sunnuntai 6. maaliskuuta 2016

Rakkauteni Greengate (ja mitä sillä on tekemistä blogini ja kirjojen kanssa) Minulla on elämässäni kaksi suurta rakkautta:

1) kirjat

2) Greengate


  Blogini Facebook-sivun uutta profiilikuvaa varten ottama kuva. Kuvassa uusimmat Greengateni: teekannu, lautanen ja liina. Muki Arabian Kokoa.

Ensimmäistä rakkautta tuskin tarvitsee selittää, mutta jälkimmäisestä selvitettäköön, että Greengate on tanskalainen, erityisesti astioiden valmistamiseen keskittyvä merkki. Astioiden lisäksi Greengate myy kaikenlaisia koditekstiilejä ja jotakin muuta sisustamiseen ja kotiin liittyvää ihanaa. Greengate on tuttu romanttisesta tyylistään: hempeistä sävyistä ja herkän kauniista, usein kukka-aiheita sisältävistä kuvioista. Myös pallokuvio kuuluu Greengaten klassikoihin. Toisaalta Greengateen kuuluu myös monia harmaata ja valkoista yhdistäviä tyylikkään harmonisia, hillittyyn tyyliin sopivia mallistoja.

Greengate on uniikki, pienen piirin suosiossa oleva merkki, jota saa vain hyvin, hyvin harvoista pienistä sisustusliikkeistä. Asiat Esimerkiksi Turussa Greengatea myy vain Stellina ja White Maison, jotka ovat molemmat tulleet minulle tutuiksi. Kesällä Saloon muutettuani olin innoissani, kun  löysin täältä Greengatea myyvän Kuisman.

 Tämä ihana kerrostarjotin on suurimpia (ja kalleimpia) Greengate-aarteitani.

Oma rakkauteni Greengateen alkoi reilu puolitoista vuotta sitten kesällä 2014, kun löysin ensimmäistä kertaa Greengatea Turun Stellinasta. Se oli rakkautta ensisilmäyksellä! Siitä asti aloin hiljakseen keräämään omaa astiakokoelmaani mahdollista omaan kotiin muuttoa varten. Greengaten romanttinen ja hempeä tyyli tuntui kuin minua varten luodulta. Alkuun keskityin vain vaaleanpunaiseen ja -siniseen pallokuvioon. Myöhemmin ovat myös kukkakuosit tulleet mukaan. Viime kesänä vihdoinkin muutin omaan asuntoon, minkä myötä Greengateni ovat päässeet tositoimiin eli käyttöön ja kokoelmani on karttunut entisestään.

Siitä asti, kun otin Greengateni viime kesänä käyttöön, on myös blogini monia kirjabloggauksia koristaneet Greengaten astiat. Erityisesti Simone white -nimiset ihanat teemukini (joiden kaverina minulla on myös samaan sarjaan kuuluva kannu) ovat seikkaileet postauksissani niin useaan kertaan, että se on alkanut viime aikoina jopa itseäni kyllästyttämään. (Vaihtelu virkistäisi!) Alla muutama esimerkki Simone-mukieni seikkailuista blogissani.Miksi sitten Greengate on mukana myös blogissani? Ensinnäkin Greengaten hempeä värimaailma sopii mielestäni hyvin yhteen blogini ulkoasun kanssa. Toiseksi, kun otan kirjoista kuvia, yritän usein saada niihin jonkin kivan visuaalisen jutun, ettei kuvassa tylsästi nököttäisi pelkkä kirja. Monesti yritän saada "sen jutun" siitä, että otan kuvan tilanteesta, jossa kirjaa olen lukenut. Ja yllätys, yllätys: Greengate on ollut mukana monessa lukuhetkessäni, sillä hörpin teetä ja/tai syön jotakin usein samalla, kun luen. Toivon, että voisin tulevaisuudessa kartuttaa Greengate-kokoelmiani ja sulostuttaa blogiani entistä enemmän - ja tietoisemmin Greengaten avulla.

Koska Greengaten astiat ovat minusta myös todella kauniita ja ihania, ovat ne usein myös lukuhetkissäni niitä pieniä ja tärkeitä elementtejä, jotka nostavat lukukokemukseni arvoa ja tekevät lukuilosta vieläkin iloisempaa ja ihanampaa. Vasta aivan hiljattain tutustuin Greengaten filosofiaan, joka Greengaten omistajilla, Jesper ja Mona B. Christiansenilla, on tuotteidensa takana. He kertovat nettisivuillaan tuotefilosofiastaan näin:

We believe the simple, everyday moments in life can be the most memorable and cherished

With less time in a complex world, we aim to help “slow down time” - enriching and giving more meaning to each of these small moments shared. Each of our products is based on this philosophy, and how we make them is by taking this philosophy to heart. As Mona says: “You can’t make something that inspires love and sharing, unless it has been made with love and sharing in the first place”.

Tätä lukiessani koin suuren ahaa-elämyksen. Juuri tätähän Greengate on tuonut elämääni! Tehnyt pienistä hetkistä merkittävämpiä, nostanut arkiset hetket juhlaksi. Saanut hidastamaan tahtia, keskittymään hetkeen ja nauttimaan siitä. Tuonut selkeyttä kaaokseen, kauneutta arkiseen.

Näillä kahdella elämäni suurimmalla rakkaudella, kirjoilla ja Greengatella, on vielä eräs toinenkin yhteys. Kaikki minun blogini vakiseuraajat tietävät, että lempikirjani on L. M. Montgomeryn Anne of Green Gables eli suomeksi Annan nuoruusvuodet. Green Gables ja Greengates - melkeinhän sama asia! Lempikirjani ja Greengaten yhtäläisyydet eivät kuitenkaan lopu äänteelliseen samankaltaisuuteen: kaimani Anne of Green Gables eli Vihervaaran Anna on tuonut elämääni sitä samaa kuin Greengate: opettanut nauttimaan pienistä ja kauniista asioista. Vaikkei Greengatea ollut vielä olemassa Vihervaaran Annan aikoihin, voin sieluni silmin nähdä kaimani siemailemassa teetä Greengaten astioista ja saavan niistä samanlaista elämän- ja kauneudeniloa kuin minäkin.

Mielestäni tarina Greengaten synnyn takana on kiehtova - ja mikä kiehtovinta: Greengatella on kirjalliset juuret! FineNordicin sivuilla kerrotaan, että Greengate sai alkunsa vuonna 1993, kun Jesper B. Cristensen sai käsiinsä kirjakokoelman eräältä pölyiseltä ullakolta Italian Comosta. Nämä kirjat sisälsivat 15 000 käsintehtyä kukka-aiheista kuviota. Kuviot olivat peräisin Pierre Boussacilta, joka käytti niitä aikoinaan omiin Diorille suunnittelemiinsa tuotteisiin vuosina 1880-1920. Nämä kirjat ja niiden sisältämät kuviot toimivat edelleen Greengaten inspiraationa. Siksipä Greengaten romantiikkaa henkivissä tuotteissa voi aistia menneen maailman henkeä ja kaikuja juuri siitä maailmasta, jonne myös Vihervaaran Anna kuuluu.

(Loppuun huomautettakoon, että tämä bloggaus on kirjoitettu puhtaasta ja pyytettömästä rakkaudesta Greengatea kohtaan. Mikään taho ei ole lahjonut minua tai maksanut minulle mitään "mainostamisesta".)

 Lautanen, piirakkavuoka ja taustalla oleva sokerikko Greengatea.
Laura Ingalls Wilderin Pieni talo preerialla -kirjat inspiroivat minut syksyllä leipomaan kurpitsapiirakkaa - Greengaten vuokaan tietenkin! 
Koko tähänastinen Greengate-astiakokoelmani 

 
Linkkejä:
Greengaten uusinta kevät/kesä 2016 -verkkokatalogia voi ihastella  täällä  
 Maailman ihanin sisustusblogi, jossa myös Greengate kukkii on Elämää Villa Honkasalossa

10 kommenttia:

 1. Olipa hauska bloggaus! Greengate sopii kyllä loistavasti sinun tyyliisi ja blogisi tyyliin myös.

  VastaaPoista
 2. Juuri tänä aamuna katselin ja ihastelin kuviasi, asioita ja erityisesti yhtä liinaa. Aloin jo selailla kuvastoa, että tarvin itsekin uuden keväisen ilmeen keittiöön.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hih, hauskaa, jos onnistuin levittämään Greengaten ilosanomaa myös sinulle! :) Merkkiä myyviä kauppoja on todella harvassa, mutta netistä pystyy monesta paikasta tilaamaan :) Greengaten sivuilla on sellainen storefinder -toiminto, josta voi valita maan ja kaupungin ja kone etsii Greengatea myyvät liikkeet kaupungista.

   http://storefinder.greengate.dk/storefinder/

   Poista
 3. Ihana postaus! Olen jossain joskus aina nähnyt Greengatea, ja vaikka eivät omaan astiakaappiin sovikaan, ovat ne silti tosi nättejä ja söpöjä :) Tuon kukkakuvioisen teepannun voisin kyllä kotiuttaa, aivan ihana!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Kirsi! :) Tällainen söpistely ei ehkä ihan kaikkien omaan makuun sovi. Tosin löytyyhän Greengatelta vähän "vakavampaakin". Tuo kukkakuvioinen pannu on kyllä eräs suurimpia sydämeni lämmittäjiä Greengatelta :)

   Poista
 4. Nuo astiat ovat kyllä hurmaavia ja blogin perusteella ne kyllä todellakin ovat tyyliisi sopivia. :) Minun kaappeihini vastaavanlaiset astiat eivät oikein sopisi, mutta siitä huolimatta ihailen samantyylisiä astioita mieluusti muualla. :-)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Jonna kommentistasi! Tiedän tuon tutun tunteen, että mieluusti ihailee jotakin, jota ei kuitenkaan itselleen haluaisi, koska ei sovi siihen omaan tyyliin, vaikka ihana onkin. Tervetuloa siis jatkossakin ihailemaan blogiini Greengatea! :)

   Poista