tiistai 15. heinäkuuta 2014

Lukumaraton alkaa... NYT! – Blogistanian lukumaraton IV

Elämäni kolmas lukumaraton käynnistyy nyt ja tämä on virallinen maratonpostaukseni, jota päivittelen mararatonini edistymisen mukaan. Lukumaratonia emännöi Lukutoukan ruokalista -blogi, ja linkin takaa löytyy maratonin säännöt ja mukaan ilmoittautuneet blogit. Seuraavat 24 tuntia on siis omistettu vain ja ainoastaan kirjoille – ihanaa! :)

Tervetuloa seuraamaan blogiini lukumaratonia.

klo 22.40 maraton alkaa!

Innostus on huipussaan! Päätin lähteä liikkeelle Frances Hodgson Burnettin tyttökirjasta Pikku prinsessa. Eväinani on irtokarkkeja ja Pirkan Marjakimara-jäätelöä, josta muuten on muodostunut minun virallinen lukumaratonjäätelöni: olen syönyt sitä kaikilla lukumaratoneillani (se onkin lempijäätelöni, ja näin sivumennen sanoen suosittelen muillekin!).


Klo 00.30: Luettuna 131 sivua


Miltei kaksi tuntia maratonia takana ja Pikku Prinsessaa luettu hieman yli puolen välin. Ihana kirja! Nyt suuntaan sänkyyn ja nukun sen verran kuin uni maistuu. Toivottavasti se maistuu, sillä minulla on epämääräisen levottoman innokkaan oloinen fiilis, sillä en jaksaisi odottaa huomiseen ja siihen, että pääsen jatkamaan maratonia.

Klo 9.30: Luettuna (edelleen) 131 sivua

Olen pikku hiljaa heräillyt ja valmis jatkamaan maratonia. Yöunet olivat hyvät pienestä maratonjännityksestä huolimatta. Taidan nauttia vähän Pikku prinsessaa, ennen kuin jaksan mennä aamupalalle!

Klo 10.30: Luettuna 223 sivua

Ensimmäinen maratonkirjani, Pikku prinsessa luettu loppuun. Tässä välissä taidan nauttia aamiaista ja siirtyä sitten Juhani Ahon Papin tyttären seuraan, joka onkin mukavan ohut maratonkirja.

Klo 12.50: Luettuna 367 sivua

Juhani Ahon 144-sivuinen Papin tytär taittui melko hidasta, mutta varmaa vauhtia loppuunsa aamupalaa ja karkkia syödessäni. Huomaan pienen keskittymisen puutteen valtaavan alaa. Vaikka kirja oli hieno kokemus, ehkä keskittymiskyky tästä paranee, kun siirryn seuraavaksi lemikirjasarjani eli Annojen pariin ja aloitan L. M. Montgomeryn Anna omassa kodissaan -kirjan. Voisin siirytä sängystäni kenties ulkoilman raikkauteen Anna seuranani.


Klo 15.00: Luettuna 467 sivua


Polkaisin pyörälläni läheiselle laiturille nauttimaan Annan ihanasta seurasta. Luin Anna omassa kodissaan -kirjaa hieman alle puoleen väliin saakka, sata sivua. Laineiden loiskuessa suloisesti korvissani olikin ihanaa syventyä juuri naimisiin menneen ja meren ääreen muuttaneen Annan maailmaan – tunnelma oli juuri oikea. Otin pakasterasiaan mukaani hieman jäätelöä ja se maistui oikein hyvälle Anna seurassa. Nyt taidan pitää kunnon tauon lukemisesta ja pienen tankkauksen jälkeen lähteä pitkälle ja hartaalle kävelylenkille.


Klo 19.10: Luettuna 588 sivua

Ihana, ihana Anna omassa kodissaan luettu loppuun ja julistan maratonin loppukirin virallisesti alkaneeksi! Lukuaikaa vielä kolme ja puoli tuntia jäljellä! Välissä pidin kunnon, yli puolitoistatuntisen tauon ja kävin tunnin kävelylenkillä, jolta palasin kotiin paremmassa lukukunnossa.

Haikean suloisen kirjan lopun jälkeen on hieman vaikeaa pinnistää ja kerätä voimansa hypätäkseen uuden kirjan maailmaan, sillä pieni mietintä- ja hengähdystauko tällaisen kirjan jälkeen olisi aina tarpeen. Mutta maratonijuoksijan on sinniteltävä eteenpäin ja taidan lähteä etsimään lisää kyyneleitä Veljeni Leijonamielen seurasta.

Klo 22.40: maraton päättyi, luettuna 874 sivua

Jippii, pääsin maaliin! Luin tässä välissä alusta loppuun Veljeni Leijonamielen, joka oli 231 sivua, ja aloittelin sen jälkeen vielä Juhani Ahon Papin rouvaa 55 sivun verran. Veljeni Leijonamieli oli lumoavan ihana ja surullinen kuten aina ja sai kyynelkanavani aukeamaan. Papin rouvan kanssa pääsin sen verran hyvin alkuun, että miltei harmitti lopettaa maraton tähän! Kiinnostava ja viehättävä, vaikka myöskin melko masentava kirja.


Kooste ja lopputunnelmat

Elämäni kolmas lukumaraton sujui hienosti, miellyttävissä ja rauhallisissa tunnelmissa. Tuntuu, että tekee todella hyvää joskus keskittyä näin pitkäksi aikaa kirjojen ja lukemisen rauhoittavaan maailmaan ja unohtaa kaikki muu. Suorastaan balsamia sielulleni! Lasten- ja nuortenkirjallisuudesta sekä realismista koostunut maratonlukemistoni oli mielestäni erittäin hyvää ja miellyttävää maratonlukemista. Viihdyin erinomaisesti kaikkien lukemieni kirjojen parissa.

Luettu sivumäärä oli tällä kertaa aivan yllättävänkin lähellä edellistä lukumaratonsaldoani. Tällä kerralla siis luin 874 sivua, kun taas kesäkuussa viettämäni Blogistanian kesälukumaraton III:n yhteydessä luin 843 sivua. En ottanut tältä maratonilta mitään paineita, mutta loppua kohden heräsi pieni kunnianhimo ja ajattelin, että olisi kiva ylittää oma kesäkuinen sivumäärä. Onnistuin siis tavoitteessani ja luin kolmisenkymmentä sivua enemmän.


Tässä kooste luetuista kirjoista sivumäärineen:

1. Frances Hodgson Burnett: Pikku prinsessa (luettu kokonaan, 223 sivua)
2. Juhani Aho: Papin tytär (luettu kokonaan, 144 sivua)
3. L. M. Montgomery: Anna omassa kodissaan (luettu kokonaan, 221 sivua)
4. Astrid Lindgren: Veljeni Leijonamieli (luettu kokonaan, 231 sivua)
5. Juhani Aho: Papin rouva (luettu osittain, 55 sivua)Lähtölaskenta Blogistanian kesälukumaraton IV:een on alkanut


Huomenna 16.7 vietetään Blogistaniassa yhteislukumaratonia, josta voi lukea lisää Lukutoukan ruokalista -blogista, joka emännöi maratonia. Saman linkin takaa löytyy myös lista muista mukaan ilmoittautuneista blogeista.

Ideana siis viettää 24 tuntia kirjojen parissa ja ahmia niin monta sivua tekstiä kuin ehtii sinä aikana. Onko mitään sen ihanampaa!? Odotan hyvin innolla ja iloisin odotuksin elämäni kolmatta lukumaratonia.

Itse ajattelin startata maratonin jo tänä iltana, kun pääsen iltavuorostani. Arvioitu aloitusaika olisi klo 22.00. Ilmoitan aloituksesta blogissani, ja blogistani voi seurata maratonini edistymistä, sillä  päivittelen blogiini maratonkuulumisia maratonin aikana.

Maratoniin valmistautumisen aloitin jo viime viikolla raahaamalla kirjastosta vinon pinon mielekästä luettavaa. Kasa on melko suuri ja näyttää tältä:
Tässä pinossa on valinnanvaraa, eikä ole aikomustakaan koko pinoa lukea. Pinostani löytyy lähinnä lasten- ja nuortenkirjallisuutta, mutta myös vähän vakavampaa: Juhani Ahon realistiset Papin tytär - ja Papin vaimo -teokset, jotka olen jo pitkään halunnut lukea uudestaan.

Tänään jatkoin maratonvalmisteluitani siivoamalla nopeasti huoneeni, jotta siellä olisi viihtyisää lukea. Töistä pääsyn jälkeen taidan suunnata kaupaan hakemaan vielä maratoneväitä, jotta valmistautuminen olisi kaikin puolin täydellinen. Nyt minun on riennettävä hammaslääkärin kautta mansikoita myymään, mutta toivotan oikein isot tsempitykset kaikille muillekin lukumaratonlaisille!