torstai 8. toukokuuta 2014

Bloggarin huhtikuu

Terveisiä kiireisen opiskelijan ja opettajan kammiosta! Ajattelin muutamat kuulumisterveiset huikata täältä blogihiljaisuuden täyttämän kammioni perukoilta ja listata huhtikuun luetut (no, niiden listaamisessa ei olekaan kovin suuri työ! :P). Toukokuuta on elelty jo hyvän aikaa, mutta aikaa ja intoa ei ole ollut vielä tiivistää huhtikuutani blogiin.

Kuten maaliskuun kuulumisbloggauksessa ennustin, on lukemiseni ja bloggaukseni ollut aika heikonlaista tänä keväänä, sillä kiirettä on pitänyt paitsi osa-aikaisen opettajantyöni kanssa että opintojeni loppukirin kanssa. Loppu alkaa jo pikku hiljaa häämöttää gradulleni, jonka kirjoittamisen aloitin vasta noin puolitoistakuukautta sitten (!). Ensi viikon loppupuolella olisi tarkoitus palauttaa ruotsinkielinen osio (eli se varsinainen gradu) esitarkastukseen (hui!), ja tämän jälkeen on vielä kirjoitettava 5–6-sivuinen tiivistelmä suomeksi. Ensi viikolla myös olisi edessä kevään vika tentti, jonka luulen tosin melko varmasti repuuttavani, mutta onneksi maisterinpaperit eivät ole siitä tentistä kiinni (mutta äidinkielenopettajanpätevyys kyllä!). Loppu siis häämöttää jo monessa mielessä.  Vaikka nyt pitäisi olla stressi korkeimmillaan, olen oikeastaan ihan huippufiiliksissä, sillä mieleni valtaa jo suunnaton voitonriemu gradua kirjoittaessani, kun elän jo ennakkoon sen tunteen, miltä tuntuu saada piakkoin palauttaa se. Kesälomaa en olekaan tainnut koskaan odottaa näin suurella innolla!

Näistä ylläselitetyistä kuulumisistani johtuen huhtikuun blogattujen lista on säälittävä. Huhtikuussa bloggasin:

1. Sarah Winmanin Kani nimeltä jumala -teoksesta, joka ihastutti, vaikkei maailmaani mullistanutkaan.
2. Päivi Alasalmen Turhamainen aasi -satukokoelmasta, joka riemastutti suuresti.


Näistä itse asiassa ensimmäisen luin jo edelliskuun puolella. Näiden lisäksi olen huhtikuussa blogannut muutamista kirjallisista elokuvista sekä hullujenpäivähankinnoistani. Hulluilta päiviltä hankittu Anni Blomqvistin kaikki Myrskyluoto-kirjat sisältävä pokkari on päässyt jo hyvään vauhtiin, vaikkei läheskään loppuun. Nyt en ole pitkään aikaan kirjaan ehtinyt tarttua, mutta ainakin pääsiäinen sujui hyvin herkullisissa tunnelmissa:

Vaikka lukeminen onkin jäänyt vähälle, olen toki kaikkien kiireidenkin keskellä muistanut vähän välillä juhliakin ja ottaa rennosti! 


Aurinkoista toukokuun jatkoa ja tsempitykset muidenkin kevätkiireisiin!