tiistai 25. joulukuuta 2012

Ihanat kirjaisat joululahjani!


Tänä vuonna ostin enemmän kirjoja lahjaksi kuin koskaan ennen. En edes jaksa muistella kuinka monta. Ja se kannatti, sillä sain myös lahjaksi enemmän kirjoja kuin koskaan ennen! Yhteensä 12 kpl (joista tosin 2 itseltäni :D). Aika hyvä saalis, sanoisin! Kaikki kirjat näkyvät kuvassa mutta lueteltakoon ne vielä tässä:

1) Frances Hodgson Burnett: Salainen puutarha - itseltäni sain!

2) Charles Dickens: Saiturin joulu - myös itseltäni! Luin jo aaton jälkeisenä yönä, joten lisää siitä varmaan lähipäivinä blogissani

3) Ulla-Lena Lundberg: Is: sain ystävältäni! Aloitettiin jo aaton jälkeisenä yönä, heti kun Saiturn joulun viimeinen sivu sulkeutui. (Ilmeisesti joulukuu on hyvää aikaa marmattaa julkisesti facebookissa, ettei onnistu lainaamaan kirjastosta jotakin tiettyä kirjaa, sillä joku tuttu voi ottaa siitä onkeensa :P)

4) David Benedictus: Paluu Puolen Hehtaarin Puistoon: sain äidiltäni. Täydellinen yllätys, josta olin hyvin ilahtunut! :)

5) L.M. Montgomery: Complete Anne of Green Gables, yht. 8 kirjaa: Sain siskoltani! Siis engalnniksi kaikki Annat pokkariversioina, tulivat sellaisessa yhteispaketissa. Ei ollut mikään yllätys, vaan tiesin siskon hankkineen tämän toiveestani Adlibriksestä.

Lisäksi sain myös muutaman muun kirjallisuuteen liittyvän lahjan:

Toiselta siskoltani sain tällaisen Tietojen kirja -nimisen opuksen, joka joskus tosiaan on ollut kirja, mutta...
 
... sisus paljastaakin kirjan rasiaksi, josta löytyy 7 rintamerkkiä, jotka siskoni on omin käsin näpertänyt. (Minun siskoni on kova näpertäjä!)
 
  Ylimmässä merkissä on minun oma kuva lapsuusvuosiltani ja kuudessa muussa on lemikirjailijoideni kasvonkuvia:
 

 
 
Lisäksi se siskoni, joka antoi minulle Anna -kirjat, oli ostanut myös yhteislahjan perheellemme,
joka oli osoitettu kaikille kirjojen ystäville. Minä sain kunnian avata lahjan, ja sisältä paljastui suurenmoisen kokoinen kirja, joka oikeastaan onkin kirjallisuusaiheinen tietovisapeli:
 


The Great Penguin Bookchase -pelissä on tarkoitus kerätä omaan kirjahyllyynsä yksi kirja jokaisesta kuudesta eri värikategoriasta. Eri värit edustavat eri tyyppisiä kirjoja. Esim. keltainen väri on lastenkirjallisuus ja hupikirjat, oranssi väri puolestaan klassikot, sininen tietokirjallisuus jne. Saadakseen tietyn värisen kirjan, on osattava vastata kortissa olevaan kysymykseen, joka koskee kyseessa olevan värin aihepiirin kirjallisuutta. Niin kirjahyllyt kuin kirjatkin ovat kooltaan hyvin pieniä, sillä kirjahyllyt toimivat pelaajien pelinappuloina.
 
Tältä näyttää täynnä oleva kirjahylly:
 
 
Hauskinta ja haastavinta pelissä oli aluksi liimata kansitarrat kirjoihin, sillä jokainen pelin pikku kirja tarvitsee tietysti kannen. Tarroissa on ihan oikeiden kirjojen nimiä.
 
 Se haastava osuus hommassa oli se, että kunkin värin kirjoja oli muistaakseni 8, mutta kunkin värin tarroja puolestaan 10. Siispä piti jokaisesta värikategoriasta jättää käyttämättä 2 kansitarraa, ja tästähän syntyi pientä riitaa siskosten kesken, kun olisimme halunneet käyttää kaikki omien lempikirjojemme kannet!
(Tämä siitä huolimatta, että kirjojen nimillä ei ole mitään käytännön merkitystä pelin sisällön kannalta. Mutta yksityiskohdat ovat tärkeitä!)
 
Eikös nämä pikku kirjat näytäkin niin kovin suloisilta! :)
 

 
 
P.s. Pikku visa, josta palkintona ainoastaan aitoa tietämisen riemua: kuinka monta lempikirjailijaani tunnistatte näistä rintamerkeistäni? :)