keskiviikko 18. kesäkuuta 2014

Blogistanian kesälukumaraton III, virallinen maratonpostaus

Blogistanian kesälukumaraton III starttaa aivan näillä näppylöillä blogissani! Tervetuloa seuraamaan!

Tämä on virallinen maratonpostaus, jota päivittelen silloin tällöin maratonin aikana. Useimmat kanssajuoksijani aloittanevat vasta huomenna 19.6, virallisena maratonpäivänä, joten oma suoritukseni on kaiketi eräänlainen varaslähtö.

Unettoman yön  ja stressaavaan aamupäivän jälkeen maratonkuntoni ei ole ehkä kovin hyvä. Aionkin ottaa maratonin rennosti ja huilta tai keskeyttää, jos siltä tuntuuu.En myöskään ehdi tekemään aivan täyttä 24 tunnin suoritusta huomisen työvuoroni vuoksi. Niinpä arivoin lopettavani maratonin viimeistään klo 13. huomenna 19.6. ja tähtään näin ollen 23 tunnin suoritukseen.

Jokainen kommentti ja tsemppaus on minulle ilo. Jos en ehdi niihin vastata maratonin aikana, teen sen sen jälkeen!

Klo 14.00 Aloitus

Lähden maratonille seuranani L. M. Montgomeryn herkullinen ja koukuttava Perinnönjakajat, jota olen ehtinyt ahmia jo sivulle 286 asti ja ensimmäisenä maratonin välitavoitteenani on saada se loppuun. Tämä on kirja, jota en ole ollut malttaa laskea käsistäni, joten ihanaa päästä jatkamaan sen parissa.

Klo 15.24, luettuna 70 sivua

Montgomeryn kirpeänsuloinen Perinnönjakajat on luettu loppuun haikean tunteen vallassa, sillä kirja oli niin mainio, että koen suurta eroamisen tuskaa. Mikä kirja – maltan tuskin odottaa, että joku päivä pääsen tekemään siitä kunnon bloggauksen! Tässä välissä olen ehtinyt myös vähän hoitamaan työnhakuasioitani ja saamaan näin myös suuren taakan pois harteiltani. Seuraavaksi on suunnitelmissa lukutauko kauppareissun ja maratonherkkujen metsästyksen muodossa. Pyöräreissun aikana ehdinkin varmaan miettiä, mihin kirjaan seuraavaksi tarttuisin. Olen heittänyt mieleni sisällä arpaa Enid Blytonin Seikkailujen linnan ja Montgomeryn Marigoldin lumotun maailman välillä.

Klo 16.50, luettuna (yhä) 70 sivua

Kauppareissulta palattu, kassi täynnä herkkuja ja lukupäätös tehtynä: seuraavaksi sukellan Marigoldin lumottuun maailmaan. Kaupasta tultuani siistin myös vähän perin sotukuista huonettani, jotta siellä olisi viihtyisämpää lukea. Herkkusaaliini (ja seuraava lukukohteeni) näyttää tältä:

Siinä on aika annos herkkuja, mutta koska minusta tuli juuri tänään virallisesti filosofian maisteri, niin kai sitä voi vähän herkutella? :)

Klo 22.20, luettuna 419 sivua

Sain juuri Marigoldin lumotun maailman päätökseen. Kirja oli ihana, parempi kuin odotin. Marigoldissa on ripaus Motgomeryn unohtumattomia tyttökirjasankareita Vihervaaran Annaa ja Uudenkuun Emiliaa, mutta myös jotakin aivan muuta ja uutta – Marigoldia. 

Koko päivä tähän asti on sujunut Montgomeryn lumoavan maailman suojissa. Seuraavaksi ajattelin siirtyä astetta rankemman kirjallisuuden kimppuun, nimittäin Jenny Downhamin Ennen kuin kuolen -teoksen pariin. Ajattelin lähteä ulos tuulettumaan ja viettämään rauhallista iltahetkeä kirjani kanssa läheiselle laiturille.

Tässä todistusaineistoa siitä, että tämä maratoonari on tankannut itseensä muutakin kuin herkkuja tänään. Hernekeiton nauttiminen tuntui suorastaan tuskallisen proosalliselta Marigoldin lumotun maailman romanttista hohdetta vasten. Kaapista ei kuitenkaan valitettavasti löytynyt romanttisempaakaan ruokaa valmiina.Klo 00.05. luettuna 515 sivua

Kotiuduin hetki sitten laiturireissultani ja olen lopettanut lukemiseni tältä päivältä. Pääsin hyvään alkuun Downhamin Ennen kuin kuolen -teoksen kanssa ja luin sitä miltei sata sivua. Kirja on hyvin erilaista kirjallisuutta mitä yleensä luen. Rankkaa ja tuskallista, mutta silti lukemisen arvoista. Kertomus syöpää sairastavasta tytöstä, jolla ei ole paljoa elinaikaa jäljellä ja joka haluaa kokea kymmenkohtaisen listansa kaikki asiat, ennen kuin kuolee. Laiturilla vietetty rauhallinen lukuhetki laineiden loiskeen äänessä oli itse asiassa mitä parhain hetki syventyä vähän vakavamman kirjallisuuden pariin ja pysähtyä miettimään elämää ja sen tarkoitusta.


Piakkoin suuntaan sänkyyn ja jatkan maratoniani huomenna. En laita herätyskelloa lainkaan soimaan ja nukun sen verran kuin kykenen.Klo 10.30, luettuna (yhä 515 sivua)

Kömmin parikymmentä minuuttia sitten sängystäni virkistyneenä ja puhuin maratonpuhelun hammaslääkärin kanssa. Lukuaikaa jäljellä noin kaksi ja puoli tunia, sillä yhden maissa on lopetettava, jotta ehdin töihin. Loppukiri aamiaisen ohella siis alkakoon! :) Ennen kuin kuolen siis jatkuu.

Klo 13.10, luettuna 843 sivua

Päätän maratonini tähän, kun aloituksesta on kulunut 23 tuntia ja 10 minuuttia. Nyt on ryhdyttävä valmistautumaan töihin menoon.

Sain Ennen kuin kuolen -romaanin loppuun, jonka jälkeen aloitin vielä vähän Enid Blytonin Seikkailujen linnaa, josta luin 46 sivua. Ennen kuin kuolen oli varsinainen itkukirja, joka pisti ajattelemaan. Onneksi jatkoin vielä sen jälkeen nopeasti vähän seikkailukirjaa, jotta sain kyynelkanavani tukittua eikä tarvitse mennä punoittavin silmin myymään mansikoita.

Koko tämä päivä on kulunut sängyssä pyjama päällä kirjojen parissa. Myös aamupalan nautin sängyssä. Ihanaa!Teen illalla vielä yhteenvedon, kun palaan töistä. Tsemppiä ja lukuiloa kaikille muille lukumaratonilaisille!

Kooste ja jälkitunnelmat


Elämäni toinen lukumaraton sujui mielestäni oikein mukavissa merkeissä ja fiilikset sen aikana ja jälkeen olivat oikein mainiot! Tästä jäi kova kutina ja hinku päästä ottamaan pian uusiksi. Ainakin kovasti suunnittelen ottavani osaa myös blogistanian lukumaraton IV:ään, joka on tulossa heinäkuussa. 

Vähän etukäteen häirtitsi se, etten ollut aloituspäivää edeltävänä yönä saanut nukutuksi, mutta silloin kun on uupunut, niin mitä oikeastaan parempaakaan tekemistä on kuin makoilla ja lukea kirjaa. Jos nyt jostain täytyy vielä valittaa, niin siitä, että tuossa herkkukuvassani näkyvät Fazerin mansikkapiiraat osoittautuivat sisältävänsä käyneen makuista mansikkahilloa, enkä siksi pystynyt syömään niitä. Pettymykselläni ei ollut rajoja, mutta onneksi oli muitakin herkkuja!

Loppusaldokeni kertyi 843 sivua, mikä on kyllä huomattavasti vähemmän kuin ensimmäisen lukumaratonini,  viimekesäisen Blogistanian kesälukumaraton II:n lopputulos, joka oli 1178 sivua. Toisaalta tällä kertaa en lukenut ihan täyttä 24 tuntia, tein maratonin aikana enemmän "turhia asioita" ja luin myös niin, että tajusin paremmin, mitä luin. Viime kesänä muistan varsinkin maratonin loppua kohden alkavani lukea niin, etten oikeastaan enää tajunnut melkein mitään, mitä luin. Vaikka viime kesän maratoni oli kiva kokemus, tämä sujui loppujen lopuksi rennommissa ja mukavemmissa merkeissä lukemisen kannalta – nautin lukemisesta enemmän. Kaikki maratonkirjani olivat todella hienoja ja upeita lukuelämyksiä.

Tässä koottuna maratonin aikana luetut kirjat sivuineen:

1. L. M. Montgomery: Perinnönjakajat (osittain; luettu sivulta 286 asti loppuun eli luettu 70 sivua)
2. L. M. Montgomery: Marigoldin lumottu maailma (kokonaan, 349 sivua)
3. Jenny Downham: Ennen kuin kuolen (kokonaan, 379 sivua)
4. Enid Blyton: Seikkailujen linna (osittain; luettu alusta 46 sivua)

Kohti lukumaratonia!


Blogistanian kesälukumaraton III! 24 tuntia aikaa omistautua kirjoille!

Viime kesän Blogistanian kesälukumaraton II oli ensimmäinen lukumaratonini ja sen verran rohkaiseva ja mukava kokemus, että olen odottanut innolla toista tilaisuutta!

Virallinen maratonpäivä on 19.6. Sääntöjen mukaan maratonin on ainakin osittain osuttava juuri tälle päivälle. Muista tekemisistäni johtuen olen päättänyt aloittaa maratonin jo huomenna (tai kellon mukaan tänään)18.6. noin kello kahden maissa.

Maratoniin olen valmistautunut kirjastoreissulla, josta lopputuloksena on melkoinen kirjapino. Tältä näyttää inpiraatiopinoni maratonille:

Tarkoituksena ei ole toki koko pinoa kahmaista, mutta on hyvä, että on sopivasti valinnanvaraa ja voi edetä fiiliksen mukaan. En usko ottavani tätä maratonia niin "vakavasti" kuin viime vuotista, sillä luulen, etten pysty koko maratonia omistautumaan aivan täysillä kirjoille. 

Tervetuloa seuraamaan blogiini huomenna maratonin etenemistä! Päivittelen blogiin kuulumisia ja luettuja kirjoja maratonin edetessä.