tiistai 1. heinäkuuta 2014

Kirjallisia mutta erilaisia lahjoja

Kesäkuussa oli minulle kaskinkertaisesti juhlimisen ja lahjomisen aihetta. Täytin kuun alkupuoliskolla vuosia (kokonainen neljännesvuosisata tuli täyteen – hui!) ja 18.6 valmistuin maisteriksi.

En pitänyt mitään isoja juhlia kummankaan meriitin johdosta, mutta reilu viikko sitten pidin kolmelle isosiskolleni (ja yhden siskoni pikkuiselle pojalle) yhdistetyt synttäri- ja valmistujaiskekkerit. Lahjoja sain paitsi siskoiltani, myös vanhemmiltani. 

Kaikki lahjani liittyivät (yllättäen) kirjoihin, mutta harvinaista kyllä, vain yksi niistä kolmesta oli kirja. Vaikka lahjani olivat kaikki siis kirjallisia, olivat ne kaikki hyvin erilaisia.

Saanen esitellä teille kirjallisen lahjasaaliini, jonka sisältö omasta mielestäni ainakin oli mitä parhain ja ihanin:


1. Isältä ja äidiltä sain Jane Austenin ikiklassikon Ylpeyden ja ennakkoluulon uutena, viime vuonna ilmestyneenä Kerstri Juvan suomennoksena.  Rakastan tätä kirjaa paitsi sisältönsä, myös noiden iki-ihastuttavien ja hurmaavien kansien tähden! Vanhemmillani ei ole tapana antaa ainakaan enää nykyään meille lapsille synttärilahoja, joten riemuni oli sanoinkuvaamaton, kun sain heiltä jotakin näin ihanaa. Ilmeisesti jatkossakin kannattaa sanoa suoria täsmävinkkejä synttärilahojen suhteen kuten tein tällä kertaa! :)

Sain luettua kirjan loppuun juuri pari päivää sitten, joten lisää Ylpeydestä ja ennakkoluulosta kuullaan blogissani varmaan lähitulevaisuudessa!2.  Kahdelta isoimmalta isosiskoltani sain yhteislahjana Anne på Grönkulla -tv-sarjan DVD:llä. Tätä visuaalistettua versiota ihanan kaimani Vihervaaran Annan seikkailuista olen toivonut pitkään omaan hyllyyni. 
Itse asiassa siitä ei ole kuukauttakaan aikaa, kun saimme toisen lahjaan osallistuneen siskoni kanssa päätökseen yhteisprojektimme katsoa tämä sarja alusta loppuun asti. Silloin katsoimme kälyltämme lainatulta DVD:ltä, mutta onpas kivaa saada katsoa nyt ihan omalta levyltä!

Sain tämän ruotsinkielisenä versiona sen vuoksi, että nettikaupasta olivat suomenkieliset loppuneet. (Puhe on tietysti alkukielellä englanniksi, mutta tekstitys ruotsiksi.) Ruotsin kieli sopiikin minulle, vastavalmistuneelle ruotsinopettajalle enemmän kuin mainiosti. Aloitin sarjan katsomisen juuri tänään flunssapäiväni sulostuttamiseksi ja olen oppinut monta Annamaista ilmausta ruotsiksi – otin oikein muistiinpanovälineet esiin oppimisen edistämiseksi! 

3. Nuorimmalta isosiskoltani sain käsin kirjoitetun lahjakortin, jossa luvataan seuraavaa:


Mahtavaa! Tarkoitus on suunnata muumiseikkailulle luultavasti elokuun alkupuolella.


Lopuksi olkaa hyvä ja maistakaa 25-vuotiaan filosofian maisterin leipomaa kakkua:


25 kommenttia:

 1. Paljon onnea! :) Oi kun ihania lahjoja, itselläkin on alkanut tehdä mieli katsoa Anna-tv-sarjaa viime aikoina. Minulla on Annan nuoruusvuodet edelleen kesken (nautin sen lukemisesta hiljalleen), mutta se on tuonut muistoja tv-sarjan katsomisesta -- en ole kyllä varma olenko nähnyt sitä koskaan kokonaan.
  Tuo kakku on muuten ihan älyttömän hieno! Sinulla on taitoja :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitokset, fable! :)

   Ihanaa, että luet Nuoruusvuosia! Tv-sarja on on todella ihana, paitsi se viimeinen osa Continuing Story, joka poikkeaa siinä määrin kirjoista, ettei ole enää kovin hyvä. Paitsi totta kai ihan pakko katsoa kuitenkin, omasta mielestäni :D Kertoohan se siltikin Annasta!

   Ja kiitos kakkukehuista! Kakkujen tekeminen (ja varsinkin niiden koristeleminen) on minulle yksi erittäin rakas harrastus, vaikka tulenkin harjoittaneeksi sitä kovin harvoin!

   Poista
 2. Kaksinkertaiset onnittelut täältä suunnalta. Näyttää olevan juuri sinun näköisiäsi lahjoja...

  VastaaPoista
 3. Tuplasti onnea ja voi miten ihania lahjoja olet saanut :) Minäkin olen vastikään lukenut Ylpeyden ja ennakkoluulon, arvion kirjoittelu vielä oottelee. Kiva lukea sinun arviosi aikanaan :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi kiitos Kaisa! :) Ja ihanaa, että sinäkin olet lukenut Ylpeyden ja ennakkoluulon juuri! :) Toivottavasti minäkin muistan tulla lukemaan sinun arviosi, kun saat sen aikaan! :)

   Poista
 4. Oi, lämpimät onnittelut! :)
  Ihanat lahjat, joiden antajat selvästi tuntevat sinut hyvin :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Maija!

   Sekä Ylpeydestä ja ennakkoluulosta sekä Anna-sarjasta olin esittänyt selkeät lahjatoiveet ostajille :D

   Poista
 5. Lämpimät onnittelut, Anna!

  Ja ihania lahjoja - kelpuuttaisin itsellenikin jokaisen niistä. :) Ylpeydestä ja ennakkoluulosta minulla on vanhempi käännös, mutta tuon uuden haluaisin lukea niin Kersti Juvan kuin kirjan kauniin ulkoasunkin vuoksi. Anna-sarjasta minulla on yksi dvd, mutta se on amerikkalainen versio eikä toimi enää nykyisellä Bluray-laitteellamme. Nyyh. Tove Jansson -näyttely on upea.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ja lämpimät kiitokset, Katja! :)

   Hih, voin hyvin kuvitella, että kelpuuttaisit :D Kannattaa ehdottomasti lukea uusi suomennos! En valitettavasti muista vanhaa suomennosta niin tarkkaan, että osaisin pätevästi vertailla, mutta pidin kyllä kovin ainakin tästä suomennoksesta. Ja voi mikä harmitus, ettei Anna-dvd:si toimi laitteellanne :/ Mutta mukavaa kuulla, että Tove-näyttely on mielestäsi upea! :D

   Poista
 6. Paljon onnea! Ihania lahjoja. En ole nähnyt Anna-sarjaa - kyllä kiinnostaisi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitokset, Margit! Anna-sarja on aivan ihana, suosittelen! (Paitsi viimeinen dvd-levy näistä kolmesta on varmaan useimmille Anna-kirjafaneille melkoinen pettymys) Ainakin meiltä päin tätä sarjaa saa lainata myös kirjastosta :)

   Poista
 7. Rohkenenpa minäkin onnitella, vaikka olen vasta löytänyt blogisi :) Ihania lahjoja olet saanut! Anna-dvd:t löytyvät minultakin (kerrassaan ihana sarja, joka on liki yhtä lumoava kuin kirjat!), ja Ylpeys ja ennakkoluulo (vanhempana versiona) odottaa hyllystä keräillyssä kesälukupinossani.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi kiitos Katja ja mahtavaa, että olet löytänyt blogiini! Vaikuttaa nimittäin siltä, että saatat olla sukulaissielu! ;) Anna-sarja on tosiaan aivan ihana ja kirjan henki on säilynyt niissä loistavasti, vaikka juonta onkin oiottu monin kohdin hyvin kirjoista poikkeavaksi.

   Ylpeys ja ennakkoluulo oli minusta mitä ihastuttavinta kesälukemista, joten toivotan sinulle ihania kesähetkiä sen parissa! :)

   Poista
 8. Tuplaonnittelut! Tuo on niin ihana tuo uusi Ylpeys ja ennakkoluulo -painos. Minulla on hyllyssä joku kirjakerhopainos, jossa on tv-sarjakannet. Ei kovin suloinen siis. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Tintti! :) Kiva, että sultakin löytyy hyllystä Ylpeys ja ennakkoluulo, vaikkei nyt niin kovin suloisilla kansilla. Jos kuitenkin haluat päivittää kannet ja suomennoksen, niin suosittelen tuon uuden painoksen ostamista! :)

   Poista