lauantai 21. joulukuuta 2013

Ah, se kauan kaivattu joululoma! Kootut kirjalliset lomasuunnitelmat.

Blogissani on ollut melko hiljaista joulukuun ajan, sillä olen ollut harvinaisen kiinni opinnoissani ja raatanut kenties pidempää päivää kuin muistan tehneeni ikinä yliopisto-opintojeni aikana. 

Mutta ah, juuri äsken, hieman yli klo 23 perjantaina 20.12 sain vihdoin ja viimein lähetettyä viimeisen kirjallisen työni, yleisen kirjallisuustieteen proseminaarityöni, joka käsittelee luontokuvaa ja päähenkilön luontosuhdetta sekä hänen luontoon liittämiään merkityksiä L.M. Montgomeryn Annan nuoruusvuodet - / Anne of Green Gables -teoksessa. Tutkielmien ja muidenkin kirjoitustehtävien kirjoittaminen on yleensä minulle silkkaa henkistä tuskaa, mutta helpottavaa tällä tuskien taipaleella on ollut, että olen saanut vaeltaa sen yhdessä parhaan kirjallisen ystäväni, Vihervaaran Annan parissa, jonka elämäniloisessa seurassa ei voi kauaa synkistellä. Minulla ei olekaan koko yliopisto-aikana mennyt joululoman aloittaminen näin myöhäiseksi, joten olen sitäkin helpottuneempi siitä, että vuoden opiskelut ovat nyt pulkassa. 

Mutta siis: joululoma alkakoon – täältä tullaan, kirjat!

Joululomaa odotellessani olen nimittäin eniten haaveillut siitä, että pääsen viettämään aikaa ihanien kirjojen parissa.

Suurimmissa lomalukuhaaveissani siintävät ainakin seuraavat kirjat:

1. Budge Wilson: Before Green Gables (aloitettu jo): Tässä kirjassa kerrotaan Vihervaaran Annan tarina ennen Vihervaaraa. Sormeni suorastaan syyhyävät tämän kirjan kimppuun!

2. Louisa M. Alcott: Pikku naisia II (aloitettu jo): Oi ja voi ihanuus!

3. L.M. Montgomery: Cronichles of Avonlea (aloitettu jo): Kuuluu tottakai kunnon Anna-fanin pakkolukemistoon!

4. L.M. Montgomery: Rilla of Ingleside: On Anna-kirjoista ainoa, jota en ole aikuisikäni Annojen uusintakierroksella vielä lukenut. Siispä pakko korjata tämä aukko!

5. Charles Dickens: Saiturin joulu. Viime vuonna itselleni ostama joululahja suorastaan kutsuu uusintakierrokselle näin joulun alla.

6. Astrid Lindgren & Ingrid Vang Nyman: Peppi Pitkätossun joulukuuseriisujaiset. Jouluinen kuvakirja, joka varmasti tulee luettua jo lyhyytensä ansiosta.

7. Jane Austen: Neito vanhassa linnassa. Austen-nälkäni on päässyt taas yltymään!

Olen myös alustavasti suunittelut välipäivien aikana pitäväni 12- tai 14-tuntisen lukumaratonin, jonka suorittaisin aamusta iltaan ja jolla toivoisin kiriväni erityisesti Kirjavuori -haasteessa sekä 1800-luvun kirjat -haasteessa, jotka molemmat päättyvät vuoden vaihteessa. Kirjavuori haasteessa olen kyllä sen verran heikoilla, etten uskon putoavani pois, mutta ainahan voi yrittää! Haasteideni etenemistä voi seurata haaste-sivullani.

Olen uudesta vuodesta loppiaiseen luultavasti reissussa, joten saa nähdä, kuinka suuriksi lomani lukusaavutukset lopulta kasvavat! Mutta luulen, että myös reissuni aikana viihdyn jonkin verran kirjojen äärellä.

Mutta nyt silmät ristissä taidan vihdoin suunnata sänkyäni kohti. 

Hyvää joululomaa kaikille!


P.s. Muistattehan, että 25. päivä avautuu Blogistanian joulukalenteri Matkalla Mikä-Mikä-Maahan-blogissa!