Olen päättänyt haastaa itseni laajentamaan kirjallisia tottumuksiani. Siihen tarvitsen teidän lukijoideni apua! Löydänköhän uusia rakkauksia vai painaudunko vain tiukemmin kulkemaan pitkin entisiä uriani?
Tavoitteenani on lukea vuoden 2014 aikana yhteensä 6 lukijoideni ehdottamaa kirjaa. Siis keskimäärin yksi kirja kahta kuukautta kohti. En kuitenkaan sido kirjojen lukemista mihinkään sen tarkempaan aikatauluun kuin että yritän lukea kirjat tämän vuoden aikana.
Siispä nyt saa ehdottaa minulle luettavaa! Jokaisella kommentoijalla on käytettävänään kaksi kirjaehdotusta, ja tehtyjen ehdotusten joukosta arvon kuusi kirjaa luettavaksi. En ota mukaan valitettavasti sellaisia kirjoja, jotka olen jo jossakin vaiheessa elämääni lukenut. (Kannattaa vilkaista blogini sivupalkista, mitä kirjoja olen blogannut ja lukenut blogihistoriani aikana.) Haluan nimittäin uusia kirjatuttavuuksia! Jos joku sattuu ehdottamaan kirjaa, jonka olen jo lukenut, ilmoitan sen kommenttivastauksessa ja jos ehdottaja sattuu huomaamaan vielä vastaukseni, voi hän ehdottaa tilalle uutta kirjaa.
Kirjaehdotusta miettiessäsi pidä lisäksi mielessäsi seuraavat säännöt:
1. Pidät itse kyseisestä kirjasta paljon.
2. Arvelet, että myös myös minulla olisi edes jonkinlaiset mahdollisuudet pitää kirjasta. (Siis ei ole tarkoituksena aiheuttaa minulle tahallaan mahdollisimman kamalaa lukuelämystä!)
3. Jos tunnet yhtään lukutottumuksiani, niin yritä keksiä mielellään kirja, johon en luultavasti tulisi muuten tarttuneeksi. Jotain, joka on tavalla tai toisella poikkeaa lukutottumuksistani.
4. Jos et tunne minua ja kirjamakuani hyvin tai et vain muuten osaa ajatella kohtaa 3, unohda se ja anna vain mielikuvituksesi lentää.
5. Kirja on korkeintaan noin 600 sivua. (Paino sanalla noin!) Vain siinä tapauksessa, jos kirja on mielestäsi ehdottomasti maailman paras kirja ja aivan kaikkien ihmisten tulisi mielestäsi lukea se, voi se olla pidempikin.
6. Laji on vapaa. (Proosaa, draamaa, lyriikkaa – mitä vain!)
7. Vain kaunokirjallisuus käy. (Kaunokirjallisuuden käsitettä ei tarviste kuitenkaan tulkita tiukkapipoisesti.)
8. Saa ehdottaa myös sellaista kirjaa, jota joku muu on jo ehtinyt ehdottaa. Tällöin kyseinen kirja saa useamman arvan.
Kirjoja saa käydä ehdottelemassa noin viikon ajan. Ensi torstaina 16.1 on viimeinen ehdotuspäivä. Perjantaina 17.1 kirjoitan ehdotetut kirjat lapuille, arvon niiden joukosta kuusi kirjaa ja julkaisen listan kirjojen nimistä ja niiden ehdottajista blogissani.
Otan itselleni oikeuden lopettaa ehdotetun kirjan kesken, jos se syystä tai toisesta on aivan mahdottoman kamalaa luettavaa. Sitoudun kuitenkin kunniasanalla yrittämään parhaani! Sitoudun myös bloggaamaan kaikista valituista ja luetuista kirjoista – myös mahdollisista keskenjääneistä yrityksistä. Lupaan myös tulla ilmoittamaan ehdottajan blogiin (jos hänellä on sellainen), jos ja kun olen blogannut hänen ehdottamastaan kirjasta.
En ehkä odota haasteelta tätä lempikirjaani päihittävää lukuelämystä, mutta...
... kenties kirjallisia yllätyksiä ja mukavia tuttavuuksia!
Bernard Beckett: Genesis (Rakastan tätä kirjaa, mutta syynä on myös se, että olet sanonut pitäneesi lukiossa filosofiasta, joten tämä filosofinen nuortenkirja saattaisi olla mieleesi.)
VastaaPoistaHarry Potter ja viisasten kivi (Oletan nyt vain, että et ole kirjaa lukenut, koska et taida paljon tällaista kirjallisuutta lukea. Alku on hieman tylsä, mutta kirja paranee loppua kohden.)
Oi, kun keksit mukavan haasteen! :) Odotan mielenkiinnolla, millaisia ehdotuksia muut sinulle antavat ja mitkä kirjat arpa sinulle valitsee luettavaksi.
Jee, kiitos Annami ekasta kommentisa! Oikein jännityksellä odotan, mitä ehdotuksia tulee! :) Hauskaa, että sinäkin olet jännityksen hengessä mukana :D
PoistaEka ehdotuksesi on hyvä – en ole lukenut, kuulostaa siltä, ettei olisi tullut mieleeni sitä lukea, mutta kuitenkin siltä, että saattaisin tykätä.
Valitettavasti Harry Potterin ja viisasten kiven olen lukenut. Nuorena luin kaikki Potterit, paitsi muistaakseni vain vika on lukematta. Viisasten kiven olen lukenut itse asiassa aika moneenkin kertaan, viimeksi vajaa pari vuotta sitten lasten- ja nuortenkirjallisuuden tenttiä varten. Saat siis halutessasi ehdottaa uutta kirjaa! :) (Tai tyytyä yhteen arpaan.)
No ajattelin, että saatat olla Potterin lukenut, mutta ehdotin silti siltä varalta, että et olisi. :) No mietinpä nyt sitten toisen kirjan ehdotukseksi. Ehdotan J.R.R. Tolkienin Hobittia. Tämäkin kirja on tietysti sellainen, että olet sen saattanut lukea, mutta ehkä et ole.
PoistaEn ole vielä lukenut, joten se käy hyvin ehdotukseksi! Kiitos! :)
PoistaJälkikäteen tulen tänne ilmoittamaan, että tuo Genesis jäi jostain syystä alitajuntaani näitä ehdotuksia lukiessani. Kun näin sen kirjastossa, oli ihan pakko lainata se.
PoistaHauska haaste nämä; olen poiminut täältä nähtävästi myös alitajuisesti itselleni lukuvinkkejä! :)
Huomasin sinun lukevan Genesistä ja sitten luin, että olit ottanut tästä haasteesta lukuvinkkejä. Mietin sitten, olikohan tällä ehdotuksellani vaikutusta, ja olihan sillä sitten. :) No hyvä juttu, sillä olen iloinen jokaisesta lukijasta, jonka Genesis saa.
PoistaTämähän on hauska! :)
VastaaPoistaEn nyt tiedä oletko jo lukenut jomman kumman tai molemmat näistä, mutta ehdotan seuraavia:
Jean Rhys: Siintää Sargassomeri
Colm Toibin: Brooklyn
Kiitos Maria!
PoistaMolemmat ovat oikein käypiä, toistaiseksi lukemattomia ehdotuksia! Jälkimmäisestä en ole edes kuullut, Siintää sargassomeren lukemisesta kylläkin haaveillut! :)
Haastan sinut lukemaan Ian McEwanin Makeannälän tai Markus Zusakin Kirjavarkaan. Valitsin nämä kirjat, koska pidin molemmista ja ne ovat aika vasta ilmestyneitä. Et kuulemma lue paljon uudempaa kirjallisuutta, niin nyt saisit vähän lukea :)
VastaaPoistaKiitos Reta! En ole lukenut kumpaakaan, joten hyviä ehdotuksia! Ajattelinkin, että olisi kiva, jos tulisi haasteen nimissä tartuttua johonkin vähän uudempaan :)
PoistaMukava haaste! Oma ehdotukseni on Yann Martelin Piin elämä, joka on yksi viime vuosien parhaista lukukokemuksistani. Tarina on hieno ja jännittävä ja kirjassa on mahtava idea, rakenne ja suuria elämänviisauksia. Siksipä uskoisin, että sinäkin pitäisit siitä.
VastaaPoistaPiin elämästä olen kuullut aiemminkin paljon hyvää. En ole sitä vielä lukenut, joten kiitos ehdotuksesta! :)
PoistaKiva idea! Sanotaanpas vaikka että Arne Nevanlinnan Marie ja Jeanette Wintersonin Intohimo (julk. myös nimellä Uskallus ja intohimo). :)
VastaaPoistaKiitos Satu ehdotuksista! Wintersonilta olen aiemmin lukenut vain Majakanvartijan, joka oli muuten upea! Nevanlinna puolestaan täysin uusi tuttavuus!
PoistaOijoijoi miten mukava idea :) Tässä ehdotukseni ja lyhyet perustelut:
VastaaPoistaStephen King: Eksyneiden jumala
Jos King ei ole ennestään tuttu on tällä mukava aloittaa tutustuminen. Pelkoa ja kauhua, mutta ei mitään mässäilyä vaan lapsen näkökulmasta koettua, hiipivää tunnelmaa.
Sarah Winman: Kani nimeltä jumala
Kirja, joka upposi sydämeeni jo lyhyen sitaatin luettuani. Lämmin, upea kertomus kasvamisesta, ystävyydestä ja rakkaudesta. Yksi parhaita lukemiani kirjoja!
(Ohhoh, molempien suositusteni nimestä löytyy jumala, mutta eivät nämä mitään uskonnollisia ole.)
Kiitos Villasukka kirjahyllyssä houkuttelevista ehdotuksista!
PoistaKingiltä olen aiemmin lukenut muistaakseni vain Uinu, uinu lemmikkini, joka oli ehkä vähän liian "kauhea", mutta tuo Eksyneiden jumala ei ole varmaan lainkaan niin paha? Kani nimeltä jumala -kirjasta olen monen blogista lukenut ja se on kuulostanut mielestäni sympaattiselta kirjalta.
Eksyneiden jumala ei ole ollenkaan paha. Siinä on paikoitellen uhkaava ja tiivis tunnelma, mutta sellaista pehmeää laatua :) Kani on tosiaan erittäin sympaattinen kirja <3
PoistaTässä on mun ehdotukset:
VastaaPoistaTimo Parvela: Ella-sarjasta vapaavalintainen kirja
Jukka Parkkinen: Karhukirjeitä Karvoselle tai joku myöhempi osa sarjasta
Sinikka Nopola: Eila, Rampe ja elämän tarkoitus
joku Tuija Lehtisen aikuisten kirja (en nyt rajaa sen tarkemmin, valitse itse kiinnostava)
joku Heli Laaksosen runokirjoista
Enni Mustonen: Paimentyttö
Mathias Malzieu: Sydämen mekaniikka
Noi on siis kaikki mun omia suosikkeja ja osasta luulen sun pitävän myös ja osa on yrityksiä saada sua laajentamaan lukumakuasi.
No, täältäpä tulikin lista! :D Tarkoituksena oli ehdottaa korkeintaan kahta kirjaa, mutta jos et huomaa tätä viestiä ja halua rajata osaa pois, niin en nuukaile, vaan otan kaikki ehdotukset mukaan!
PoistaPaitsi viimeisen ehdottamasi kirjan Sydämen mekaniikan olen muuten lukenut ihan blogiurani alkuaikoina. Mielenkiintoinen kirja muuten! Muut ovat lukematta, ja Heli Laaksoselta tai Tuija Lehtiseltä en ole ikinä muuten lukenut mitään, joten ihan hyvä myös tuollainen vähän epämääräisempi rajaus näiden kirjailijoiden kohdalla!
Sori mä vähän innostuin ja meinasin tulla ehdottamaan lisääkin. :D Annetaan vaikka Heli Laaksosen, Ella-sarjan ja Tuija Lehtisen olla listalla (nyt yritän uskotella, etten osaa laskea kahteen). Lehtiseltä saat toki valita nuortenkirjankin, jos et ole niitäkään koskaan lukenut, mutta ensisijaisesti siis aikuisten kirjan.
PoistaHeh, hauskaa, että joku innostuu haasteestani noin! Ja joo, eihän se mitään haittaa, jos laskutaidot ovat hieman hukassa. Ei se niin tarkkaa ole, mutta jonkin rajan halusin asettaa ehdokasmäärälle, ettei nyt tule aivan liikaa ehdokkaita :D
PoistaEhdotan Rainer Maria Rilken runoteosta Duinon elegiat. En itse ole yleensä ollenkaan runoihmisiä, mutta tuo piti lukea yleisen kirjallisuuden lyriikan tenttiä varten, ja jostain syystä ihastuin siihen.
VastaaPoistaKiitos Elina!
PoistaRunoteos onkin hyvä ehdotus, sillä runoja tulee hyvin vähän luettua. Rilkea olen muistaakseni lukenut aiemmin vain yhden runon verran, Karuselli-nimisen runon, josta pidän kovin.
Voi hitsi kuinka hauska idea, ehdotan sinulle seuraavia kirjoja:
VastaaPoistaRuta Sepetys: Harmaata valoa
Eve Hietamies: Yösyöttö
Kazuo Ishiguro: Yösoittoja
Sofi Oksanen: Puhdistus
Toivottavasti joukossa oli joku jota et ole jo lukenut. :)
Voi kiitos Aletheia ehdotuksista! Jos idea houkuttaa, niin sitä saa toki vapaasti lainata! :)
PoistaMitään noista en ole lukenut, mutta kuulostavat mielenkiintoisilta eli hyviä ehdotuksia! Tosin tarkoituksena oli ehdottaa korkeintaan kahta kirjaa. Jos huomaat tämän viestin, niin rajaapa kaksi pois tai jos ei, niin otetaan sitten vain kaikki mukaan arvontaan! :)
Mainio idea! Haluan ehdottaa sinulle kahta itselleni rakasta teosta, joiden luulen hieman poikkeavan omalta mukavuusalueeltasi - toinen on hieno, ja hieman moderni runoteos, Erkka Filanderin Heräämisen valkea myrsky, toinen taas japanilainen, haikeankaunis ja ihana Haruki Murakamin Norwegian Wood (huomasin, että olet lukenut yhden Murakamin, jolle et tainnut ihan hirveästi syttyä - NW on aika erilainen kuin Kafka). :)
VastaaPoistaKiitos Sara ehdotuksista! :) Heräämisen valkea myrsky kuulostaa ainakin hirmu kauniilta ja runolliselta! Heh ja joo, totta, etten oikein rannalla olevalle Kafkalle syttynyt, mutta ihan hyvä, jos vielä uskaltaisin lukea Murakamia enkä tuomita kirjailijaa yhden teoksen perusteella maanrakoon :D
PoistaHih, mun ja Saran ajatukset kulkevat samoja latuja: itsekin meinasin ehdottaa sinulle Murakamin Norwegian Woodia mutta päädyin sitten kuitenkin Toibiniin :). Minäkin uskon, että haikeanromanttinen NW uppoaa sinuun Anna paremmin kuin KR.
PoistaKiva kuulla Maria, että olette Saran kanssa yhtä mieltä! Ehkäpä tosiaan olette sitten oikeassa?
PoistaKah, alkuun ehdotus, joka menee sarjaan "yli 600 sivua mutta koska parasihanin koskaan".:
VastaaPoistaKen Follett - Taivaan pilarit.
Toinen olisi sarjaa "ihan jotain muuta kuin yleensä luet", eli:
Ronni Cooper - Rock Chicks (jos nyt luet englanniksi).
Noin muuten, aiempia ehdotuksia vilkaisseena, voisin antaa ääneni Nevanlinnan Marielle ja "jollekin Heli Laaksosen runokirjalle". :)
Kiitos Calendula ehdotuksistasi!
PoistaHöh, miten en ole muistanut kommentoida tätä aikaisemmin kuin vasta nyt, kun käyn läpi näitä kommentteja ja kirjoittelen ehdotuksia pikku lapuille valmiiksi huomista arvontaa varten!
Mutta siis, molemmat ehdotuksesi käyvät hyvin, koska en ole niitä vielä lukenut. Ja mukava kuulla, että myös sinä kannatat Mariea ja Heli Laaksosen runoja! :)
Silmiini syttyi heti demoninen välke, kun luin tästä ideastasi. Mitäs pirullisia ja lukukelvottomia kirjoja sitä keksisi ehdotettavaksi? Mutta heti sen perään lävitseni puhalsi lämmin empatian aalto (no ehkä hieman liiottelen) ja ajattelin, mitä oikeasti hyvää voisi ehdottaa.
VastaaPoistaEhdotan kirjoja, joista pidän itsekin ja joista sinä saattaisit ainakin vaikuttua, jos et ehkä pidä:
Mihail Bulgakov: Saatana saapuu Moskovaan (ehdotonta klassikkomatskua)
Joyce Carol Oates (mikä kirja? en osaa päättää, valitse ihan itte)
Heh, vai että demonin välke syttyi silmiisi! Olisikin muuten ehkä joskus kiva tehdä haaste hieman samalla periaatteella, mutta että tarkoituksena juuri saada minulle aikaan mahdollisimman järkyttävä tai kamala lukuelämys :D
PoistaJa kiitos hyvistä ehdotuksista! Saatana saapuu Moskovaan kiinnostaa itseäni, vaikken ole vielä lukenut. Ja Oatesilta en ole vielä ikinä lukenut mitään, joten aivan uusi tuttavuus!
Hieno idea tämä haaste. Muistelin, että sinä et pitänyt Maa on syntinen laulu-romaanista ja Vänrikki Stoolin tarinoista. Sen tyyppisiä ei siis kannattane ehdottaa. Siltikin minun piti itse pitää kirjasta hyvin paljon - vaikeaa. Riskillä mennään, toivottavasti ehdotukseni eivät olisi aivan kamalia.
VastaaPoista1. Shakespeare, Sonetit: Tarvitseeko minun selittää?
2. Goethe, Nuoren Wertherin kärsimykset: Aivan ihanan paatoksellinen, hidas ja ylitunteellinen sekä innoittaja monille kirjailijoille.
No, sinäpä tarkkaan olet lukenut blogiani, kun muistat niin hienosti kuluneen vuoden muutamat suurimmat inhokkini! :D
PoistaJa vau! Shakespearen Sonetit ovat juuri mitä oivallisin ehdotus. Siksi, että haluaisin lukea Shakespearea, mutta minusta tuntuu, että olen hieman allerginen hänen vaikeatajuisuudelleen, jonka vuoksi pakoilen hänen teoksiaan kiinnostuksesta huolimatta.
Mutta Wertherin kärsimykset olen valitettavasti (tai onneksi – kummalta kannalta katsoo) lukenut, joten saat ehdottaa jotakin toista vielä, jos haluat.
Mahtava idea! Voisinpa melkein itsekin kokeilla. :) Omat ehdotukseni ovat:
VastaaPoista1. Carlos Ruiz Zafónin Tuulen varjo: Maagista realismia, jännitystä, ihmiskohtaloita, Barcelona, kirjoja... Mitä muuta sitä enää tarvitsee? Ja Zafónin kieltä on ilo lukea.
2. Patrick Rothfussin Tuulen nimi
Eeppisempää fantasiaa, muttei kuitenkaan täysin ennalta-arvattavaa tavaraa. Kieli ihanaa tässäkin ja juoni ja maailma ja päähenkilö... Rakastan tätä.
No jopas tuli samankaltaiset nimet... Molemmat ehdottomia lempikirjojani. En usko, että ainakaan Rothfuss olisi ihan teikäläisen mukavuusalueelta, etkä ainakaan blogisi mukaan ollut näitä lukenut. :)
Kiitos Kirjaneito! Ideaa saa erittäin mielellään lainata – siis jos vain uskaltaa ;)
PoistaEhdotuksesi kuulostavat kiehtovilta ja todellakin tavanomaiseen lukumakuuni nähden poikkeavilta, enkä ole aiemmin myöskään lukenut. Joten hyviä, hyviä ehdotuksia! :)
Hieno haaste!
VastaaPoistaKuusi ehdotusta:
Margaret Atwood: Yli veden
Simone de Beauvoir, Mandariinit
Flann O'Brien, Kolmas konstaapeli
Sofi Oksanen, Puhdistus
Juhani Peltonen, Valaan merkkejä
J. R. R. Tolkien, Taru sormusten herrasta
Niin, niitä ehdouksia piti olla korkeintaan kaksi, mutta menköön, ellet halua vielä tulla rajaamaan listaasi. Mielenkiintoisia kirjoja todellakin! Atwood ja Beauvoir kuulostavat ainakin houkuttelevilta :D
PoistaEhkä viimeisen ehdotuksesi voisin rajata pois siitä syystä, että olen kuitenkin lukenut trilogian ensimmäisen osan ja koska et nyt mainitse mitään tiettyä sarjan kirjaa, jonka haluaisit minun lukevan.
Anteeksi, luin toimeksiannon huonosti.
Poista(TSH on yksi teos, ei sarja.)
Mutta, jos pitää rajata kahteen, niin Atwood ja Peltonen, ehdottomasti.
PoistaEi haittaa Tuulevi! Ihmettelinkin jälkeenpäin, miten onnistuin näin yksinkertaiseen haasteeseen sepustamaan niin pitkät ja monimutkaiset säännöt, että arvelinkin jonkun kiireessä unohtavan jonkin olennaisen kohdan. :D
PoistaMutta kiitos rajauksesta!
Todella kiva idea! Voisin itseasiassa joskus häpeilemättä kopioida sinulta tämän idean (kunhan uskallan)...
VastaaPoistaEn ole ollut lukijanasi kauaa, joten en osaa sanoa pidätkö fantasiasta, mutta sellaista kuitenkin ajattelin ehdottaa :) Ja nämä kaksi (molemmat kyseisten sarjojen 1. osat) siksi, että pidän niistä paljon, mutta myös siksi, etten tiedä muutamaa lukuunottamatta ketään, jotka olisi nämä kirjat lukenut.
Cliver Barker: Abarat (leikkisä, myöhemmin vakavoituva, fantasiakirja jossa on ihana kuvitus!)
Garth Nix: Sabriel (vahva naispäähenkilö, eläviä kuolleita, hauska kissasivuhenkilö)
Kiitos fable! Ideani on aivan häpeilemättömästi kopioitavissa, siitä vain! :)
PoistaFantasia ei ole minulle kovin tuttu genre, vaikka hieman olen etenkin vähän nuorempana lukenut. Joten kiitos ehdotuksistasi ja mukava kuulla, että ekassa ehdotuksessa on kaiken lisäksi ihana kuvitus! Ah, kauniit kuvitukset ovat lähellä sydäntäni <3
Hih, mainio idea!
VastaaPoistaKokeilepa Walt Whitmania! Vaikkapa Valitut runot. Siinä on runoutta, jota ainakin meikäläinen (täysin anti-runoihminen) ymmärtää.
Toinen ehdotus on Alice Hoffmanin Punainen puutarha. Löyhästi toisiinsa kiinnittyviä tarinoita yhdysvaltalaisesta pikkukaupungista. Yllätti minut!
Kiitos Sukeutus mainioista ehdotuksista!
PoistaWhitmanilta olen aiemmin lukenut yhtä tenttiä varten Ruohoa ja se jäi muistaakseni hieman kesken, joten Valitut runot ovat varmasti hyvä valinta! Runot ylipäätänsä ovatkin hyviä tähän haasteeseen, sillä tavallaan tykkään monista runoista, mutta jotenkin niitä ei vain tule kauheasti luettua, sillä samalla niiden lukeminen on jotenkin vähän tuskallista ja vaikeaa.
Hoffman ja Punainen puutaha ovat vain niminä tuttuja, mutteivät sen enempää. Mutta Punainen puutarha kuulostaa mielestäni kiehtovalta kirjan nimeltä!
Ehdotan kahta vanhaa kirjaa, vaikka luet klassikoita jo muutenkin;
VastaaPoistaSigrid Undset: Ida Elisabet
Halldór Kiljan Laxness: Salka Valka.
Kiitos Margit mainioista ehdotuksistasi!
PoistaKumpaakaan en ole lukenut (ja itse asiassa ensimmäisestä en ole edes kuullut, pitäisikö hävetä, jos se kerran on klassikko? ;) ) Salka Valkasta olen sen sijaan kyllä kuullut ja ajatellut, että olisi ehkä ihan kiva joskus lukea :D
Ehdotan sitten vielä yhtä, jos tämänkin olet lukenut (mikä ei olisi lainkaan epätodennäköistä, niin suuri klassikko), tyydyn tuohon yhteen. Eli Boccaccio, Decamerone. Hieno novellikokoelma kehyskertomuksineen, joskin aika paksu.
VastaaPoistaKiitos Lukumato! Mutta heh, meneepä tämä hankalaksi, sillä Decameronen olen suurimmaksi osaksi joskus lukenut, en muista ihan tarkkaan mihin asti, mutta ainakin yli puolenvälin. Hieno novellitaiteen tuotos, kehyskertomus mielestäni kiehtova. Mutta jotenkin tuli sellainen olo, että on nyt ehkä nähty tätä teosta tarpeeksi, sen verran kuin sivistyneen ihmisen tarvitsee tietää Decameronesta ja palautin sen, sillä jotenkin koin osa jutuista "vähän liian likaisia" minulle. :D Eli ehkä parempi ohittaa tämäkin ehdotus. Voit siis tyytyä niihin sonetteihin! (Tai ehdottaa vielä! :D)
PoistaMinä ehdotan luettavaksi näitä:
VastaaPoistaMaeve Binchy: Ystävyyden piiri (lämminhenkinen, ihana kirja ystävyydestä ja aikuistumisesta)
Sarah Winman: Kani nimeltä jumala (koska se on ihana kirja ja ansaitsee tulla ehdotetuksi toisenkin kerran :) )
Kiitos Maija hyvistä ehdotuksistasi! Minua on joskus hieman kiinnostanut lukea tuo Kani nimeltä Jumala, kun olen kuullut siitä niin paljon hyvää, mutta se on varmaan juuri niitä kirjoja, joita en kuitenkaan siitä huolimatta ikinä saisi luettua, joten se on hyvä ehdotus tähän :)
PoistaTuo ystävyyden piiri minulla on ollut muuten joskus lainassa, koska näin sen kirjastossa ja ajattelin, että olisipa joskus kiva lukea jotain tosi erilaista ja vähän kevyempää, mitä yleensä luen. Mutta jostain syystä luin vain ehkä luvun tai pari ja sitten se jäi, mikä harmitti. Oli ehkä liian paksu siihen tilanteeseen. Eli oikein hyvä ehdotus myös tähän arvontaan myös! :)
Hauska haaste! Tekisi mieli ehdottaa vaikka mitä, mutta ehdotan omia lemppareitani eli Muriel Barberyn Siilin eleganssi ja Delphine de Viganin Yötä ei voi vastustaa. Joku oli ylempänä ehdottanut Oatesia, ja itse luin häneltä juuri Sisareni, rakkaani, joka oli loistava, joten se voisi ainakin olla hyvä kirja aloittaa Oates ;)
VastaaPoistaVoi kiitos Katri hyvältä kuulostavista ehdotuksista! En ole kumpaakaan lukenut, ensimmäisestä kylläkin paljon kuullut. Ja kiitos myös hyvästä täsmävinkistä Oatesin suhteen, jos se sattuu tulemaan valituksi! :)
PoistaNo voi jestas, kirjoitin pitkän sepustuksen ja blogger kadotti sen (tapahtui jokin virhe, kun yritin julkaista sen)! No, uusi yritys.
VastaaPoistaOlen muutamia päiviä tässä miettinyt, että mitä ehdottaisin luettavaksi, sillä tehtävä on tuntunut jokseenkin vaikealta. Ymmärtääkseni meillä on melko samanlainen kirjamaku tietyiltä osin, joten olet lukenut jo paljon teoksia, joista tykkään itse ihan "kybällä". :D Mutta käytän kuitenkin tilaisuuden hyväkseni ja suosittelen seuraavia teoksia:
Päivi Alasalmi: Vainola. Sen goottilainen jännitys tehosi ainakin minuun, ehdottomasti Alasalmen parhaimmistoa. :)
Umberto Eco: Ruusun nimi. Sen keskiaikainen luostarimiljöö jännitysnäytelmineen on kertakaikkiaan taidokkaasti rakennettu! Hyvin mieleenpainuva teos, jonka jokaisen pitäisi lukea joskus elämänsä aikana. :)
No voi harmi! Tiedän tunteen, kuinka ärsyttävää on, kun on kovalla vaivalla sepustanut pitkän kommentin ja sitten se katoaa jonnekin bittiavaruuteen. Mutta, kiva kun yriti uudestaan! :)
PoistaNo sinäpä olet tarkkaan harkinnut siirtoasi! :D Kiitos ehdotuksista. Molemmat toistaiseksi lukematta. Alasalmelta olen lukenut vain joitakin satuja (omista kaksi hänen satukokoelmaansa), jotka ovat olleet mainioita. Muusta hänen tuotannostaan en ole oikeastaan edes tietoinen, mutta goottilainen jännitys kuulostaa hyvältä!
Ruusun nimi on kirja, josta joskus olen miettinyt, että olisi kiva lukea.
Oi, hauska haaste! Voisin matkia joku päivä :) Ehdotan sinulle suosikkiani Tahar Ben Jelloun Pyhää yötä. Ja koska pidät klassikoista, olisin kiinnostunut kuulemaan, mitä pidät omasta romaanistani Silja ja Mai, jossa on viittauksia moniin klassikoihin.
VastaaPoistaKiitos Helmi-Maaria ehdotuksistasi! Molemmat toistaiseksi lukematta :)
PoistaEnpä muuten muistanutkaan, että olet kirjoittanut (ja vieläpä julkaissutkin!) kirjoja! Hienoa! :)
Mainio haaste! Ehdotukseni ovat Kai Nieminen: Istun tässä, ihmettelen, Valitut runot 1971-2010 ja Ozzy Osbourne: Minä, Ozzy. Molemmista kirjoista olen nauttinut paljon, varsin eri tavalla kylläkin (toinen rauhoittaa ja toinen naurattaa).
VastaaPoistaKiitos ehdotuksistasi! Molemmat lukematta, joten käyvät hyvin haasteeseen!
PoistaHeh, minuakin aivan naurattaa jälkimmäinen ehdotuksesi, vaikken tosiaan ole sitä ikinä lukenut. Eipä olisi varmaan itselleni ikimaailmassa tullut mieleen tarttua johonkin Ozzy Osbournen elämänkertaan, mutta itse asiassa luulen, että se voisi olla varsin mielenkiintoista lukemista! :D
Mainio idea tämä! Ehdotan Ranya ElRamlyn Auringon asemaa ja Frank McCourtin Seitsemännen portaan enkeliä. Molemmista olen itse pitänyt tosi paljon ja luulen, että sinäkin pitäisit. <3
VastaaPoistaKiitos mainioista ehdotuksistasi, mutta arvaapas mitä Elina! Olet onnistunut olemaan ensimmäinen tässä ketjussa, joka ehdottaa peräti kahta sellaista kirjaa, jotka molemmat olen jo lukenut! Saat siis antaa uudet ehdotukset, jos haluat :D
PoistaMolemmat itse asiassa ovat sellaisia kirjoja, joita tuskin löytäisin kirjaston hyllyltä omaan käteeni, mutta olen lukenut molemmat lukiossa äidinkielen kursseja varten ja muistaakseni myös kirjoittanut kirjallisuusesseet molemmista. Auringon asemasta muistikuvani ovat kovin hatarat, mutta Seitsemännen portaan enkelistä tykkäsin – jopa niin paljon, että luin täysin vapaaehtoisesti jatko-osan :D
Vielä ehtii ;) Haastan sinut lukemaan viime vuoden lempparikirjani, oikean aikuisten satukirjan: Eowyn Iveyn Lumilapsen ja Emile Zolan Naisten paratiisin. Zola on oikea klassikkojen klassikko ja kirja on hurmaava, parempi kuin telkkarin sarja kirjasta.
VastaaPoistaHyvä, että sinäkin Mai ehdit! Molemmat ehdotuksesi lukematta, eli käyvät hyvin tähän. Seurasin suurella innolla yleltä tullutta Naisten paratiisi -tv-sarjaa ja kiinnostaisi kyllä kovasti joskus lukea oikea kirjakin, vaikka olen kuullut, että se eroaa aika paljon Zolan kirjasta. Samalta kirjailijalta olen aiemmin lukenut yhden teoksen, muistaakseni Ansa-nimisen romaanin.
PoistaHaastan sinut lukemaan dekkarin. Tästä saattaisit pitää, koska se tapahtuu Turussa ja 1790-luvulla. Itse pidin ajankuvasta. Siis Jyrki Heino: Kellari.
VastaaPoistaToinen ehdotukseni oli Taivaslaulu, mutta huomaan, että olet juuri blogannut siitä, joten jääköön tuohon yhteen.
Sinulle on postia blogissani: http://kirjanpauloissa.blogspot.fi/
Vau, tämäpä on jännittävä ehdotus. Dekkareita en juuri lue nimittäin ollenkaan, vaikka joskus teini-iässä minulla oli sellainen dekkarivaihe. Ja kotikaupunki miljöönä kuulostaa kiehtovalta.
PoistaTaivaslaulun tosiaan luin juuri hiljattain ja hieno oli!
Kiitos postistasi! :D
Kannataa lukee kaikki percy jacksonit wikipediasta saat lisää tiatoo ne parhaita. Eka osa on salamavaras
VastaaPoistaKiitos vinkistä, täytyypä vilkaista Wikipediasta! :)
Poista