tiistai 15. heinäkuuta 2014

Lukumaraton alkaa... NYT! – Blogistanian lukumaraton IV

Elämäni kolmas lukumaraton käynnistyy nyt ja tämä on virallinen maratonpostaukseni, jota päivittelen mararatonini edistymisen mukaan. Lukumaratonia emännöi Lukutoukan ruokalista -blogi, ja linkin takaa löytyy maratonin säännöt ja mukaan ilmoittautuneet blogit. Seuraavat 24 tuntia on siis omistettu vain ja ainoastaan kirjoille – ihanaa! :)

Tervetuloa seuraamaan blogiini lukumaratonia.

klo 22.40 maraton alkaa!

Innostus on huipussaan! Päätin lähteä liikkeelle Frances Hodgson Burnettin tyttökirjasta Pikku prinsessa. Eväinani on irtokarkkeja ja Pirkan Marjakimara-jäätelöä, josta muuten on muodostunut minun virallinen lukumaratonjäätelöni: olen syönyt sitä kaikilla lukumaratoneillani (se onkin lempijäätelöni, ja näin sivumennen sanoen suosittelen muillekin!).


Klo 00.30: Luettuna 131 sivua


Miltei kaksi tuntia maratonia takana ja Pikku Prinsessaa luettu hieman yli puolen välin. Ihana kirja! Nyt suuntaan sänkyyn ja nukun sen verran kuin uni maistuu. Toivottavasti se maistuu, sillä minulla on epämääräisen levottoman innokkaan oloinen fiilis, sillä en jaksaisi odottaa huomiseen ja siihen, että pääsen jatkamaan maratonia.

Klo 9.30: Luettuna (edelleen) 131 sivua

Olen pikku hiljaa heräillyt ja valmis jatkamaan maratonia. Yöunet olivat hyvät pienestä maratonjännityksestä huolimatta. Taidan nauttia vähän Pikku prinsessaa, ennen kuin jaksan mennä aamupalalle!

Klo 10.30: Luettuna 223 sivua

Ensimmäinen maratonkirjani, Pikku prinsessa luettu loppuun. Tässä välissä taidan nauttia aamiaista ja siirtyä sitten Juhani Ahon Papin tyttären seuraan, joka onkin mukavan ohut maratonkirja.

Klo 12.50: Luettuna 367 sivua

Juhani Ahon 144-sivuinen Papin tytär taittui melko hidasta, mutta varmaa vauhtia loppuunsa aamupalaa ja karkkia syödessäni. Huomaan pienen keskittymisen puutteen valtaavan alaa. Vaikka kirja oli hieno kokemus, ehkä keskittymiskyky tästä paranee, kun siirryn seuraavaksi lemikirjasarjani eli Annojen pariin ja aloitan L. M. Montgomeryn Anna omassa kodissaan -kirjan. Voisin siirytä sängystäni kenties ulkoilman raikkauteen Anna seuranani.


Klo 15.00: Luettuna 467 sivua


Polkaisin pyörälläni läheiselle laiturille nauttimaan Annan ihanasta seurasta. Luin Anna omassa kodissaan -kirjaa hieman alle puoleen väliin saakka, sata sivua. Laineiden loiskuessa suloisesti korvissani olikin ihanaa syventyä juuri naimisiin menneen ja meren ääreen muuttaneen Annan maailmaan – tunnelma oli juuri oikea. Otin pakasterasiaan mukaani hieman jäätelöä ja se maistui oikein hyvälle Anna seurassa. Nyt taidan pitää kunnon tauon lukemisesta ja pienen tankkauksen jälkeen lähteä pitkälle ja hartaalle kävelylenkille.


Klo 19.10: Luettuna 588 sivua

Ihana, ihana Anna omassa kodissaan luettu loppuun ja julistan maratonin loppukirin virallisesti alkaneeksi! Lukuaikaa vielä kolme ja puoli tuntia jäljellä! Välissä pidin kunnon, yli puolitoistatuntisen tauon ja kävin tunnin kävelylenkillä, jolta palasin kotiin paremmassa lukukunnossa.

Haikean suloisen kirjan lopun jälkeen on hieman vaikeaa pinnistää ja kerätä voimansa hypätäkseen uuden kirjan maailmaan, sillä pieni mietintä- ja hengähdystauko tällaisen kirjan jälkeen olisi aina tarpeen. Mutta maratonijuoksijan on sinniteltävä eteenpäin ja taidan lähteä etsimään lisää kyyneleitä Veljeni Leijonamielen seurasta.

Klo 22.40: maraton päättyi, luettuna 874 sivua

Jippii, pääsin maaliin! Luin tässä välissä alusta loppuun Veljeni Leijonamielen, joka oli 231 sivua, ja aloittelin sen jälkeen vielä Juhani Ahon Papin rouvaa 55 sivun verran. Veljeni Leijonamieli oli lumoavan ihana ja surullinen kuten aina ja sai kyynelkanavani aukeamaan. Papin rouvan kanssa pääsin sen verran hyvin alkuun, että miltei harmitti lopettaa maraton tähän! Kiinnostava ja viehättävä, vaikka myöskin melko masentava kirja.


Kooste ja lopputunnelmat

Elämäni kolmas lukumaraton sujui hienosti, miellyttävissä ja rauhallisissa tunnelmissa. Tuntuu, että tekee todella hyvää joskus keskittyä näin pitkäksi aikaa kirjojen ja lukemisen rauhoittavaan maailmaan ja unohtaa kaikki muu. Suorastaan balsamia sielulleni! Lasten- ja nuortenkirjallisuudesta sekä realismista koostunut maratonlukemistoni oli mielestäni erittäin hyvää ja miellyttävää maratonlukemista. Viihdyin erinomaisesti kaikkien lukemieni kirjojen parissa.

Luettu sivumäärä oli tällä kertaa aivan yllättävänkin lähellä edellistä lukumaratonsaldoani. Tällä kerralla siis luin 874 sivua, kun taas kesäkuussa viettämäni Blogistanian kesälukumaraton III:n yhteydessä luin 843 sivua. En ottanut tältä maratonilta mitään paineita, mutta loppua kohden heräsi pieni kunnianhimo ja ajattelin, että olisi kiva ylittää oma kesäkuinen sivumäärä. Onnistuin siis tavoitteessani ja luin kolmisenkymmentä sivua enemmän.


Tässä kooste luetuista kirjoista sivumäärineen:

1. Frances Hodgson Burnett: Pikku prinsessa (luettu kokonaan, 223 sivua)
2. Juhani Aho: Papin tytär (luettu kokonaan, 144 sivua)
3. L. M. Montgomery: Anna omassa kodissaan (luettu kokonaan, 221 sivua)
4. Astrid Lindgren: Veljeni Leijonamieli (luettu kokonaan, 231 sivua)
5. Juhani Aho: Papin rouva (luettu osittain, 55 sivua)24 kommenttia:

 1. Tsemppiä maratonille! En ole muuten lainkaan varma, olenko lukenut Pikku Prinsessan, saman kirjailijan Pikku Lordin muistan lukeneeni. Sinulla on herkullisen näköiset eväät. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Annami! Minäkin luulen, etten ole Prinsessa aiemmin lukenut, mutten ole täysin varma. Mutta voin suositella, sillä se vaikuttaa erinomaiselta kirjalta! Haluaisin lukea myös Pikku Lordin, en ole varma, olenko lukenut sitä.

   Poista
 2. Tsemppiä minultakin! Ihana lukupino, siinä on mistä valita. Luin Papin tyttären talvella ja ihastuin Ahon taitoon kuvailla nuoren tytön ajatuksia ja tunteita.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Paula! :) Toivottavasti ehtisin Ahon pariin huomenna. Papin tytär onkin mukavan ohut maratonkirjaksi.

   Poista
 3. Hyvä, hyvä, Anna! Hyvät eväät ja mukava aloitus! Minullakin taitaa olla Pikku prinsessa lukematta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kannustukesta! :) Suosittelen Pikku prinsessaa, se oli valloittava! :)

   Poista
 4. Hauskaa maratonia, harmittaa kun en ehdi tälläkään kertaa mukaan, joten kadehdin sekä itse maratoonaamista että eväitäsi :D No, minäkin sitten elokuussa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos ja mikä harmi tosiaan, ettet päässyt osallistumaan! Mutta toivottavasti toinen kerta sitten! :)

   Poista
 5. Kivaa maratonia! Marilen tavoin kaiholla katselen vain työn lomassa sivusta, miten te pingotte tarinoiden siivittäminä...

  VastaaPoista
 6. Hyvin on alkanut! Toivottavasti kirjoitat myöhemmin postauksen Pikku prinsessasta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Margit! Minäkin toivon, että kirjoitan Pikku prinsessasta ja myös muista maratonkirjoista! Saa nähdä, kuinka käy, sillä on vielä kesäkuunkin maratonkirjoja bloggamatta ja blogattavia kirjoja tuntuu kasautuvan!

   Poista
 7. Hyvää Maratonia! Pikku Prinsessa on aivan ihana ja loistava aloitus. :)

  VastaaPoista
 8. Ihanien kirjojen parissa olet viettänyt lukumaratoniasi! Mukavaa loppumaratonia! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Sara! Loppumaratonini oli mukava kuten myös alkumaraton! :) Olen täysin yhtä mieltä kanssani, että maratonkirjani olivat ihania! :)

   Poista
 9. Tsemppiä maratoniin, mulla on jo ohi ja oli hauskaa, vaikka loppu meni vähän...!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos tsempeistä bleue! Kiva, että sulla oli hauskaa lopusta huolimatta! täytyykin tehdä huomenna pieni kerros muiden maratoonareiden blogeihin ja katsoa, kuinka on sujunut! :)

   Poista
 10. Onneksi olkoon itsesi ylittämisestä. Mielettömän määrän sivuja olit saanut luettua. :) Ja kokoelma vaikuttaa erittäin mielenkiintoiselta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitokset Tilda! :) En ole ikinä pitänyt itseäni nopeana lukijana, mutta huomasin viime maratoninakin, että ilmeisesti maratonsaldoni on jonkin verran keskiverrosta ylöspäin.

   Poista
 11. Hyvin sait taas luettua. Ahon Papin tytär ja Papin rouva ovat minun lempikirjojani, hienoja kirjoja molemmat.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Tintti! Ja hienoa, että tykkäät niin kovin Papin tyttärestä ja rouvasta. Minustakin ne ovat todella hienoja kirjoja, vaikkei lempikirjojeni joukkoon ylläkään :)

   Poista