava kokemus, vaikka se poikkeaa melkoisesti muista muumeista.
Muita kuulumisia

Minulle on tulossa haastava kevät. Opiskelusuunnitelmani ovat menneet tässä viimeisen kahden viikon aikana täydellisesti uusiksi. Vielä pari viikkoa sitten kuvittelin valmistuvani reilu vuoden päästä keväällä, mutta sitten tarjoutui houkutteleva tilaisuus: pääsen koko ensi syyslukukaudeksi leikkimään (täysipäiväistä!) ruotsinopettajaa entiseen lukiooni. Tämä tarkoittaa sitä, että minun olisi saatava paperini ulos vauhdilla ja valmistuttava maisteriksi kesäkuussa. Gradu pitäisi yhtäkkiä loihtia kahdessa kuukaudessa. Tämä ei tosin ole koko totuus: tähtään hieman alimittaiseen graduun, ja aion kursia graduni kokoon käytännössä liimaamalla ylimittaiseen kandiini noin 17 sivua uutta tekstiä. Ja ai niin. Sen gradun kirjoitan muuten pohjoismaisista kielistä, en kirjallisuustieteestä, kuten vielä vähän aikaa sitten luulin. Kirjallisuustieteestä minulla ei ole nimittäin mitään mahdollisuutta kirjoittaa gradua tällä aikataululla.  
 
Gradun lisäksi on vielä muutamia muita opintoja tänä keväänä, ja lisäksi alan tällä viikolla opettamaan kahta omaa lukiokurssia, joten kiirettä pitää! Huh! Käytännössä tulen opiskelemaan vielä tämän jälkeenkin täydennysopiskelijana, sillä en saa kaikkia äidinkielenopettajan pätevyyteen vaadittavia opintoja nyt kasaan. Mutta aika hurjaa silti. Valmistua ja olla maisteri! Nyt vain kaikki peukut pystyyn pystyyn, että kykenen tähän kaikkeen tällä aikataululla! Opinnot ja työt pitävät minut sen verran kiireisenä tämän kevään, että ennustan hiljaista kevättä blogi- ja lukuharrastuksen osalta. Yritän kuitenkaan olla unohtamatta lukuharrastusta täysin, sillä mikäs sen mukavampi tapa rentoútua ja hengähtää kaiken kiireen keskellä kuin uppoutua hyvään kirjaan!
 
Lopuksi vielä muutamin kuvin ja sanoin, mitä kaikkea muuta olen puuhaillut maaliskuun aikana! 
 
1. Olen ostanut uuden pyörän. Se on PINKKI
 
 
2. Olen valmistautunut kesään ostamalla uudet ballerinat. Ne ovat IHANAT <3
 

3. Olen löytänyt SINIvuokkoja!
4. ... Sekä tietysti LESKENLEHTIÄ.
 
 
P.s. Kaiken tämän lisäksi valmistuin HuK:ksi! :)
 
Aurinkoista kesänodotusta!