perjantai 5. toukokuuta 2023

Esikoiskirjani on ilmestynyt: Kakkuja salaisesta puutarhasta on tässä!


Edellispäivä oli huikean jännittävä. Sain kirjastosta viestin, että kirjalaatikkoni ovat saapuneet.
Jännityksestä täristen suuntasin kirjastolle. Laatikoista paljastui 145 kappaletta omaa kirjaani, omaa esikoistani! Tuntui hämmentävältä nähdä oma kirja ensi kertaa painettuna. 

Samalla tietenkin hyvin, hyvin ihanalta. Oma kirja - vihdoin sylissäni! Ja niin kaunis!

Hämmästynein olin kirjan koosta. Olin kuvitellut sen suuremmaksi. Kirjani on kuitenkin hyvin pieni - pieni ja mahdottoman sievä. 

Tilasin kirjat kirjastolle, koska Kangasniemen kirjasto järjestää kirjalleni  huomenna la 6.5. klo 14 kaikille avoimen julkistustilaisuuden. Näin ohimennen: tervetuloa! Kirjaa saa ostaa sieltä edulliseen 20 euron julkkarihintaan.

(Muuten: julkaisin julkisella Instagram-tililläni videokelan siitä hetkestä, kun avaan kirjalaatikot!)

Tällä viikolla kirja on saavuttanut jo ensimmäiset jälleenmyyjät. Juuri samana päivänä, kun sain omat kirjani, kirjaa saapui myös mm. ensimmäisiin Suomalaisiin kirjakauppoihin. Onkin vähän koukuttavaa katsella netistä kauppojen myymäläsaatavuutta. Esim. täältä näkee, että kirja on tällä hetkellä 23 Suomalaisen kirjakaupan myymälästä.

Esikoiskirjani Kakkuja salaisesta puutarhasta yhdistää rakkaimmat intohimoni kirjallisuuden ja kakut hurmaavalla tavalla: Kyseessä on henkilökohtaiselle otteella kirjoitettu tietokirja itselleni rakkaista kirjoista sekä reseptikirja kirjojen inspiroimista kakuista. Pienillä sivupoluilla kurkistellaan kirjailijoiden elämään ja heidän teostensa taustoihin. Kirjassa on myös itse ottamani herkulliset valokuvat, jotka kuljettavat kakku- ja lukuhetkiin metsän siimekseen ja puutarhaan. 

Olen kirjoittanut kirjan ennen kaikkea kirjallisuudenystävien lukunautinnoksi - erityisesti kaikkien oman elämänsä runotyttöjen ja Vihervaaran Annan sukulaissielujen - mutta samalla se on inspiroiva leivontakirja kaikille kakkujen ystäville. Jos olet kuitenkin yksi niistä, joilla ei ole ollenkaan jauhopeukaloa, voin silti kannustaa kirjani pariin: tämä on kakkukirja, jonka kakuista voi nauttia halutessaan vain tarinoina ja kuvina!


Kirjan on kustantanut Avain, ja kustannustoimittajanani on ollut vanha kirjablogi- ja kirjasomeystäväni Katja, joka on tuttu Lumiomena-kirjablogista. Katjan kanssa on ollut ihana tehdä yhteistyötä!

Vinkiksi: Kakkuja salaisesta puutarhasta on muuten mainio äitienpäivälahja! Olenkin omistanut sen mm. omalle äidilleni, "joka jaksoi aina tyydyttää kyltymätöntä tarinannälkääni, kun olin lapsi". Kirja sopii äideille lahjaksi erityisen hyvin paitsi leivonta-aiheen vuoksi, myös siksi, että se on asultaan kaunis ja romanttinen. Lisäksi siksi, että kirjavalinnoissani korostuvat tyttökirjat. Mukana on mm. Anna-kirjat, Runotytöt, Pikku naisia, Onneli ja Anneli, Pikkupappilassa ja Pieni talo preerialla -sarja. Näiden kirjojen parissa on moni kasvanut tytöstä naiseksi ja äidiksi. 

Ja totta kai mukana on myös rakkausromaanien suurimmat klassikot: Ylpeys ja ennakkoluulo sekä Kotiopettajattaren romaani! (Ja monta muuta hurmaavaa kirjaa.)

On kovin jännittävää, ihanaa ja kutkuttavaa, että kirjani pääsee lukijoiden syliin ja hyllyihin! Hartain toiveeni on, että kirjani pääsisi ilahduttamaan mahdollisimman monia. Kirjan tekeminen on tuonut minulle uskomattoman määrän valoa, iloa ja kauneutta, ja uskon ja toivon, että se välittyy lukijalle asti.

Lopuksi siteeraan Kakkuja salaisesta puutarhasta -teoksen ensimmäisen luvun loppua:

Ja aivan erityisesti kirjani on niille kaltaisilleni, joiden mielestä mikään ei vedä vertoja autuudelle saada nauttia ihanasta kirjasta herkullisen kakkupalan ja höyryävän teen kera. Mieluiten puutarhassa ja koivujen katveessa, jossa voi lojua riippumatossa tai viltillä, kurkistella sinitaivaalle ja uneksua valkeista pilvistä.

Minulle tällaisissa hetkissä ei ole tärkeää ainoastaan lukeminen ja kakun syöminen. Lukeminen muuttuu hitaaksi, hengitys vapaaksi. Ajatukset saavat siivet. Maistelen sekä sanoja että kakkua. Pysähdyn, pohdin. Sitten ojentuu jälleen lusikka kohti kakkulautasta. Kakkuhetket kirjojen parissa tarjoavat rauhallisia onnenhetkiä, myös mahdollisuuden hiljentyä oman sisimpänsä äärelle. Toivon, että kirjani auttaa myös sinua löytämään omia onnenhetkiäsi ja johdattaa sinut omaan salaiseen puutarhaasi.

Seuraa punarintaa. Se auttaa sinua löytämään avaimen.

4 kommenttia:

  1. Onnittelut ihanasta saavatuksesta. Odotan kovasti, että saisin tämän signeerauksellasi, ethän unohda instagram-viestiäni.

    VastaaPoista
  2. Onneksi olkoon! Kirja näyttää herkulliselta.

    VastaaPoista
  3. Onnea toivottelen minäkin! Kirjasi vaikuttaa todella hurmaavalta. :)

    VastaaPoista