sunnuntai 24. helmikuuta 2013

Haasteiden ja tunnustusten päivä

Sain Mari A:lta haasteen ja tunnustuksen. Haaste ja tunnustus ovat periaatteessa erillisiä, mutta päätän ratkaista asian samalla tavoin kuin Mari, että laitan tunnustuksen ja haasteen samalla kertaa samoille henkilöille ja päästän itseni hieman helpommalla.

Sain saman tunnustuksen samana päivänä lisäksi Lurulta. Kauniit kiitokset teille molemmille! :)

Haasteen ja tunnustuksen saajat voivat ratkaista aisan miten haluavat – laittaa haasteen ja tunnustuksen samoille tai sitten eri henkilöille.


Haasten sääntöihin kuuluu:
1. Kiitä haasteen antajaa
2. Jaa haaste kahdeksalle bloggaajalle
3. Ilmoita näille kahdeksalle haasteesta
4. Kerro kahdeksan satunnaista asiaa itsestäsi


Vastasin aika lailla samaan haasteeseen viime marraskuussa (erona on vain, että tuolloin haaste kulki A blog with Sbstance -tunnustuksen nimellä). Silloin luettelin kahdeksan kirjallista samaistumiskohdettani.
Tälläkin kerralla ajattelin kietoa vastaukset kirjateeman ympärille, mutta rajata aiheen ajakohtaisten kirrjallisiin asioihin, lähinnä kesken oleviin lukuprojekteihin.
 
 
1. Minulla on tällä hetkellä kaksi aktiivisesti kesken olevaa kaunokirjallista kirjaa: Don DeLillon Valkoinen kohina ja J.M. Barrien Peter Pan.
 
2. Tällä viikolla aloitin kuuntelemaan youtubesta äänikirjana Jane Austenin Pride and Prejudice -teosta, mikä on ensimmäinen kerta, kun tutustun tähän teokseen alkukielellä.
 
3. Lisäksi minulla on monia nukkuvasti keskeneräisiä kaunokirjallisia teoksia:  Ulla Lena Lundbergin Is, Shakespearen Loppiaisaatto, Christer Kihlmanin Gerdt Bladhin tuho sekä Walter Scottin Ivanohoe.
 
4. Ivanohoe on lukuprojektieni häpeäpilkku, sillä se on ollut kesken viime kesäkuusta lähtien! Mutta olen päättänyt, periksi en anna! En aio palauttaa kirjaa mistään hinnasta kirjastoon ennen kuin olen loppuun päässyt.
 

Keskeneräisten kirjojen pino


5. Asiaproosan puolelta kesken on tällä hetkellä ainakin Ralph Waldo Emersonin Luonto, johon yritän perehtyä proseminaarityötäni varten. Lisäksi minulla loputon pino muutakin asiaproosaa ja tieteellistä kirjallisuutta proseminaarityötäni varten odottamassa, että lukuinto syttyisi.
 
6. Minusta tuntuu, että tällä hetkellä hukun kaikkiin kirjoihin, jotka pitäisi lukea. Tänä keväänä sattuu opintojen puolesta olla lukemista aivan liikaa. Lisäksi, kun lasketaan mukaan ne kirjat, jotka itse haluaisin lukea, on koossa aikamoinen soppa.
 
7. Tällä hetkellä keskeneräisista kirjoistani minun tekisi eniten mieli tarttua Peter Paniin.
 
8. Jos minulla sattuisi olemaan tällä hetkellä ajallisia resursseja aloittaa (ja myös lukea loppuun!)  aivan mikä tahansa kirja, mikä ei kuulu opintoihin, marssisin empimättä kirjastoon lainaamaan Pikku naisia.
 (Onneksi minulla on hyllyssä odottamassa kaveriltani lainaama Pikku naisia -elokuva, joka toivottavasti tyydyttää suurimman pikkunaistennälkäni)
 
 
 
 
 
 
Tunnustuksen sääntöihin kuuluu:
 
- linkittää bloggaaja, jolta tunnustuksen sai

- valita viisi ihanaa blogia, joilla on alle 200 lukijaa (ja kertoa se valituille jättämällä kommentti heidän blogiinsa)
 

- toivoa, että tunnustuksen saaneet laittavat tunnustuksen eteenpäin.


Laitan sekä tunnustuksen ja haasteen eteenpäin seuraaville, jotka ovat viisi sellaista uusinta lukijaani,  joiden blogin osoitteen tiedän.

1. Kuuttaren lukupäiväkirja 
2. Lukutoukan blogi
3. 100 kirjaa ja yksi pieni elämä
4. Todella vaiheessa
5. The Wonderful World of Books

Olette tunnustuksenne ansainneet!

Ei minkäänlaisia paineita haasteen tai tunnustuksen eteenpäin laittamisesta! :)