perjantai 4. lokakuuta 2013

Jess! Morsian ja muita kauhunovelleja + paketillinen muita kirjoja kustantamolta!

Minun perjantaipäivääni ilahdutti suuri paketti, joka saapui postin kautta Faros-kustantamolta.

Tiesin odottaa ainakin sieltä kolmea tekijänkappaletta Topeliuksen Morsian ja muita kauhunovelleja -teoksesta, jonka niminovellin on ensimmäinen oikea suomennostyöni. (Olen kertonut käännösprojektista aiemmin täällä ja tarkemmin itse kääntämästäni novellista täällä)


Paketti vaikutti kuitenkin epäilyttävän isolta, ja minua odottikin mukava yllätys, kun paljastui, että siellä oli mainittujen tekijänkappaleiden lisäksi viisi muuta kirjaa! Ihka ensimmäiset arvostelukappaleeni, mitä olen koskaan saanut kustantamoilta – jippii! Maltan tuskin odottaa, että pääsen lukemaan näitä!


Nämä viisi kirjaa olivat Ina Langen Kertomuksia Suomesta, François-René de Chateaubriandin Viimeinen Abenserragi, Ludwig Tieckin Elämän yltäkylläisyys, Cervantesin Välinäytöksiä ja Gustave Flaubertin Bibliomania.

Aika hassu tunne oli saada käsiin ensimmäistä kertaa Morsian ja muita kauhunovelleja -teos ja nähdä itse kääntämäni teksti kirjoihin ja kansiin painettuna. Hih, aloin vallan nauramaan nähdessäni oman nimeni novellin lopussa!


Samalla iski myös pieni kauhistuksen tunne: ajatella, nyt voivat kaikki ihmiset mennä kirjakaupasta ostamaan kirjan, jossa on minun kynästäni lähtenyttä tekstiä ja kenties nauraa sille ja ajatella, että onpas huonosti käännetty! Noh, toivottavasti käännökseni lukeminen aihuttaa vallan muunlaisia tunteita sitä lukevissa ihmisissä!

Morsian ja muita kauhunovelleja julkaistaan juuri tänä viikonloppuna Turun kirjamessujen yhteydessä, jonne itsekin olen huomenna suuntaamassa. Joten sinne kaikki kauhukirjallisuuden ja Topeliuksen ystävät ostamaan!


Novellikokoelma sai mielestäni oikein kauniin ulkoasun

Syyskuun blogiraportti

Ohho - syyskuu on mennyt kuin hujauksessa ja nyt ollaan jo lokakuun puolella. Olenko minä tosiaan jo kuukauden  verran käynyt yliopistoa kesäloman jälkeen? Ilmeisesti.

Syyskuu oli blogissani siinä mielessä hyvä kuukausi, että sen aikana blogini sai enemmän käyntejä kuin yhtenäkään muuna tämän vuoden kuukautena.

Syyskuussa blogissani vieraili bloggerin omien tilastojen mukaan 2530 kävijää, mikä on melkein 500 enemmän kuin tämän vuoden toiseksi kävijärikkaimpana kuukautena, heinäkuussa (2090). Silti en ihan saavuttanut viime loppuvuoden kävijätilastoja.

Syyskuussa luin lähinnä Suomen kirjallisuushistorian kurssiin liittyviä kirjoja. Kokonaisia teoksia luin kuusi, joista vain viimeisin, Södergranin teos ei kuulunut kurssiin:


Näiden lisäksi luin osan Volter Kilven Alastalon sali I -teoksesta, joka myös kuului edellä mainittuun kurssiin, mutta into lopahti kesken.

Syyskuun ihanimpiin kirjahetkiin on kuulunut Montgomeryn iki-ihanan Anna-sarjan ensimmäisen osan, Annan nuoruusvuosien ääneenlukuhetket isälleni. Linkatun bloggauksen kirjoittamisen jälkeen seikkailut Annan parissa ja isän seurassa ovat jatkuneet, vaikka vielä on noin kaksi kolmasosaa teoksesta lukematta. 

Syyskuussa tuli mietittyä omia ehdokkaitani kaikkien aikojen paras kirja -kilpailuun. Kilpailu on nyt siirtynyt seuraavaan vaiheeseen, ja linkin takaa olevasta listasta saavat ilmottautuneet kirjabloggarit äänestää kuuttaa kirjaa. Itse haluan ehdottomasti mukaan tähän kilpailun viimeiseen vaiheeseen, ja nyt alkaa sitten kova miettiminen, mitkä ensimmäisessä vaiheessa ehdotetuista 509:stä kirjasta pääsevät omaan kuuden koplaani! Jännää!

Syyskuun blogikuukauteeni kuului lisäksi haaste kesän 2013 hyvistä ja huonoista muistoista. Voi kultainen kesä!

Mitäs sitten lokakuussa? Huomista Turun kirjamessuille menoa odotan into piukalla! Siellä olisi tarkoitus tavata monia blogikollegoja, mikä on huisin jännää! Jo pitkään vaivannut flunssa on jälleen kiristänyt otettaan, joten toivottavasti se ei muodostu esteeksi.

Ensi viikolla, 8.10 täyttää blogini yhden vuoden! Sen kunniaksi ajattelin julkaista, juuri kyseisenä päivänä blogissani ensimmäisen blogiarvontani, joten kannattaa käydä kuikuilemassa silloin blogissani!

Tällä hetkellä lukemisen alla on Dickensin Dombey ja poika (olen voiton puolla jo tämän melkein tuhatsivuisen tiiliskiven suhteen!), Sisko Ylimartimon Anna ja muut ystävämme. L.M. Montgomeryn Elämä ja sankarittaret sekä juuri eilen aloitettu  Kazuo Ishiguron Ole luonani aina. Mielenkiintoisia kaikki!

Mukavaa lokakuuta kaikille!

Kai menneestä kesästä voi vielä haaveilla kukkasten muodossa?