lauantai 12. huhtikuuta 2014

Kirjahulluutta Hulluilla päivillä

Terveisä keltaisten kassien valtakunnasta, Hulluilta päiviltä!

Minun ei pitänyt ostaa sieltä muuta kuin karkkia (joka hullujenpäiväinen traditioni), mutta eksyin ihan vahingossa myös Akateemisen puolelle ja sitten houkutukset iskivät.

Anni Blomqvistin Myrskyluoto -kirja, jossa on yksissä pokkarikansissa kaikki Myrskyluodon Maijasta kertovat kirjat, suorastaan huusi minulle "osta minut". No, ainahan sitä voi yhden 3,90 euron hintaisen pokkarin ostaa, vaikka rahat olisivat kuinka tiukalla, jos kyseessä on kirja, jonka lukemisesta on pitkään haaveillut. Vai mitä?

Pokkarihyllyltä muutaman mutkan kautta matkani jatkui englanninkielisten kirjojen hyllyille ja silloin olin seota. Siellä nimittäin oli monia ihania vanhoja klassikoita sellaisissa hurmaavissa, viehättävissä kangaskansissa, jotka kaikki maksoivat kaikki 9,90 euroa. (Tunnette kai suuren heikkouteni vanhoihin klassikoihin?) Olisin voinut mieluusti ostaa vaikka ne kaikki, mutta lopulta riitelin mieleni sisällä Alcottin Little Womenin ja Bronten Jane Eyren välillä.

Mietin ja harkitsin, harkitsin ja mietin. En osannut päättää, joten lähdin kotiin pelkän Myrskyluodon kanssa. 

Mietin ja harkistin vielä kotonakin samana iltana. Myös seuraavana päivänä. Töiden jälkeen suuntasin uudestaan Akateemiseen noiden hurmaavien kangaskantisten ääreen. Ja taas mietin ja harkitsin ja pohdin. Valinta oli niin kinkkinen, että huolimatta kaikista päätökistäni olla ostamatta molempia, tein lopulta niin. 

Kuka nyt osaisi hei päättää, haluaako mielummin omaan hyllyynsä Pikku naisia vai Kotiopettajattaren romaanin englanniksi? En ainakaan minä!

Little Women sisältää sekä Pikku naisia I:n että Pikku naisia II:n, jotka molemmat löytyvät ennestään hyllystäni suomen kielellä. Kotiopettajattaren romaania minulta ei lödy kuitenkaan ennestään millään kielellä, joten ihan huippua, että sain sen nyt alkukielellä ja vieläpä mitä ihanimmissa kansissa!

Tässä vielä kuvallisessa muodossa hullu saaliini: 


Lähikuvaa niistä ihanista kangaskansista!



24 kommenttia:

  1. Oi miten ihanat kannet :)! Ja voihan kirja-alet, paha paha tilanne.

    VastaaPoista
  2. Eikä, ne oli siis NÄITÄ kangaskantisia klassikkoja! Olen niin pitkään kuolannut tätä sarjaa netissä, ja kerran törmäsin Akateemisessa Turhuuden turuilla -kirjaan, jossa oli juuri tällaiset kannet, mutta ei ollut juuri silloin rahaa ostaa sitä. Tykkään myös tosi paljon tuollaisista nauhakirjanmerkeistä. Äh, nyt olen niin kateellinen :D Pakko toivoa synttärilahjaksi jokin näistä, sitten kun vielä osaisi päättää minkä...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mietin, kuinkakohan suuri tämä sarja oikeasti on. Nimittäin esim. Turhuuden turuilla ei löytynyt nyt tuolta. Näyttäisi aika mukavalta hyllyssä, kun olisi kokonainen rivi tätä samaa klassikkosarjaa.

      Toivottavasti sinäkin saat vielä oman kangaskantisesi, niin ei tarvitse olla enää kateellinen! :D

      Poista
  3. Oi, ihania ostoksia! Maija-sarja minulla on kahtena erillisenä yhteisniteenä, Little Women ja Jane Eyre pokkareina, mutta ai että tuollaiset kangaskantiset olisivat ihania! Jane Austenin romaaneja olen harkinnut hankkivani tuossa asussa, vaikka nekin löytyvät jo hyllystä englanniksi(kin). <30

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos, Maria! – olen samaa mieltä ihanuudesta :) Tuolla akateemisessa oli nyt myynnissä muutamia Jane Austeneita (Ainakin Northanger Abbye ja sitten joku muu) tässä samassa asussa. Niitäkin toki vähän kuolasin, mutta nämä nyt olivat ne ykkösvalintani tällä erää :D

      Poista
  4. Itse ostin samanlaisilla kangaskansilla Emily Brontën Wuthering Heightsin sekä Jane Austenin Northanger Abbeyn. Oli muuten paha valinta! Mieluusti olisin laillasi ottanut kaikki mukaan, mutta lopulta päädyin noihin kahteen, koska niitä en ole vielä lukenut. :-) Tosin Pikku naisia jäi kyllä myös vähän kolkuttelemaan takaraivoon...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oi, onnitteluni hienoista hankinnoista! :D Näin itsekin samat kirjat akateemisessa ja muistelisin, että Wuthering Heightsissä oli jotenkin aivan erikoisen ihanat kannet. Noissa kaikissahan oli vähän eri kuvio, ja itse asiassa Little Womenin kuvio ei ole niin kiva kuin vosii olla. Siis mitä ihmeen saksia??? (Mutta on ne kannet silti ihanammat kuin ihan peruskirjassa!)

      Northanger Abbey on muuten ainakin todella loistava, joten toivotan sinulle mukavia lukuhetkiä hankintojesi parissa! :)

      Poista
  5. Minäkin katsoin ihaillen Hullareilla noita kauniita kangaskantisia klassikkoja. Mietin myös ostavani Myrskyluodon, mutta lopulta lähdin Akateemisesta tyhjin käsin. Ei ollut minun makuuni hirveän hyvät kirjavalikoimat :( No, löysin sentään ohuen ja ihanan pehmeän neuleen itselleni, tulee tarpeeseen!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hih, hauskaa huomata, että muutkin kirjabloggarit ovat ihastelleet näiden kansien kauneutta Hullareilla! :) No, ikävää, ettet löytänyt mitään itsellesi sopivia kirjoja sieltä, mutta ehkäpä kukkarosi kiittää :)

      Poista
  6. Upeat kangaskannet! Minä jätin löytöjen missaamisen uhalla Hullarit väliin, koska kirjahyllyt huojuvat. Tosin sitten meille muutti kierrätyskeskuksesta kolme uutta kirjaa. Että se siitä. Mutta Pikku Naisien kansi, mikä herkku!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Linnea! Omahyväisesti voin todeta olevani samaa mieltä kansien upeudesta! :P Munkin kirjahylly on ollut pitkään siinä kunnossa, että olen vannonut useampaan kertaan, että kirjojen ostelu saa loppua. Mutta minkäs teet, kun houkutus iskee! :)

      Poista
  7. Nuo klassikot ovat vain niin upeita!! Kun ne kaikki saisi erilliselle hyllylle, ihan mieletön sisustuselementtinäkin! Minulta ei löydy näistä vielä yhtäkään, en oikein luota englannin taitoihini (vielä) :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Anni! Minukin enkun taito on aika heikonlainen, mutta ajattelin, että näistä voisin selvitä, koska olen lukenut molemmat suomeksi (Kotiopettajattaren romaanin lisäksi useaan kertaan), joten ajattelin tuttuuden vuoksi selviäväni vaikeasta englannista. Varmaan ylisestikin ottaen hyvä taktiikka aloittaa englanninkielisten kirjojen luku ennestään suomeksi luetuista :)

      Poista
  8. Hulluille päiville en suostu lähtemään, koska pelkään tulevani hulluksi siellä. Pelkkä kirkuvankeltainen väri kammottaa.

    Mutta kannet ovat ihanat! Olen itsekin silmäillyt noita kauniita enkkuklassikoita.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos kansikehuista! :) Hullujen päivien kammoajia löytyy useampiakin kuin sinä, ainakin itse tunnen muutaman. Sitten kai parempi pysytellä erossa moisista hullujen menoista (vaikka jääkin vaille kauniita kansia ja ties mitä muuta) :)





      Poista
  9. Nuo klassikot ovat kyllä kauniita. Jos lukisin itse englanniksi, olisin minäkin saattanut ne haalia itselleni :)

    Minäkin tosiaan saatoin tehdä "pari" kirjaostoa... :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Katri! Minäkään en hirveästi ole lukenut englanniksi muuta kuin Anna-kirjoja, mutta toivon joskus oikeasti vielä lukevani nämä enkä vain ostaneeni pelkäksi hyllynkoristeiksi :D

      Poista
  10. Eihän tuollaisia kaunokaisia voi jättää ostamatta :)

    VastaaPoista
  11. Vau mitkä kannet! Olin Hulluilla Päivillä hyvin tiukkana enkä ostanut Jane Austinia vaikka mieli kovasti teki :D On tullut ostettua vähän liikaa kirjoja viimeaikoina joten pitää rauhoittua hetkeksi. (Ennen seuraavia alennusmyyntejä?) :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Cultturelle! :) Heh, joskus on hyvä olla tiukkana ja rauhoittua hetkeksi! Nyt jälkikäteen olen kyllä tyytyväinen, etten itse pysynyt tiukkana tällä kertaa, vaikka viime viikolla vähän harmittikin tuhlaavaisuuteni :)

      Poista
  12. Himoitsin itsekin saman sarjan Wuthering Heightsia, mutta pysyin tiukkana. Vinkkasin kuitenkin avomiehelleni, että olisipa ihana saada tällainen joskus lahjaksi. Olen käsittämättömän heikkona kauniisiin kirjoihin.

    Sinulle on muuten haaste blogissani. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hih, no toivottavasti miehesi ottaisi onkeensa pikku vinkistä! Minä olen myös hyvin heikkona kauniisiin kirjoihin. Kirjojen ulkonäkö on yleensä melkein sisällön arvoinen kriteeri ostopäätöstä tehdessä!

      Ja kiitos haasteesta, tulenkin kurkkaamaan, mitä sieltä löytyy! :)

      Poista