lauantai 9. helmikuuta 2013

Haaste ja tunnustuksia


Sain blogista Ei vain mustaa valkoisella haasteen. Vähän myöhemmin, ennen kuin olin ehtinyt vastata, sain saman haasteen myös Kirjakaapin avain -blogista.   Vastaan samalla molempien haastajien kysymyksiin.
 
Kiitos haastajille! Haasteet ovat aina mukavia!

Tämän pienen palkinnon tarkoitus on löytää uusia blogeja ja auttaa huomaamaan heitä joilla on alle 200 lukijaa.

 

1. Jokaisen haastetun pitää kertoa 11 asiaa itsestään.

2. Pitää vastata myös haastajan 11 kysymykseen.

3. Haastetun pitää keksiä 11 kysymystä uusille haastetuille.

4. Heidän pitää valita 11 bloggaajaa jolla on alle 200 lukijaa.

5. Sinun pitää kertoa kenet olet haastanut.

6. Ei takaisin haastamista
 

Tässä 11 asiaa itsestäni:

1. Osaan tehdä spagaatin.
2. Tykkään haaveilusta.
3. Alaluokkalaisena toivoin olevani poika.
4. Jälkeenpäin olen tullut siihen tulokseen, että on oikein mukavaa olla syntynyt tytöksi. Saa esim. rauhassa käyttää vaaleanpunaista sekä pukeutua mekkoon herättämättä epäilyksiä.
5. Minulla on kolme isosiskoa ja yksi isoveli.  
6. Luulen olevani varsin onnellinen.
7. Olen ollut yhden päivän elämässäni lähihoitajaopiskelija, mutta se olikin aivan kamalaa.  Heti seuraavana päivänä päätin, että menen takaisin sinne mistä tulinkin eli yliopistoon ja ryhdyn ruotsin opettajaksi.
8. Viimeiset kolme kesää olen viettänyt myymällä mansikoita viehättävässä, pääosin ruotsinkielisessä saaristokunnassa.
9. Rakastan mansikoita ja niiden myymistä. Ehdoton lempimansikkalajikkeeni ja oikeastaan lempiruokanikin on sonata-mansikat <3
10. Opiskelin japania ensimmäisen yliopistovuoteni ajan. En tosin enää muista muuta kuin ”Watashi no namae wa Anna desu”.
11. Rakastan opiskelua enkä haluaisi lopettaa koskaan yliopistoa!
 

Vastaukset Ei vain mustaa valkoisella –blogin minulle esittämiin kysymyksiin:
 

1. Milloin aloitit bloggaamisen ja minkä vuoksi?
Lokakuun 2012 alkupuolla saadakseni pontta lukuharrastukseen, harjoittaakseni kirjoitustaitojani, oppiakseni enemmän lukemistani kirjoista sekä aloittaakseni uuden, jännittävän harrastuksen.

2. Kirja, jonka ottaisit mukaan autiolle saarelle.
Raamattu.
3. Kuvaile blogiasi 3 sanalla.
Nuori, kasvava ja vaaleanpunainen.

4. Fiktiivinen hahmo, jonka haluaisit tavata myös tosielämässä
Ensin meinasin vastata Vihervaaran Anna, mutta sitten tulin ajatelleeksi, että se voisi olla vähän huono juttu, koska voisin tulla kateelliseksi ja mustasukkaiseksi hänestä.  Hän on tavallaan hyvin samanlainen kuin minä, mutta täydellisempi versio minusta, joten ehkä on hyvä, että Anna pysyy vain kirjojen sivuilla ja minä voin rauhassa kuvitella olevani hän. Siksi vastaankin Herra Guppy Dickensin Koleasta talosta – hän oli varsin mielenkiintoinen ja hupaisa heppu.

5. Paras kohde, jonne olet joskus matkustanut?
Yhdysvaltojen Indiana.

6. Jos voisit muuttaa johonkin fiktiiviseen paikkaan (kuten Pottereiden Tylypahka), mihin muuttaisit?

Vihervaaraan

7. Vaikuttavatko vuodenajat siihen, millaista musiikkia kuuntelet?

Eipä juuri.


8. Viimeisin saavutuksesi?
Onnistuin saamaan yhdestä kaunokirjallisuuden kirjatenttipaketista vitosen, vaikka olin jättänyt kummatkin tenttiin kuuluvat teoriakirjat lukematta.

9. Asia/asiat, joiden toivoisit tapahtuvan tulevan vuoden aikana?
Toivon selviytyväni kunnialla keväällä pitämistäni lukiokursseista. Toivoisin, että vuosi loppuisi myös yhtä aurinkoisissa ja iloisissa merkeissä kuin se alkoi.
10. Mieleenpainunein tyylimokasi lapsuudessasi/nuoruudessasi?
Pukeuduin 16-vuotiaana veljeni häissä valkoiseen pitsikuvioiseen mekkoon, jossa vieläpä tylliä helmassa. Taisin näyttää vähän liian morsiamelta, mutta kukaan ei ollut kertonut, etteivät häävieraat saisi pukeutua valkoiseen!

11. Kuvaile unelmiesi kirjahyllyä sisältöineen.
Se on valkoisella patinalla maalattua puuta, se on suuri ja kaunis. Siihen mahtuu tosi paljon kirjoja. Sisältö koostuu pääosin suurista klassikoista, ja mukana runsaasti lastenkirjallisuutta. Kirjat on järjestetty lajin ja aakkosjärjestyksen mukaan.

Vastaukset Kirjakaapin avain –blogin kysymyksiin
1. Kumpi on sinun mielestäsi parempi vuodenaika, kevät vai kesä?
Kesä - ehdottomasti!

2. Mikä on lempivärisi?
Vaaleanpunainen.

3. Mitä sarjoja seuraat televisiosta?
Meillä ei ole televisiota. Joskus seuraan joitakin sarjoja Yle areenalta. Tällä hetkellä lähinnä vain Satuhäitä.

4. Ensimmäinen kirjamuistosi?
En muista mikä oli ensimmäinen. Lapsuudesta jäänyt mieleen jokailtaiset iltasatuhetket, jolloin äiti luki minulle ja samassa huoneessa asuvalle siskolleni kirjoja. Esim. Onneli ja Anneli ja Pieni talo Preerialla -kirjat ovat jääneet mieleen noista hetkistä.

5. Mihin maahan haluaisit matkustaa, jos budjetti ja aika olisi rajaton? (Vain yksi maa.)
Fidzi-saarille.

6. Käytätkö koruja? Jos käytät, millaisia mieluiten?
Ainakin kaulakoruja käytän aika usein. Erityisesti valkoisia ja vaaleanpunaisia helmikaulakorujani käytän mielelläni, lisäksi myös hopearistini on mieleeni.

7. Mitkä täytteet valitset pizzan päälle?
Äh, vaikea kysymys, kun olen vain muutamia kertoja elämässäni tilannut itselleni oikeaa pitsaa! Mitä edes niiden pitsojen päälle laitetaan? En edes kunnolla muista! Ainakin pepperonista muistan pitäneeni.

 8. Minkä elokuvan kävit viimeksi katsomassa elokuvateatterissa?
En jostakin syystä pysty muistamaan! Vaikka siitä onkin vain noin 2 kuukautta, kun viimeksi kävin.

 9. Mikä muumimuki on mielestäsi kaikkein hienoin?
Se vaaleanpunainen Sosulin häämuki on yksi lemppareistani.

 10. Kuka on mielestäsi mielenkiintoisin historian hahmo?
Jeesus.

11. Kuka on eniten arvostamasi ihminen?
Hmm… Taas vaikea kysymys. Arvostan niin monia ihmisiä, ja eri ihmisiä hieman eri tavalla. Ehkäpä voisin vastata, että parasta ystävääni.

11 kysymystä haastetuille:
1. Mitä sinun tekisi mieli syödä juuri nyt?
2. Ranta- vai kaupunkiloma?
3. Mielenkiintoisin asia, jonka olet oppinut tänä vuonna?
4. Mitä kirjaa et mistään nimessä suosittelisi ystävällesi? Miksi?
5. Minkä kirjan toivoisit kaikkien maailman ihmisten lukevan?
6. Mitä bloggaaminen sinulle merkitsee?
7. Mikä on lempivärisi ja miksi?
8. Jos et olisikaan juuri siinä ammatissa kuin olet/ opiskelisi sitä alaa kuin opiskelet, mitä voisit tehdä sen sijasta?
10. Minkälaisessa talossa tai asunnossa asut?
11. Jos vain taivas olisi rajana ja rahaa kuin roskaa, minkälaisessa asumuksessa mieluiten asuisit? (yksityiskohdat ja mielikuvituksen käyttö plussaa!)

 
Haastan seuraavat 11 blogia:
Anna minun lukea enemmän


Ei mitään paineita haastetuille osallistumisesta! Tarttukaa haasteeseen, jos haluatte tai sitten ette!

L.M. Montgomery: Rainbow Valley

 
 
"What about  Mrs. Meredith?" Asked Anne.
"There is no Mrs. Meredith. That is just the trouble. Mr. Meredith is a widower. His wife died four years ago. If we had known that I don´t suppose we would have called fim, for a widower is even worse in congregation than a single man. But we was heard to speak of his childen and we supposed there was a mother, too."

No huh, mikä viikko takana! Onneksi se on nyt ohi ja on vihdoin aikaa istahtaa kirjoittamaan kirjasta, jonka sain luetuksi jo viime viikonloppuna.
 
L.M. Montgomeryn Rainbow Valley (Sateenkaarinotko) on Anna-sarjan seitsemäs osa, jatkoa Anne of Ingleside -teokselle (Annan perhe).
 
 Jo edellisessä osassa oli nähtävissä, että Anna on astumassa taka-alalle kirjoissa, ja Annan lapset sen sijaan saavat yhä isomman roolin. Rainbow Valley -kirjassa on kuvattu vieläkin enemmän muita henkilöitä kuin Annaa. Nyt pääroolissa ovat paitsi Annan kuusi lasta, mutta vielä enemmän pappilan lapset ja heidän isänsä John Meredith.
 
Glen St. Maryn presbyteerit ovat saaneet uuden papin, joka pitää loistavia saarnoja, mikä olikin syy, miksi kyläläiset hänet valitsivat tehtävään. Valinta olisi luultavasti osunut toisin, jos olisivat tienneet, että hän on leskimies. Uudella papilla, John Meredithillä on neljä lasta, mutta lapsilla ei olekaan äitiä!
 
Isä on kirjoihin uponnut, haaveissaan viipyilevä poissaoleva sielu, joka ei hyvästä sydämestään huolimatta tule juuri ajatelleeksi lapsiaan. Lasten kasvatus on ollut melkoisella hunningolla äidin kuoleman jälkeen. Lapset eivät ole missään nimessä pahoja, mutta ilman asianmukaista ohjausta tulevat tekeneeksi vähän sitä sun tätä ajattelemattomuudessaan. 
 
Pappilan lasten uusimmat metkut ovat koko kyläyhteisön kuumin juoruilunaihe. Nämä lapset tarvitsisivat ehdottomasti uuden äidin, siitä kaikki kyläläiset ovat yhtä mieltä heti alusta alkaen!
 
Tietysti tässä on nähtävissä heti ensimmäisestä luvusta alkaen suuren romanssin ainekset. Mistä papille morsian?
 
Odotukseni osuivat oikeaan, ja kirja tarjosi sekä hullun hauskoja lasten metkuja että vakampiä sävyjä kauniin romanssin merkeissä. Juuri sopivassa suhteessa molempia, niin että lopputulos on kuin ihanan hauska, iloisen- ja hilpeänvärisillä nonpareille koristeltu kaunis kermainen hääkakku!
 
Kirjan keskukseksi muodostuu ihana, taivaallisen kaunis ja luonnoläheinen Rainbow Valley, joka on alunperin Annan lasten oma salainen leikkipaikka. Pappilan lasten ja Annan lasten ystävyyden kautta siitä muodostuu myös pappilan lasten elämän keskus.

"I am afraid they love it too well," said Susan gloomily. "Little Jem said once that he would rather go to Rainbow Valley when he died, and that was not a proper remark."  

Lisäksi Rainbow Valleyn romanttisen lähteen luona voi odottaa vaikka itse rakkaus!
 
Kirja oli ihana ja kaunis - mitä muutakaan tästä taas osaisin sanoa? Montgomery osaa yhdistää niin hienosti hulvattoman huvittavuuden kauniiseen ja vakavaan. Tykkäsin ihan tosi paljon!
 
L.M. Montgomery
Rainbow Valley, 1919
Bantam Books
225 s.