lauantai 9. heinäkuuta 2016

Blogistanian kesälukumaraton: virallinen (päivittyvä) maratonpostaukseni

Ilta on saapunut ja on vihdoin aika oman lukumaratonini. Tämä on virallinen maratonpostaukseni, jota päivitän silloin tällöin maratonin aikana. Tervetuloa seuraamaan edistymistäni!

10.7.2016 vietetään siis Blogistanian perinteistä 24 tunnin kesälukumaratonia. Maratonin voi aloittaa omaan aikatauluunsa sopivasti siten, että ainakin osa lukemisesta ajoittuu 10. päivän puolelle. Itse aloitan lukemiseni siis nyt jo virallista maratonpäivää edeltävänä iltana ja luen ainakin muutaman tunnin, ennen kuin menen nukkumaan. Huomenna jatkan koko päivän, kunnes 24 tuntia on tullut täyteen.

Päivällä bloggasin jo maratonin lukusuunnitelmista. Ensimmäiseksi maratonkirjaksi aion ottaa Sinuhen, jota olen jo aiemmin lukenut reilu 300 sivua ja joka jäi aamulla niin koukuttavaan kohtaan, että on pakko jatkaa sitä.


Klo 22.40 maraton alkaa

Maraton starttaa juuri tasan nyt! Tee on keitetty, kynttilät sytytetty ja Sinuhe odottaa lukijaansa sohvalla! Innostus huipussaan! :)

Klo 1.00, luettu 58 s.

Lukumaratonini käynnistyi verkkaisesti, mutta mukavasti Sinuhella. Sohvalla, kynttilöiden valossa ja viltin alla teekupin kera oli ihana lukea. Välillä sometin ja tein myös iltapalaa. Sinuhe tuntuu kiinnostavalta, mutta myös hyvin traagiselta. Vähän aikaa sitten menetti Sinuhe rakkaansa julmalle jumalalle.

Nyt suuntaan sänkyyni ja jatkan huomenna! Hyvää yötä!

Klo 16.40, luettuna 142 s.

Heipä hei pitkästä aikaa! Sunnuntain eka päivitys venähti, sillä tuli mutkia matkaan. Mutkista kerron tarkemmin videobloggauksellani, joka muuten on elämäni toka videobloggaus. (Tässä eka videobloggaukseni!) Mutkien vuoksi en ole ehtinyt kovin paljoa lukemaan, mutta nyt yritän laittaa loppukirin päälle. Edelleen menossa Sinuhe, mutta ajattelin, että kohta voisi vaihtaa kirjan Krokotiilin keltaisiin silmiin, jonka olen lukenut kesäkuussa suurimmaksi osaksi, mutta jota on vielä noin kaksi ja puoli sataa sivua lukematta ja joka olisi kiva saada loppuun tämän maratonin aikana.

Klo 22.40, luettuna 371 sivua
Tämä lukumaratoonari on saavuttanut vihdoin maalinsa! Jatkoin edellisen päivityksen jälkeen vielä
jonkin verran Sinuhea, mutta vaihdoin sitten maratonkirjani Katherine Pancolin Krokotiilin keltaisiin silmiin. Välissä tuli jälleen myös kaikenlaista muuta puuhaa: pientä ruuanlaittoa ja kaupassakäyntiä ja ärsyttävää kyllä, uusi puhelimeni änkesi itsensä aivan liian usein käteeni miltei omasta tahdostani riippumatta. IPhonen uusia selfie-ominaisuuksia piti esimerkiksi aivan välttämättä testailla, ja lisäksi piti puhella ja viestitellä useiden henkilöiden kanssa. Rikkoutuneen puhelimen, sitä seuranneen kännykkäshoppailureissun ja uuden kännykän asennuksen aiheuttama ärsytys ja stressireaktio haittasi aika pitkään keskittymistäni lukemiseen. Ihan loppumaratonin aikana aloin vihdoin taas oikeasti nauttia lukemisesta. Keitin teetä ja menin parvekkeelle istumaan kirjan ja teen kera. Koin jälleen olevani onnellinen päivän lukuisten hermojen menetyksien jälkeen. Teekupin ääreen, seesteisissä tunnelmissa oli hyvä päättää maraton.
 Koonti
Vaikka lukumaratonini ei mennyt tällä kertaa puhelinsekoilujen vuoksi aivan putkeen ja luettu sivumäärä lienee historiani huonoin maratonsaavutus, tarjosi lukumaraton kuitenkin monta mukavaa lukuhetkeä kaikesta hammastenkiristyksestä huolimatta. Harmi, etten saanut edelleenkään luettua Krokotiilin keltaisia silmiä loppuun, sillä se on ollut jo yli kuukauden kesken.  Lukumaraton on ollut poikkeuksellinen myös monella muulla tapaa: en ole lukenut ollenkaan ulkona (tai ylipäätänsä missään muualla kuin kotona) ja en ole lukenut yhtäkään teosta kokonaan. Olisin mielellään lähtenyt illalla meren ääreen lukemaan, mutta silloinpa sattui satamaan. Monellakin tapaa maraton ei siis vastaa kuvaani siitä, millainen hyvä kesälukumaraton on. Siksipä hampaan kolooni jää hieman kaivelemaan ajatus siitä, että tänä kesänä pitäisi vielä viettää sitten ihan kunnon lukumaraton. Katsotaan, jääkö se vain ajatukseksi.

Luetut kirjat

Mika Waltari: Sinuhe egyptiläinen, sivulta 304 sivulle 516 = 214 sivua
Katherine Pancol: Krokotiilin keltaiset silmät, sivulta 446 sivulle 603 = 157 sivua
Yhteensä 371 sivua

Seuraavaksi taidan rientää kierrokselle muiden maratoonareiden blogeihin, sillä en ole ehtinyt käydä lukemassa tai kommentoimassa kenenkään muun maratonbloggarin saavutuksia!


16 kommenttia:

 1. Mukavaa maratonia (mukavalta se kuvien perusteella ainakin näyttää)!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Ainakin alkumaraton oli hyvä... mutta sitten meni vähän kaikki pieleen, mutta lopuksi pääsin jälleen hyviin tunnelmiin! :)

   Poista
 2. IHANAT kuvat! Sinulla on ainakin puitteet kohdillaan :) Hauskaa maratonia mahtavatn kirjan parissa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! :) Puitteisiin kannattaa mielestäni yrittää panostaa! :) Ainakin itselleni se on tärkeää tunnelman saavuttamisessa :D

   Poista
 3. Upea valinta maratonille tuo Sinuhe! Sen alkuosa oli minulle vähän puiseva, mutta muistaakseni ensimmäisen sadan sivun jälkeen kirja eteni oikein mukavasti. Lukuiloa sinulle loppumaratonille!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Ai, minusta alku ei ollut lainkaan puiseva! :) Melko vetävä kirja mielestäni - ihan tasaisesti.

   Poista
 4. Voi ei, tekniikka pettää aina juuri väärällä hetkellä. Hyvä, että sait kuitenkin uuden puhelimen ja pääsit jatkamaan :) Ihanat kuvat ja kiva idea upottaa video tuonne maratonpostauksen keskelle. Esiinnyt tosi luontevasti:) Mulla on myös tämän päivän ohjelmassa videopostauksen tekemistä. Ajattelin tehdä koonnin maratonissa lukemistani kirjoista.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Äläpäs muuta viserrä tekniikasta, mutta toisaalta olen pitkään miettinyt uuden puhelimen hankkimista, mutta nyt oli sitten pakko tarttua tuumasta toimeen, joten puolensa siinäkin. Veikkaan, että nyt kun on uusi ja parempi puhelin, tullaan vloggauksia näkemään useamminkin blogissani! Nyt olikin muuten huomattavasti luontevampi olo puhua kameralle kuin ekalla kerralla. Johtui mielestäni osittain siitäkin, että otin etukameralla videon ja näin kasvoni puhelimesta. Ex-kännykällä ei sellaista pystynyt tekemään.

   Mainio idea muuten tehdä vloggauksena koonti maraton-kirjoista, sillä usein maratonin yksi harmillisimpia puolia on se, että jää sellainen bloggaussuma luetuista kirjoista, jota on vaikea saada purettua. Itselläni on useimmat maratonkirjat jääneet siksi kokonaan bloggaamatta. Täytyy tulla blogiisi katsomaan vloggaustasi! :)

   Poista
 5. Onnea uudelle puhelimelle! Harmillinen keskeytys hyvin alkaneelle luku-urakalle, tosin saithan paljon luettua ja vielä shoppailtuakin :) Mun maraton loppui tunti sitten (tosin luin pääasiassa vain eilen), ja nyt on ihanaa lueskella - ja katsella - muiden maratonpostauksia.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Tästä puhelimesta on kyllä riittänyt paljon hupia viime päivinä, sillä siinä on monia hauskoja toimintoja, joita entisessä ei ollut. :) Kiva, kun tulit kierrokselle, voisinpa tulla itse kurkkaamaan sinun blogiisi! :)

   Poista
 6. Voi rähmä, tekniikka todellakin pettää aina silloin kun ei pitäisi :D Mun luuri jäi hiljattain maasturin alle, yli ajettiin niin että rutina kävi, ja ei muuta ku kauppaan, liian kallista myös hakemaan :D
  Toivottavasti seuraavalla maratoonikerralla parempi onni! Oottelen mielenkiinnolla lopullista Sinuhe-postausta

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Auts- voi puhelin parkaasi! Mahtoi olla tuskallinen loppu hällä. ;(

   Toivotaan parasta! Tervetuloa taas vierailulle blogiini klassikkohaastepäivänänä, kun julkaisen Sinuhe-juttuni! :)

   Poista
 7. Ihastelen täällä vain sisustustasi :) Kaunis koti.

  VastaaPoista
 8. Kuuntelin Sinuhen aikoinaan äänikirjana, todella koukuttava kertomus, vaikka pitkä onkin! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No huh, nostan hattua, jos on jaksanut kuunnella sen ÄÄNIkirjana! Ääneen luettuna vieläkin pidempi kokemus. :)

   Poista