sunnuntai 1. joulukuuta 2013

Jo meni marraskuu ja saapui joulukuu!

Marraskuu on vierähtänyt ohi uskomattoman nopeasti ja nyt ollaan jo joulukuun puolella! Jee! Silmissä siintää jo joululoman ilo ja rauha, vaikka sitä ennen on vielä aherrettava ja kärsittävä aika paljon opintojen eteen. 


Mennyt viikko on ollut ehkä opiskeluhistoriani stressaavin ja väsyttävin viikko: keskiviikkona vihdoin palautin kirjallisuustieteen proseminaarityöni ensimmäisen version. (Huh & Jee & Iiks: huomenna saan opponoinnissa kuulla tuomioni työstä!) Perjantaina oli erään harvinaisen tylsän ja vaikean kurssin tentti, jonka pelkäsin repuuttavani, mutta onneksi se olikin helpompi kuin luulin. Sain myös samalla ensimmäistä kertaa kokeilla tenttiakvaariota, mikä jostain syystä vähän jännitti ja pelotti etukäteen: siis tehdä tentti sähköisesti tietokoneella tilassa, johon ei saa ottaa mukaan mitään tavaroita (ei edes juomapulloa) ja josta ei saa poistua kesken kaiken minnekään (edes vessaan!) ja jossa pelkät videokamerat valvovat tekemisiäni opettajien sijaan. No loppujen lopuksi huomasin, että akvaariotentti oli oikeastaan erittäin miellyttävä tapa tehdä tentti! Tietokoneella kirjoittaminen on nopeampaa kuin käsillä kirjoittaminen ja kaiken lisäksi vastauksia voi muokata ja korjailla helpommin kuin käsin kirjoittaessa. 

Tällä viikolla olen monena päivänä tehnyt jopa 12-14 tuntisia opiskelupäiviä, joten ei liene ihme, että odotan joululomaa kuin uutta tähteä nousevaa. Viimeinen tenttini on 17.12, jonka jälkeen koittaa noin kolmiviikkoinen vapaus.  Olen ajatuksissani rakentanut suuria pilvilinnoja joululoman suhteen niistä suunnattomista kirjapinoista, jotka aion lukea joululomalla. Ah ihanuutta! Olen myös suunnitellut pitäväni jossain vaiheessa joululomaa lukumaratonin. Viime kesän Blogistanian kesälukumaraton oli sen verran hieno ja rohkaiseva kokemus, että on ollut siitä asti aikeena joku kerta vielä ottaa uusiksi.

Näiden kuulumis- ja lomasuunnitelmahöpinöiden jälkeen listaan marraskuun blogatut kirjat. Opiskelukiireiden vuoksi marraskuun lukusaldo jäi melko pienehköksi:

1. Svenska dagenin kunniaksi luin Tove Janssonin muumikuvasatukirjan Hur gick det sen?. Muumit! <3

2. J.L. Smithin Vampyyripäiväkirjojen Korpinmustan, joka oli kaikessa kliseisyydessään huonoin kirja, mitä vuosikausiin olen lukenut. Joo, mutta kaikesta huolimatta loppujen lopuksi aika mukaansatempaiseva!

3. Luin ja arvostelin blogihistoriani ensimmäisen arvostelukappaleen,  Gustave Flaubertin Bibliomanian, joka oli eriskummallisuudessaan varsin mielenkiintoinen kirja.

4. Toteutin vuosikausia haaveilemani lukuhaaveen ja luin vihdoin Thomas Mannin Buddenbrookit kirjallisuuden proseminaariani varten, sillä jouduin opponoimaan teoksesta tehdyn tutkimuksen.

Joulukuussa kannattaa seurata kirjabloggaajien joulukalenteria, jonka ensimmäinen luukku on tänään avautunut Luettua elämää -blogissa. Tässä koko lista siitä, minkä päivän luukku avautuu missäkin blogissa. Huomiokaa 25.päivän "ekstraluukku", joka avautuu omassa blogissani!
8.12. Tarukirja 
10.12. Luen ja kirjoitan 
12.12. Luettua
13.12. Lurun luvut
17.12. Calendula
22.12. Kolmas linja


Kaunista joulukuuta kaikille!