lauantai 3. tammikuuta 2015

Keskeneräisten kirjojen lukumaraton huomenna!

Olen päättänyt viettää keskeneräisten kirjojen lukumaratonia huomenna sunnuntaina 4.1.2015.

Olen kärsinyt pitkästä luku- ja bloggausjumista, aika pitkälle kiireiden vuoksi mutta myös ihan puhtaan jumituksen vuoksi. Nyt joululomallakin vaikka aikaa niin sanotusti olisi, on lukusaavutukseni säälittävät parisensataa sivua Dickensin David Copperfieldiä, reilut viitisenkymmentä sivua Hugon Kurjia ja noin 80 sivua Sadun taikamaa -nimistä alennusmyyntilöytöä. No, onhan sekin jotain. Mutta kuten näistä hajanaisista sivuista voi päätellä, kärsin pienestä kyvyttömyydestä keskittyä saattamaan mitään loppuun. Syksyn aikana on myös jäänyt monia muita kirjoja kesken, ainakin muutama Harry Potter, jotka kuitenkin yhä odottavat hyllyssä uskollisesti lukijaansa, vaikka ovatkin kirjaston omaisuutta. 

Tähän vaivaan ei liene parempaa rohtoa kuin 24-tunnin lukumaraton, jonka tavoitteena on saattaa keskeneräisiä lukuprojekteja joko loppuun tai ainakin edistyneemmälle tasolle. Luulen, että lukumaraton on muutenkin juuri sitä, mitä tämän hetkisessä henkisessä tilassani kaipaan. Täydellinen keskittyminen kirjojen maailman on sielun rauhaa hivelevää. 

Lukumaratonperinteisiini on kuulunut makean mättäys , mutta koska sen lajista ravintoa on viime aikoina tullut mätättyä sisään aivan enemmän kuin tarpeeksi (jos joku ihmettelee, mihin olen sitten joululomani käyttänyt, jos en kerran lukemiseen, niin vastaus on, että ainakin leipomiseen, leipomiseen ja leipomiseen sekä niiden leipomusten syömiseen), ajattelin pitää tällä kertaa terveellisemmän laatuisen lukumaratonin. Leivon tänään katkarapupiirakan, ostin salaattitarpeita, dippivihanneksia sekä mitä ihaninta – tuoreita (egyptiläisiä) mansikoita! Tunnustettava kuitenkin on, että sorruin myös ostamaan pussin irtokarkkeja, joista olenkin ehtinyt syödä illan aikana puolet.

Tervetuloa siis seuraamaan huomenna blogiini (terveellistä) lukumaratoniani! Aloittelen pian heräämisen ja aamupalan syönnin jälkeen, mikä saattaa näin villisti veikaten tapahtua yhdentoista maissa. Päivitän edistymisestäni pitkin päivää blogiin.

 Koska syömiseni on viime aikoina ollut aivan liiaksi tätä laatua...


 ... on maratonevääni nyt enemmän tätä...

... ja tätä laatua.