lauantai 9. heinäkuuta 2016

Valmistautumista kesälukumaratoniin: Sinuhea ja Krokotiilin silmiä pääruuaksi, Bombadilia ja Pohjantähteä välipalaksiBlogistanian yhteistä kesälukumaratonia vietetään sunnuntaina 10.7. Maraton on 24 tunnin mittainen: vuorokauden sisällä luetaan siis niin paljon kuin sielu sietää. Maratonin voi aloittaa oman elämäntilanteensa mukaan haluamanaan ajankohtana siten, että ainakin osa lukemisesta sijoittuu varsinaiseen maratonpäivään eli 10.7. Itse ajattelin aloittaa oman maratonini tänä iltana, arvioilta noin klo 21-22.

En ole tehnyt muita sen kummempia maratonvalmisteluita kuin suunnitellut lukemistani. Tällä maratonilla ajattelin keskittyä keskeneräisiin kirjoihin. Maratonkirjapinoni näyttää tältä:


J. R. R. Tolkien: Tom Bombadilin seikkailut, luettu 46/64 s.
Katherine Pancol: Krokotiilin keltaiset silmät, luettu 445/699 s.
Mika Waltari: Sinuhe egyptiläinen, luettu 303/786 s.
Väinö Linna: Täällä Pohjantähden alla I, luettu 225/500 s.

Ensisijainen tavoitteeni lukumaratonille on saada loppuun Pancolin Krokotiilin keltaiset silmät sekä lukea mahdollisimman paljon kirjabloggaajien klassikkohaasteeseen valitsemaani Sinuhea. Pohjan tähden alla ja Bombadilin seikkailut ovat lähinnä sitä varten, jos kaipaan vaihtelua näihin kahteen muuhun teokseen. Olisin halunnut lainata välipalaksi myös runoutta, mutta huomasin vasta tänään ollessani kirjaston oven takana, että nykyinen kotikaupunkini Salo on niin käpy paikka, ettei tällä ole kesälauantaisin kirjastot auki! Höh! Mutta onneksi minulta löytyy myös kotoa lukemista riittämiin.


 Teen blogiini illalla maratonin aloittaessani maratonpostauksen, joka päivittyy maratonin aikana. Tervetuloa kaikki seuraamaan maratontunnelmiani! Lukumaratonissa on mukana myös joukoittain muita blogeja, ja lista maratoniin ilmottautuneista blogeista löytyy täältä. Maratontsempit kaikille osallistujille!6 kommenttia:

 1. Oi miten hienoja maratonkirjoja sinulla on! <3 Tsemppiä Anna, nautitaan lukemisesta :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Krista! :) Nautin kyllä, vaikka mahtui myös paljon mutkia matkaan! :)

   Poista
 2. Oi, Sinuhe! Ihania kirjoja sinulla :-)
  Meitä on muuten osallistumassa jo yli 80 lukumaratoonaria. Mahtava määrä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sinuhe on mahtava - ihan en päässyt vieläkään loppuun! Mahtavaa, että meitä on noin paljon! :D

   Poista