maanantai 1. heinäkuuta 2013

Ihana ja ahkera kesäkuuni

Kesäkuuni on ollut ihana ja kaunis kuukausi: paljon ihania, iloisia ( ja myös haikeita) kesäisiä juhlia, ystäviä, mansikanmyyntiä sekä tietysti kirjoja. Aivan kasapäin kirjoja!
 
Ikävää on se, että olen suurimman osan kesäkuusta ollut pienen flunssan kourissa, mutta lukuharrastukseni kannalta flunssa on ollut suotuisa: töiden jälkeen olen monesti "hoitanut" flunssaani käpristymällä sängynpohjalle romaani kainalossa. Omalla tavallaan olen myös nauttinut näistä suloisista ja aivan velvollisuudesta vietetyistä ihanista laiskotteluhetkistä jännittävien kirjojen parissa.

Keväällä blogissani eleltiin hieman hiljaiseloa monien kiireiden vuoksi. Jo toukokuussa oli ilmassa pientä elpymistä, sillä bloggasin sentään neljästä kirjasta. Kesäkussa olen kuitenkin ottanut takaisin kevään kirjallisen laiskottelun ja lukenut ja blogannut omaan lukutahtiini verrattuna aivan harvinaisen paljon kirjoja.

Nyt tekisi mieleni oikein taputtaa itseäni päähän ja sanoa "hyvä Anna!" Olen blogannut kesäkuussa nimittäin 14:stä lukemastani kirjasta. Aika mainio saavutus mielestäni!


Tässä luetut kirjat lyhyine kommentteineen:

1. R.L. Stevenson: Huomispäivän laulu Tarinakokoelma, josta pidin, vaikkei kaikilta osin ollutkaan aivan sitä, mitä kaipasin. Parhammillaan kuitenkin tarinat toivat ihastuttavan sadunhohtoisen tuulahduksen menneestä ja kadonneesta maailmasta.

2. L.M. Montgomery: Runotyttö maineen polulla
3. L.M. Montgomery: Runotyttö etsii tähteään (yhteisbloggaus molemmista runotytöistä täällä)

Runotytöt veivät mennessään kauniiseen ja suloiseen maailmaan! Mitä pidemmälle etenin, sitä enemmän pidin runotytöstä!

4. Louisa M. Alcott: Pikku naisia I

Oi, oi! Eihän tästä ole muuta sanottavaa <3

5. Sarah KilBride: Tähdikki - aavikon taikaponi (kuvakirja)

Suloinen kuvakirja, vaikkei kovin "ihmeellinen", omalla tavallaan viehättävä.

6. L.M. Montgomery: Annan nuoruusvuodet

Lempikirjani, ties kuinka monetta kertaa uudelleen luettuna. Ikimuistoinen sählärikaimani vauhdissa, kuka voisi olla ihastumatta? Ihana, ihana, ihana! <3

7. Dostojevski: Alistetut ja loukatut

Hidastempoisesti etenevä ihmissuhdedraamaromaani, jonka juoni kuitenkin kiehtoi ja houkutti.

8. Lewis Carroll: Liisa ihmemaassa

Lukukokemuksena ihan kiva, muttei ollenkaan niin pökerryttävän ihastuttava ja hauska kuin olin odottanut.

9. Tove Jansson: Vaarallinen juhannus

Muumit ovat upeita, älykkäitä ja ihania, eikä tämä kirja ollut poikkeus muiden muumien joukossa. Oivallinen juhannusfiilistelykirja juhannuksen alla.

10. Juhani Aho: Juha
 
Riipaisevan traaginen tarina, joka kosketti ja vei täydellisesti tämän tytön mennessään.
 
11. Timo K. Mukka: Maa on syntinen laulu
 
Klassikko, joka järkytti minua syvästi karulla maailmankuvallaan ja ällönaturalismillaan.
 
12. Aleksis Kivi: Seitsemän veljestä
 
Tämä klassikko, jota luulin pitäväni kamalana ja tylsänä, yllättikin minut hauskuudellaan. Vaikka toisinaan koin puuduttavia hetkiä näiden seitsemän hunsvottimiehen seurassa, lämmittivät he sydämeni.
 
13 Walter Scott: Ivanhoe
 
Kaikkien aikojeni pisin luku-urakkani saatiin hieman yli vuoden päästä aloittamisen jälkeen vihdoin päätökseen. Ritariseikkailu vei lopulta mennessään, vaikka siihen kesti hyvin pitkään syttyä.
 
14. J.L. Runeberg: Vänrikki Stoolin tarinat
 
Voi tylsyyksien tylsyys! Ei minulla tästä juuri muuta sanottavaa!
 
Olen tyytyväinen kesäkuun kirjojen sisältöönkin kokonaisuudessaan: kirjoja aika laidasta laitaan: suloisia tyttökirjoja ja vanhoja suurklassikkoja; vakavaa ja kevyttä sopivassa mittasuhteessa. Olen onnistunut kirimään hyvin myös 1800-luvun kirjat -haasteessa ja saanut luettua 7 haasteeseen sopivaa kirjaa lisää. (Aiemmin tänä vuonna olen lukenut vain kaksi 1800-luvun kirjaa.)

 
Sen lisäksi, että olen blogannut lukemistani kirjoista, olen kesäkuussa myöskin hehkuttanut Topeliuksen novellin suomennosprojektia, jossa olen ollut mukana sekä laulanut kirjallisuudenopiskelijan valitusvirren tuskaa tuottavan Suomen kirjallisuushistorian kurssin kunniaksi.


 
 Kesä on juhlien aikaa: tässä kuussa mm. vietin synttäreitäni sekä hymyn ja itkun sekaisia "puoli-häitä" Amerikkaan muuttavan ja siellä naimisiin menevän rakkaan ystäväni muistoksi.

 
Heinäkuu on lähtenyt käyntiin Anna Kareninalla ja saattaa olla, että tällaiseen suurromaaniin tarttuminen hidastaa hieman lukutahtiani, jos sitä mitataan kirjojen määrällä. Lisäksi aion jatkaa valloitusmatkaani Suomen kirjallisuushistorian parissa.
 
 
Toivotan kaikille lämmintä ja aurinkoista heinäkuuta! Muistakaa lukea paljon ja nauttia kesästä! :)