lauantai 18. kesäkuuta 2016

Eka videobloggaukseni: lomatunnelmia Hangosta ja Villa MaijastaL. M. Montgomery: Tiedän salaisuuden

Muistatko sen tunteen, kun ekaluokalla opettelit koulussa kirjoittamaan ja sinulla oli sellainen kirjoitusvihko, jossa oli sivun alussa kaunis a-kirjain? Sitten oli koko sivu täynnä tyhjiä rivejä ja yritit parhaan kykysi ja tahtosi mukaan kirjoittaa rivit täyteen yhtä kauniita ja tasaisia a-kirjaimia, mutta jostain kumman syystä omat a:si näyttivät perin kummallisilta. Eivätkä ollenkaan niin silmiä hiveleviltä kuin kirjoitusvihon mallikelpoinen malli-a. Ne olivat harakanvarpaita. Mutta kun sinnikkäästi jatkoit harjoittelemista, a-kirjaimesi alkoivat saada kauniimman muodon ja muistuttaa yhä enemmän sitä, mihin pyrit. Muistatko?

Niitä omia harakanvarpaisia a-kirjaimiani muistelin tänään, kun kuvasin ensimmäistä videbloggaustani. Aika kauan meni minulla aikoinaan aikaa, että opin edes a-kirjaimen ja muidenkin kirjainten muodon. Vielä kauemmin meni aikaan, kun opin oikeakielisyyden sekä kyvyn kielentää ajatuksiani - ja oppiminen jatkuu edelleen. Ei siis kai liene ihme ja kumma, että eka vloggaukseni on mielestäni vähän kamala. (Älkää pliis pitäkö mitään tukkimiehen kirjanpitoa lukuisista ööh-äänteistäni!) Lohduttavaa on kuitenkin ajatella, että tästä ei ole suunta kuin ylöspäin - tai eteenpäin. Videon ottaminen itsestään on mielestäni yllättävän vaikeaa. Olo on maailman epäluonnollisin, kun höpöttää itsekseen pelkälle kameralle - ja yrittää näyttää siltä kuin puhuisi muka jollekin elävälle olennolle.  Tulee hieman mielipuolinen olo.

Kirjoittaminen on minulle se juttu, miksi haluan pitää blogiani. Olen kuitenkin miettinyt, että olisi hauskaa silloin tällöin vaihtelun vuoksi tehdä myös vloggauksia. Tavoille opittuani (ja uuden kännykän ostettuani!) se voisi myös olla joskus hyvä ajansäästökeino kiireiden keskellä. Muutaman minuutin kirjahöpötys videolle ja klik - uusi kirjabloggaus on valmis. Ekalla kerrallani aikaa meni huomattavasti enemmän kuin muutama minuutti ja yksi klik. Kännykkälläni menee välillä pasmat täysin sekaisin, kun otan videota. Näyttö menee pimeäksi ja eikä tottele mitään nappeja. Kun vihdoin saan kännykän taas toimimaan, on kuvattu video kadonnut taivaan tuuliin. Niin kävi muutaman kerran nytkin. Toinen ongelma oli videon lataaminen blogiin. Se nimittäin oli liian suuri liitettäväksi sellaisenaan. Onneksi bloggarikaverit auttoivat ja neuvoivat, että yksi hyvä keino on ladata video Youtubeen piilotettuna ja linkittää se sieltä blogiin. Se toimi!

Video on kuvattu jo aamupäivällä, mutta kaikkien teknisten ongelmien ja niitä seuranneiden hermojenmenetyksen vuoksi julkaisen sen vasta nyt yöllä. Mutta nyt, olkaa hyvä vain, tässä on eka vloggaukseni ikinä!

P.s. Videossa mainittu päivän lukutavoite saavutettu! :)

20 kommenttia:

 1. Itsensä videoiminen on vaikeaa! Olen useasti yrittänyt kuvata itseäni meikkaamassa. En siksi, että pitäisi meikkitaitojani niin ilmiömäisinä, että muidenkin pitäisi päästä näkemään ne, vaan siksi, koska haluan ihan itse nähdä nauhoitettuna sen, mitä teen. Vaikka prosessin näkee peilissä, siihen saa erilaisen tuntuvan videolla. Onnistuin nimittäin kerran kuvaamaan ihan hyvän videon silmämeikin teosta ja huomasin, että tietty liike tuottaa toivotun lopputuloksen ja joku toinen liike ei. Yleensä tosin videot epäonnistuvat, sillä minulla ei ole telinettä, joten joudun rakentamaan kaikenlaisia torneja. :D

  Toivottavasti pidät Pitkän päivän illasta. Minä ainakin pidin. Siinä oli samaan aikaan jotain hyvin ihanaa ja mieltä hivelemään, mutta myös hyvin karmivaa ja ahdistavaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mielenkiintoista kuulla Anna kokemuksistasi meikkivideoittesi parissa. Olen itsekin joskus vähän samasta syystä ottanut itsestäni balettivideoita, niin pystyn omin silmin näkemään kuinka teen ja mitä korjattavaa olisi.

   Pidin pitkän päivän illasta! Ei ehkä ollut aivan niin mahtava kuin kuvittelin, mutta loppu kyllä huikensi kaiken ja pidin erityisesti nimeen littyvästä metaforasta, joka tuli lopussa esiin.

   Poista
 2. Ihana hotelli ja ihana idea tää pieni oma lukuloma! <3 Ja hauska video! :-)

  VastaaPoista
 3. Uusien asioiden kokeileminen on hauskaa. Itsekin olen miettinyt tuota vloggausta. Tuollainen hotelliloma oli mukava itsekin kokea. Vanhat puutalot ovat niin kiehtovia.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olisi hauskaa, jos useammatkin kirjabloggarit innostuisivat vloggauksen pariin. Ja kyllä: vanhat puutalot ovat kiehtovia. Tuollakin oli niin ihana, menneen maailman tuoksu :)

   Poista
 4. Ihana postaus ja hulppeat maisemat! Muistan minäkin vielä kaunokirjoituksen opettelemisen koulussa ja kesti tosiaan aikansa ennen kuin opin tekemään kauniita kirjaimia. Ihastuttava vertaus vloggaamiseen, vaikka hyvinhän se jo nyt meni. Sairastelu on ikävää, joten toivottavasti tokenet pian kokonaan!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Elegia! Hauskaa että tykkäsit! Parempaan päin ollaan menossa flunssan suhteen - hitaasti, mutta varmasti!

   Poista
 5. Ihana vloggaus, viimeinkin pääsin katsomaan! <3 Hyvinhän se meni, olit tosi luonnollinen, etkä yhtään takellellut. Ihana hotellihuone sulla on ollut ja maisematkin ovat olleet tosi kauniit <3 Toivottavasti paranet kokonaan pian!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Krista! Kiva kun pääsit! :) Olen saanut niin paljon teiltä ihanuuksilta hyvää kannustusta, että ehkä kohta alan itsekin uskoa vloggaajanlahjoihini! <3

   Poista
 6. Ihana video Anna, ja kaunis hotellihuone! ♥ Äänesi kuulostaa tosi kipeältä, pikaista paranemista!

  VastaaPoista
 7. Ihanan tunnelmallinen video <3 Olet tosi luonteva esiintyjä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Lilli ja hauska kuulla! Itsestäni ei kyllä tuntunut luontevalta, mutta kiva, jos jonkun mielestä kuitenkin onnistuin näyttämään siltä! :)

   Poista
 8. Hauska postaus ja kiva video, vaikka äänesi kuulosti (kuten Anni sanoi) kipeältä! Paranemisia minultakin ja kivaa kesää! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Katri sinullekin kannustuksesta ja paranemistsempeistä! :D Hyvää kesää samoin sinulle! :)

   Poista
 9. Tunnelmallinen video ja hauska postaus! Hyvää lomaa ihanissa maisemissa! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Cilla! :) Hanko-lomani oli todellakin hyvä - suorastaan ihana! :D

   Poista
 10. Kivaa, kun niin moni kirjabloggaaja on nyt innostunut kirjavloggaamisesta. :) Rohkaisee muitakin aloittamaan. Minullakin siis haaveena blogin laajentamisesta vlogiksi (ei välttämättä kaikista luetuista, mutta niistä, mistä tuntuu hyvälle puhua enemmän).

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tosiaan kivaa ja myös hassua, että muutama muukin kirjabloggaaja on tehnyt debyyttinsä vloggaajana juuri samoihin aikoihin kuin minä. Hauskaa, jos sinäkin rohkenisit! Jään mielenkiinnolla odottamaan! :)

   Poista