perjantai 1. maaliskuuta 2013

Monipuolinen helmikuuni

Tammikuuni vietin hyvin yksipuolisen, mutta ihanan annamaisissa tunnelmissa Montgomeryn Anna-kirjojen parissa.

Helmikuu oli sen sijaan monella tapaa kirjallisesti monipuolisempi. Osa kirjoista liikkui mukavuusalueeni rajamailla tai sen ulkopuolella, sillä monet helmikuun kirjoista olen lukenut opintojeni nimissä, enkä ole siis saanut itse valita kaikkea lukemaani.

Luettuja kirjoja kertyi yhteensä seitsemän. Tässä nämä järjestyksessä, helmikuun alusta loppuun.

1. Aloitin helmikuun tammikuumaisissa tunnelmissa jatkamalla Anna-urakkaani ja lukemalla L.M. Montgomeryn seitsemännen Anna-kirjan  Rainbow Valley. Sanomattakin selvää, että tämä oli kuukauden suurin kirjallinen nautintohetki.

2. Sain helmikuussa pitkällisen Kalevala-urakkani päätökseen, ja kokemukseni oli kahtalainen: toisaalta pidin, mutta toisaalta en voi olla myöntämättä, että koville otti. Kiinnostus kuitenkin syttyi Kalevalaa kohtaan, ja mielellään lukisin teoksen vielä joskus uusiksi ja rauhassa. Tenttipäivä oli deadline, joten pientä pakkopullan hajua leijui väistämättä ilmassa.

3. Mary Shelleyn Frankenstein oli kuukauden odotetuin valloitus. Klassikko, jonka lukemisesta olen pitkään haaveillut. En joutunut pettymään, mutta moneen kertaan yllättymään!

4. Vladimir Sorokinin Jono oli erikoisuudessaan mielenkiintoinen elämys. Pelkkää dialogia koko teos ilman kertojaa, minimalistiseen tyyliin. Pakko kuitenkin myöntää, että välillä tuli vähän tylsää.

5. Haruki Murakamin Kafka rannalla -romaania odotin jännityksellä kuulemani perusteella. Ei kuitenkaan ollut minun makuuni, vaikka omat tähtihetkensä teoksessa olikin. Olisi tehnyt mieli jättää kesken, ellei olisi ollut pakko lukea opintojani varten.

6. Omassa hyllyssä viime syksystä asti korellut, ihastuttavan näköinen Ylva Blomqvistin Prinsessor - sju sagor -satukokoelma lämitti prinsessasatujen suurystävän sydäntä. Ihana kirja!

7. Don DeLillon postmoderni Valkoinen kohina tuli päätökseen helmikuun viimeisinä tunteina. Kirja yllätti minut: vastoin kaikkia odotuksiani pidin kirjasta. Ei missään nimessä lempikirjojani, mutta viihdyin kirjan parissa melko hyvin. Satiirisuus viihdytti.

Voisin sanoa olevani melko tyytyväinen tammikuun kirjasaldooni. Kolmen parhaimmistoon kuuluvat Rainbow Valley, Frankenstein ja  Prinsessor - sju sagor. Kafka rannalla oli puolestaan kuukauden floppi.

Helmikuussa sain myös kaksi haastetta sekä yhden tunnustuksen, joista voi lukea täällä ja täällä.

Toivotan kaikille kirjallisesti runsasta ja kiinnostavaa maaliskuuta!

Oma maaliskuuni tuo mukanaan paljon uusia haasteita ja toivon, että kaiken kiireen keskellä muistan myös lukea ja blogata. Kuukauden suurimpiin kysymyksiin kuuluu ehkä, minne menisi kesätöihin.Mennäkkö taas mansikkailemaan – kuten kolmena aiempanakin vuonna ja kuten sydämeni sanoo – vai mennäkkö jonnekin muualle vaihteeksi – kuten järkeni sanoo? That´s the question!