lauantai 30. marraskuuta 2019

Montgomery-haaste päättyy tänään - linkitä oma haastekoontisi tähän

Viime vuoden viimeisinä hetkinä julkaisin blogini Montgomery-haasteen sen kunniaksi, että vuonna 2018 tuli kuluneeksi 110 vuotta lempikirjallisuushahmoni Vihervaaran Annan syntymästä. Kesäkuussa 1908 julkaistiin Montgomeryn teos Anne of Green Gables (suom. Annan nuoruusvuodet), mistä alkoi orvon punapäisen tyttökirjasankarittaren maailmanvalloitus. Samalla  lähti käyntiin Montgomeryn ura kirjailijana. Kyseessä oli Montgomeryn esikoisteos.Tänään 30.11. Montgomeryn syntymäpäivänä haaste päättyy. On siis aika koostaa lukemansa. Tähän postaukseen voivat kaikki haasteeseen blogeissaan osallistuneet linkittää haastekoontinsa. 

Haasteeseen on ollut mahdollista osallistua myös pelkästään Instagramin kautta. Instailijat voivat julkaista koosteensa vain Instagramissa käyttämällä hashtagia #montgomeryhaasteenkoonti. Instakoosteensa voi kuitenkin halutessaan linkittää myös tähän juttuun. Ensisijaisesti kuitenkin käyn läpi koosteet Instagramissa hashtagin avulla.

Itse en kuitenkaan pysty julkaisemaan omaa haastekoontiani vielä tänään. Elämässä on ollut viime aikoina niin paljon kaikenlaista -  mm. väsymystä ja sairaslomailua - että palaan asiaan jonakin toisena päivänä vähän pirteämpänä. Siksi annan myös muille armonaikaa koosteen julkaisuun ja linkittämiseen, ainakin 15.12. asti. Siihen mennessä yritän itse saada oman koosteeni julki.  Halutessaan voi saada vähän enemmänkin lisäaikaa, kunhan ilmoittaa siitä minulle.Kuitenkin haasteen lukuaika loppuu tänään. Eli jos teet koosteesi myöhemmin, laske mukaan vain 30.11. mennessä lukemasi kirjat. Tämän lisäajan aikana voit julkaista myös haasteeseen liittyviä rästiin jääneitä kirjabloggauksia.

Kun sekä minä että kaikki muut ovat julkaisseet koosteensa, teen koosteen koko haasteesta ja samalla julkaistaan haasteen ja arpajaispalkinnon voittajat. Siihen voi mennä minulta aikaa, mutta sellaista on luvassa joka tapauksessa ennemmin tai myöhemmin.

Koosteessa olisi kiva julkaista samalla myös kuvia muiden haastekirjoista ja lukuhetkistä. Samalla kun linkkaat tekstisi tähän juttuun, ilmoita, saanko käyttää omassa blogissani sinun haastekuviasi.Kiitän kaikkia, jotka ovat olleet kanssani jakamassa Montgomeryn kirjojen iloa tämän haasteen kautta!

Lopuksi haluan toivottaa hyvää syntymäpäivää sinulle, Maud! Olet minun lempikirjailijani, ja olet tuonut elämääni niin paljon iloa ja onnea ihanilla kirjoillasi. Jos eläisit, täyttäisit tänään 145 vuotta - se on aika paljon! Onneksi elät kuitenkin yhä teoksissasi. 

Kun avaan lempikirjani Annan nuoruusvuodet, herää yli satavuotias maailma henkiin varmasti yhtä elävänä kuin se oli sinunkin aikanasi. Sieltä tarinan välistä kuulen myös sinun äänesi yhtä heleänä ja elävänä kuin se oli eläessäsi.

Kiitos Maud!


 Montgomeryn syntymäpäivän kunniaksi marraskuun ankea harmauskin väistyi ja sain otettua kauniita kirjakuvia!

8 kommenttia:

 1. Kiitos kivasta haasteesta! Oma koosteeni löytyy täältä: https://oksanhyllylta.blogspot.com/2019/11/l-m-montgomery-lukuhaasteen-kooste.html

  VastaaPoista
 2. Minä ehdin lukea vain yhden kirjan. Siitä löytyy postaus täällä: https://sheferijm.blogspot.com/2019/07/lucy-maud-montgomery-annan-jaahyvaiset.html

  VastaaPoista
 3. Kiitos haasteesta! Minä luin omat suosikkini Runotytöt uudestaan. Montgomeryn päiväkirjat seuraavaksi lukulistalla.
  http://kirjoittamisenkepeasietamattomyys.blogspot.com/2019/11/kirjahistoriani-montgomeryn-matkassa.html

  VastaaPoista
 4. Kiitos lukuhaasteen järjestämisestä! Koontini löytyy täältä: http://unelmienaika.blogspot.com/2019/11/montgomery-lukuhaasteen-koonti.html

  VastaaPoista
 5. Kiitos ihanasta lukuhaasteesta! Luin haasteaikana vain yhden kirjan, Annan ystävämme, mutta se oli sitäkin parempi lukukokemus. Täytyy ehdottomasti jatkaa Montgomeryn tyttökirjojen lukemista. ♥ http://kirjakissa.blogspot.com/2019/09/lm-montgomery-anna-ystavamme-anna-2.html

  VastaaPoista
 6. Kiitos haasteesta! Koosteeni löytyy täältä:
  http://lasisipulissa.blogspot.com/2019/11/montgomery-lukuhaasteen-kooste.html#comment-form

  VastaaPoista
 7. Hei,
  Anteeksi, mutta vain kertoakseni, että olemme paikkakunnan yhteiskunta ja tarjoamme rahalainoja kaikille vakaville ja rehellisille ihmisille liiketoiminnan laajentamiseksi tai ostokseksi. Korko on 3% vuodessa.
  Lisätietoja ota meihin yhteyttä sähköpostitse.

  Sähköposti:  simondurochefort@gmail.com

  VastaaPoista
 8. Kiitos kivasta haasteesta! Oma osuuteni jäi kahteen kirjaan: luin ensimmäisen aikuisten kirjani Montgomeryltä eli Sinisen linnan, ja toisena Anna-sarjan kolmannen osan englanniksi, Anne of the Island.
  En kirjoita erillistä koostetta, mutta tässä on linkit kirjoituksiini kummastakin:
  https://kirjanpauloissa.blogspot.com/2019/02/l-m-montgomery-sininen-linna.html
  https://kirjanpauloissa.blogspot.com/2019/11/l-m-montgomery-anne-of-island.html

  VastaaPoista