keskiviikko 27. maaliskuuta 2013

Kirja-aiheinen haaste

Sain Culturellelta kirjallisuusaiheisen haasteen. Kiitos haasteesta! Nämä kysymykset olivat mukavia. Minulla on pitkään ollut kiireiden vuoksi hiljaista blogissani, mutta nyt katkaisen hiljaisuuden vastaamalla ainakin tähän haasteeseen. Rästissä on odottamassa eräs toinen, hieman vanhempi haaste, johon toivottavasti myös ehtisin lähitulevaisuudessa vastata. 
 
Erityistä kiirettä on aiheuttanut mm. viime viikonloppuna siskolleni järjestämät baby shower -juhlat, joiden järjestäminen on ollut aivan ihanaa, vaikkakin aikaa vievää. Minun on aivan pakko laittaa muutama kuva tännekin! :)
 
 
 
1. Mikä kirja olisi juuri nyt paras kuvaamaan sinun elämääsi?
Elän todeksi L.M. Montgomeryn Anna-kirjoja. Juuri tämän päivän jälkeen minulla on aivan Annan nuoruusvuodet -olo, kun olen onnistunut mokailemaan yhtä paljon kuin Anna nuorena.

2. Luetko runoja?
Hieman, mutta en kovin paljoa. Haluaisin lukea enemmänkin.


3. Käytkö kirjallisuustapahtumissa?
En muista, että olisin käynyt. Kirjallisuustieteen opinnot sinänsä ovat yhtä kirjallisuustapahtumaa jo itsessään.

 
4. Mistä kirjasta toivoisit tehtävän elokuvan?
J.M. Barrien Peter Panista, yhtä rajuna ja synkeänä kuin alkuperäisessä kirjassa. Ei mitään Disneyn lässyn-lässy-versiota. 


5. Minkä klassikon olet aina halunnut lukea muttet ole (vielä) saanut aikaiseksi?
Tolstoin Anna Karenina on pyörinyt mielessä jo vuosia ja viime aikoina, nähtyäni siitä juuri tehdyn filmatisoinnin, on tämä aate pyörinyt vielä aktiivisemmin mielessäni.

 
6. Onko sinulla jokin lempikirja jota et ikinä kehtaa kysyttäessä (paitsi tietysti nyt) paljastaa?

Ei nykyään. Kaikki lempikirjani ovat aivan säädyllisiä ja kunnollisia, julkiseen paljastukseen soveltuvia. Teininä en olisi ikinä kehdannut paljastaa, että luen Sweet Walley High -kirjoja. Jos vielä niitä sattuisin lukemaan, niin en kyllä kehtaisi sitä edelleenkään paljastaa. Paljastettakoon nyt kuitenkin se, että en lue.


7. Kenet kirjailijan haluaisit tavata?
Ah, tietysti ensimmäisenä L.M. Montgomeryn! Myös Charles Dickens, Charlotte Brontë ja Oscar Wilde voisivat olla kivoja ja jännittäviä tuttavuuksia!

 
8. Kenet romaanihenkilön haluaisit tavata?
Ainakin Jane Eyren ja Anne Shirleyn.


9. Kuka on mielestäsi kiinnostavin kirjailija (vaikket välttämättä hänen kirjoista pitäisikään)?
Jostain syystä – en oiken tiedä mistä syystä – vastaan, Honore de Balzac.10. Minkä kirjan ostit viimeksi?
Annan nuoruusvuodet, tällä kertaa suomeksi. Ennestään hyllystä löytyi jo englanninkielinen versio.

11. Mitä luet juuri nyt?
Vaikka mitä. Päällimmäisenä tulee mieleen Kerouacin Desolationin enkelit, Montgomeryn Annan nuoruusvuodet sekä J.M. Barrien Peter Pan.  
En nyt jaksa miettiä, keille laittaisin haasteen eteenpäin, joten saatan lisätä tänne huomenna haasteen saajat! Hyviä öitä kaikille! :)