sunnuntai 1. syyskuuta 2013

Elokuun luetut ja syksyn havinaa


Niin se vain on, että kesä on virallisesti oman käsitykseni mukaan ohi ja syksy kolkuttaa ovella! Tulevalla viikolla odottaa paluu yliopiston penkille, ja vaikka elokuun alussa valitin syysahdistusta ja luentosalikammoa, niin kumma kyllä, nyt olen jälleen intoa täynnä! Ja hyvä näin, sillä suoritan paluuni luentosaleihin ylihuomenna, tiistaina 3.9.

Vaikka myönnän, että jossakin takaraivon perukoilla yhä huutaa pieni ja pelokas ääni "apua, ei takaisin yliopistoon, ainakaan proseminaariin!" Mutta lippuni on joka tapauksessa huomattavasti korkeammalla kuin elokuun alussa.

Elokussa bloggasin yhteensä kymmenestä kirjasta, joista kaksi itseasiassa kuului heinäkuussa pidettyyn Blogistanian kesälukumaratoniin. Siispä elokuussa luettuja ja blogattuja kirjoja on yhteensä kahdeksan.

Heinäkuun maratooniin kuuluvat kirjat:

1. John Irving: Oman elämänsä sankari
2. Astrid Lindgren: Peppi pitkätossun tarina

Elokuussa luetut ja blogatut kirjat:

1. Ivan Turgenev: Tarpettoman ihmisen päiväkirja: ei mikään järistyttävä lukuelämys, muttei mikään kovin surkeakaan.

2. Marjatta Kurenniemi: Onnelin ja Annelin talo: Ihana, ihana lapsuuteni suosikki!

3. Charles Dickens: Nicholas Nicklebyn elämä ja seikkailut: Hieno, jännittävä ja mukaansatempaava romaani, joka sai minut siihen lopputulokseen, jota olen aiemminkin vakavasti harkinnut, että Charles Dickens taitaa olla virallinen lempikirjailijani.

4. Charlotte Brontë: Kotiopettajattaren romaani: Uskomattoman, uskomattoman hieno kirja, joka jokaisella lukukerralla on kohonnut silmissäni entistä suurempaan arvoon. Sanotaan, että kolmas kerta toden sanoo ja tälla kolmannella lukukerralla tulin siihen tulokseen, että kirja on Annan nuoruusvuosien / Anne of Green Gables -teoksen ohella lempikirjani.

5. Jane Austen: Viisasteleva sydän: Jane Austen on aina Jane Austenia, viihdyttävää avioliittodraamaa, mutta tämä teos ei kuitenkaan viihdyttävyyttä syvemmin vakuuttanut.

6. Pentti Haanpää: Noitaympyrä: Tylsä, mikä tylsä, mutta onpahan nyt taas yksi tylsyys vähemmän jäljellä Suomen kirjallisuushistorian kurssin lukuohjelmasta.

7. Veijo Meri: Manillaköysi: Kuuluu samaan tylsyyksien täyteiseen kurssiin kuin edellinen kirja, mutta ei tylsyydessään ulottunut aivan yhtä suuriin lukemiin edellisen kanssa. Löysin siitä jopa jotakin mielenkiintoista ja pohdintoja herättävää.

8. Astrid Lindgren: Mio, min Mio: Hieno ja kaunis, runollinen ja myyttinen satu, joka viihdytti ja kosketti. Oli mukavaa lukea pitästä aikaa jotakin ruotsiksi!



Olen oikein tyytyväinen elokuun kirjasaldoon sekä määrältään että sisällöltään. Upeimmat kokemukset koin Nicholas Nicklebyn elämän ja seikkailujen sekä Kotiopettajattaren romaanin parissa.


Elokuussa tuli täyteen myös eräänlainen merkkipaalu blogini historiassa, sillä Viisasteleva sydän -bloggaukseni oli blogihistoriani sadas bloggaus. Sen kunniaksi kirjoitin pienen "juhlapostauksen", katsauksen menneisiin postauksiin, jossa erinäisten listauksien avulla tutustuttiin blogini arkistoihin ja bloggaamiini kirjoihin.

Bloggaamista tällä hetkellä odottaa Eeva-Liisa Manneri runokokoelma tämä matka, ja syyskuun lukemiset ovat lähteneet tänään käyntiin Alastalon salilla. Niistä lisää blogissani jossakin vaiheessa!




Mukavaa syksynalkua kaikille! 

Älkää vaipuko syysapatiaan, vaan nauttikaa syksyn tuomista uusista haasteista, ja jos meinaa alkaa ahdistaa lisääntyvä pimeys tai jokin muu syksyn mörkö, niin tarttukaa johonkin oikein hyvää kirjaan, vetäkää peitto korviin ja nauttikaa olostanne! :)




6 kommenttia:

  1. Ihana Turku siellä! <3 Jokirantalukuhetkiä jään aina kaipaamaan kesässä. Mutta on aina taas niin ihanaa keväällä huomata, että ulkona tarkenee ja voi kerääntyä herkkuineen Aurajoen varteen penkille lukemaan.

    Olipas sinulla hyvä lukukuu! Ja ihanaa, että mainitset Dickensin lempikirjailijaksesi. Pitäisi tutustua.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Anni kommentistasi! :)

      Jokiranta on kyllä yksi mainioimmista kesälukupaikoista! :) Suosittelen tutustumaan Dickensiin, esimerkiksi Joululaulu voisi olla mainio kirja aloittaa, sillä se paitsi hyvin ohut, myös oikea helmien helmi! :)


      Poista
  2. Sinulla on ollut kyllä hyvä ja runsas lukukuukausi. Itselläni se elämäni ensimmäinen Dickens on vielä odottamassa. Onneksi jo omassa hyllyssä ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Katri! :)

      Siitä on hyvä aloittaa, jos kirja on jo päätynyt omaan hyllyyn asti! :)

      Poista
  3. Olen viettänyt nyt kaksi kesää Turussa enkä ole lukenut kertaakaan Aurajoen rannalla. Ehkä ensi kesänä korjaan tämän puutteen, sillä ainakin viime päivät ovat olleet jo niin kylmiä ja sateisia, että en varmaan tänä vuonna viitsi enää kokeilla.

    Hyvää yliopistoon paluuta! Minä harmittelin, että minulla ei ole vielä ensi viikolla luentoja, kunnes perjantaina kuulin, että yhden kurssin alkamispäivää onkin aikaistettu huomiselle. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kannatta ihmeessä koettaa Aurajokirantaa. Se on mitä ihanin lukuympäristö. Kun tulee pientä pohdintaa vaativa kohta kirjassa, voi kohdistaa katseensa virtaavaan veteen, millä on mielestäni mieltä rauhoittavia ja ajatustoimintaa selkeyttäviä vaikutuksia :D

      Yhden vian olen kyllä tänä kesänä havainnut Aurajoen rannassa lukuympäristönä. Minulla on ollut tänä kesänä sellainen olo, että siellä haisee joka puolella PISSA!! Aluksi se oli vain epäily, mutta lukumaratonin yhteydessä, kun oleskelin siellä aika pitkää huomasin, ettei ollut mitään mielikuvitustani, vaan siinä kävi miehiä heittämässä vettä ties kuinka monta kertaa... Ällöä!!

      Ja kiitos! Hyvää yliopistoon paluuta myös sinulle! Minullakin alkaa ensi viikolla vasta osa kursseista, sitä seuraavalla viikolla on jo täysi ohjelma.

      Poista