tiistai 5. toukokuuta 2015

Koonti vuoden 2015 ensimmäisestä vuosikolmanneksesta


Vappukin meni ja toukokuu tuli. Kolmasosa vuotta 2015 on takanapäin, ja koska en ole tänä vuonna harrastanut blogissani perinteisiä kuukauden koontipostauksia, seuraa nyt ensimmäisen vuosikolmanneksen koontipostaus.

Syksyn kiireisiin melkein kuolleena uupunut blogini on tänä keväänä osoittanut varovaisia, mutta hyvin varmoja heräämisen merkkejä. Luultavaa on, että blogini ja lukuharrastukseni osoittaa entistä ponnekkaampia heräämisen merkkejä kesän yhä lähestyessä ja valon lisääntyessä. Toisinaan on jo niin lämmintä, että voisi alkaa tehdä lukuretriittejä meren ääreen lähilaiturille, jossa viime kesänä viihdyin usein kirja seuranani. Meillä metsät ovat puhjenneet jo täyteen kukkaan sini- ja valkovuokkojen paljoudesta, joten eiköhän ole bloginikin aika puhjeta kukkaan?Alkuvuosi on kulunut melko rennoissa merkeissä kirjallisuustieteen täydennysopintojen ja puheopin tutkinnon parissa sekä tehden hieman osa-aikaisia opetustöitä ja tanssien ahkerasti balettia. Siinä sivussa olen tuskaillut  ensi syksyn töiden suhteen lähettelemällä lukemattomia työhakemuksia ympäri Suomea ja saaden sähköpostiini melkein yhtä lukemattoman määrän päätöksiä, joissa lukee "olemme valinneet tehtävään FM sen ja sen", mutta ikinä se FM se ja se ei valitettavasti ole minä.

Äidinkielenopettajan lukiopätevyys häämöttää enää kirjallisuustieteen sivuaineentutkielman viimeistelyn päässä, ja se projekti pitänee minut kiireisenä seuraavat viikot. Se onkin tämän kevään kenties suurin ponnistus, mutta onneksi tässä ponnistuksessa minua on tsemppaamassa paras fiktiivinen ystäväni, rakas kaimani ja tutkimuskohteeni Vihervaaran Anna! :)

Seuraavaksi listaan kuukausittain alkuvuoden blogatut kirjat kuukausittain

Tammikuu

Ei blogattuja kirjoja

Helmikuu
Jo viime vuonna luettu, mutta helmikuussa blogattu iki-ihana hiirisatu lumosi!

 Dickensin suurromaani taittui suurimmaksi osaksi tammikuussa viettämäni Keskeneräisten kirjojen lukumaratonin merkeissä ja viihdytti lukijaansa taattuun Dickens-tyyliin.Maaliskuu

Lukupiirikirja, joka jätti minut aika kylmäksi

Upea ja lumoava klassikko piti minut vahvasti otteessaan

Kirja tyttökirjoista oli kiinnostavaa luettavaa ja tarjosi hyviä lukuvinkkejä!

Lapsuuden suosiikkiini palaaminen sai aikaan suloisia ja nostalgisia muistoja ja onnistui lumoamaan vielä myös aikuisenkin mieleni.Huhtikuu

Pisteliäs satiiri viihdytti älykkyydellään ja terävyydellään.
Erakkoelämän kuvas oli tenttikirjaksi hyvin hauskaa luettavaa!

Filosofinen teos luonnon merkityksestä vuodelta 1836 on kiinnostava, vaikkakin vaikeatajuinen teos, joka viehättää runollisella kielenkäytöllään.Yhteensä ensimmäisen vuosikolmanneksen aikana tammikuusta huhtikuuhun olen blogannut yhdeksästä kirjasta, joista yksi on luettu jo viime vuonna. Näiden lisäksi olen lukenut sinä aikana myös Harry Potterin ja Feeniksin killan, Montgomeryn Annan nuoruusvuodet sekä alkukielellä että suomennoksena ja Laura Ingalls Wilderin Pienen talon suuressa metsässä. Näistä kaikista on luvassa postausta lähitulevaisuudessa, kunhan vain ehdin! Näin ollen olen lukenut ensimmäisen vuosikolmanneksen aikana 12 kirjaa. Luku ei päätä huimaa, mutta viime syksyn luku- ja bloggausjumiin nähden olen tyytyväinen.

Toukokuu on lähtenyt käyntiin lupaavasti Hilja Valtosen Nuoren opettajattaren varaventtiilillä, jonka sain päätökseen juuri tänään.

Aurinkoista ja lukuilon täyteistä toukokuuta! :)