keskiviikko 5. kesäkuuta 2013

Elpyvä toukokuuni

Toukokuu on vierähtänyt taakse ja kesäkuu alkanut kauniina ja kuulaana. Yliopisto ja opetustyö ovat kesätauolla ja edessäni aukeaa kaunis kesä, johon kuuluu mansikoidenmyyntiä viehättävissä saaristomaisemissa ja varmasti kuluneeseen kevääseen verrattuna enemmän aikaa lojua ja levätä kirja kainalossa. Oikein innolla odotan, millaisiin kirjallisiin seikkailuihin tuleva kesä minut viekään!
 
Maalis- ja huhtikuu vierähtivät hyvin kuolleissa ja taantumuksellisissa merkeissä blogimaailmassani: maaliskuussa bloggasin ainoastaan kahdesta lukemastani kirjasta ja huhtikuussa en ainoastakaan!Toukokuu on siinä mielessä merkinnyt kirjallista elpymistä, sillä sen aikana olen sentään blogannut peräti neljästä lukemastani kirjasta!

 
Tässä lista toukokuun luetuista, pieni tiivistetty arvio perässään:
 
1. J.M. Barrie: Peter Pan: Toukokuun upein kirja! Lukukokemus, jota olin kauan odottanut, enkä joutunut pettymään. Kieli rikasta ja leikkisän metaforista, sävy odottamattoman synkkä ja raju verrattuna siihen siloiteltuun kuvaan Peter Panista, jonka Disney on rakentanut.

 
2. Aino Kallas: Sudemorsian: Toukokuun kirjoista ehkä se vähiten miellyttävin, mutta ei silti lainkaan mikään huono kokemus. Toukokuun vertailukohdat vain leijuvat niin korkeissa tykkäyspistemääristä, että kilpailu niiden kanssa on vaikeaa. Tämä kirja jäi mieleen upeasta, vanhahtavasta kielestä sekä huikaisevasta aikamatkasta menneisiin vuosisatoihin.

 
3. E.M. Forster: Talo jalavan varjossa: Erittäin upea lukukokemus. Viehättävä ja älykäs kirja, jonka tunnelmaa jäin kaipaamaan.
 
4. L.M. Montgomery: Pieni runotyttö: Paluu lapsuuden lukukokemuksiin, jonka hohtoa himmensi hieman se, että vertailin kirjaa saman kirjailijan Anna-kirjoihin, joita tuskin mikään voisikaan lyödä laudalta. Silti ihana kirja, jonka jatko-osat ovat jo työn alla.
 
Luulen, että kesäkuussa tulee tapahtumaan vielä lisää elpymistä lukemisen ja bloggaamisen suhteen! Merkit ovat jo suotuisat, sillä tällä hetkellä minulla on jo kaksi kirjaa luettuna bloggaamista odottamassa; R.L. Stevensonin Huomispäivän laulu sekä L.M. Montgomeryn Runotyttö maineen polulla.
 
Lisäksi lähimain tullaan luultavasti blogissani kuulemaan eräästä Topeliuksen novellin suomentamisprojektista - ensimmäisestä virallisesta kaunokirjallisesta suomennostyöstäni, jonka sain loppuun juuri toukokuun loppuessa.

 
Toivotan kaikille aurinkoista, kaunista ja kesäisten kirjojen täyteistä kesäkuuta!Omenankukkain alla tunsin olevani Vihervaaran Anna.