perjantai 24. kesäkuuta 2016

Hanko kuvina: lukumatkalla Hangossa

Viime viikolla koitti kesälomani suurin kohokohta: kauan odotettu hotelliloma Hangossa, vanhassa 1880-luvulla rakennetussa huvilassa nimeltään Villa Maija. Tunnelmiani lomaltani on nähty jo aiemmin ensimmäisen videobloggaukseni muodossa. Tähän bloggauksen teen kuitenkin koosteen matkastani kuvin ja lyhyin tekstein. Kuvia tulikin räpsittyä matkan aikana huima määrä, minkä vuoksi tässäkin bloggauksessa on ennätysmäärä valokuvia.


Olen pitkään haaveillut meneväni joskus ihan ypöyksin jonnekin ihanaan hotelliin tarkoituksena vain olla ja rauhoittua, nauttia elostani ja olostani ja ennen kaikkea lukea kirjoja. Kaksiöinen hotellilomani oli kaiken odotuksen, haaveilun ja menetettyjen eurojen arvoinen. Rakkaiden kirjojeni parissa, kauniissa miljöössä, suolaisen meren äärellä ylhäisestä yksinäisyydestäni nauttien koin olevani ehkä onnellisempi kuin koskaan. Kirjoja en kuitenkaan tullut lukeneeksi ehkä aivan yhtä paljon kuin olin haaveillut, mutta ei se mitään. Luin kaksi kokonasta teosta: Kazuo Ishiguron Pitkän päivän illan ja L. M. Montgomeryn tarinakokoelman Tiedän salaisuuden. Näiden lisäksi aloitin Evelyn Waughin Mennyttä maailmaa. Lukemiseni olin valinnut etukäteen vanhaan huvilamiljööseen sopiviksi.

Hotelli Villa Maija

Tuolla toisen kerroksen oikeassa kulmassa sijaitsi huoneeni
Huoneessa oli myös ihana lasitettu parveke, joka oli kuin luotu kirjojen lukemiseen!


Lukuhetkiä huvilan parvekkeella
Mitä tein viimeisenä aamuna sängyssäni herättyäniNeljän tuulen tupa - Fyra vindarnas hus

Pienellä mäntysaarella sijaitseva Neljän tuulen tupa muodostui lempiruokapaikakseni paitsi viehättävän miljöönsä ja historiansa, mutta myös nimensä ansiosta. Yli sata vuotta vanhassa, rantakalliolle rakennetussa rakennuksessa toimii viehättävä merihenkinen ravintola. Mannerheim on isännöinyt tupaa vuosina 1927-1933. Neljän tuulen tuvan nimi toi mieleeni Anna-kirjat. Anna omassa kodissaan -kirjassa on Neljän tuulen satama ja Neljän tuulen majakka. Siksi päätin, että täällä tuvassa on luettava Montgomerya!
Cafe Virtaska

Keskustassa sijaitseva menneen maailman tunnelmaa henkivä Cafe Virtaska oli mielestäni oiva kahvila ja mitä parhain lukupaikka. Kävin siellä kahdestikin nauttimassa kahvia leivoksen ja kirjan kera. Pitkän päivän ilta ja Mennyt maailma olivat kuin luotuja kahvilan tunnelmaan!


Meri, ruusut ja kirjat

Hangossa ihaninta on meren läheisyys. Meri tulee vastaan melkein minne meneekin. Olen itsekin asunut aina meren lähettyvillä, minkä vuoksi meri onkin ollut minulle aina tärkeä ja rakas. Hangossa kuitenkin meri tuntuu olevan kaikkialla - paljon laajemmalla kuin siellä, missä minä olen itse asunut - ja meri-ilman suolainen tuoksu menee aivan luihin ja ytimiin saakka. Olen aina myös rakastanut lukemista meren äärellä ja tätä intohimoani pääsin toteuttamaan myös Hangossa. Oli ihanaa levittää vilttinsä jollekin yksinäiselle rantakalliolle ja uppoutua kirjan maailmaan. Toinen asia, mikä oli ihanaa Hangossa, oli se, että ruusupensaita löytyi aivan joka puolelta. Varsinkin Pieni mäntysaari, jossa myös Neljän tuulen tupa sijaitsee, on aivan valtoimenaan kukkivia ruusupensaita.Löysin myös lokinpesän!


Shoppailijan ja sisustajan Hanko

Hangon keskustaa tuli tietysti myös kierreltyä, ja ennen kaikkea halusin katsastaa kaupungin sisustuspuotitarjonnan. Löysinkin Hangosta kolme ihanaa sisustusliikettä: Villa Himan, Tian verannan sekä Vonnesin. Olin enemmän kuin riemuissani, kun yllättäen löysin Hangosta rakastamaani Greengate-merkkiä myyvän liikkeen, Tian verannan, sillä Greengate omien nettisivujen mukaan Hangossa ei pitäisi olla yhtään heidän tuotteitaan myyvää liikettä. Luottokorttia tuli vingutettua Hangon reissulla enemmän kuin oli tarkoitus, joten julistin itselleni loppukesän kestävän shoppailukiellon.

Villa Hima


 


Tian veranta
Vonnes
Eräs ihana kauppa, jonka nimeä en muistaEkan shoppailupäivän ostosaalis
Keskustakuvia


Merimaisemasta sai nauttia myös keskustassa shoppaillessaanSeuraavan hotelliyön Hankoon, samaan ihanaan Villa Maijaan varasinkin jo syyskuulle! En malta odottaa, että pääsen uudestaan. Ensi lukuvuonna minulla on tiedossa hurja määrä ylityötunteja. Opetusvelvollisuudella mitattuna olen ensi lukuvuonna 1,5 opettajaa. Olen miettinyt, että ensi vuodeksi on ihan tietoisesti kehitettävä rentoutumiskeinoja, jotta jaksan ahertaa töissä enkä uuvu.  Hangossa keksin, että yksi loistava keino on silloin tällöin mennä jonnekin ihanaan hotelliin yöksi ihan yksinään, vain kirjat seuranaan ja jättää kaikki työt kotiin odottamaan.Tämä hotelliloma oli kenties vain alku monille tuleville hotelliseikkailuilleni!