lauantai 1. helmikuuta 2014

Käsiksi haastesumaan: Paulan haaste ja tunnustus

Sain Kirjan pauloissa -blogin Paulalta tunnustuksen ja haasteen jo jokin aika sitten. Kiitos paljon Paula! Näitä haasteita ei olekaan vähään aikaan taas osunut blogiini, mutta nyt tämän haasteen jälkeen niitä on kertynyt itse asiassa kokonainen kasa. Lähden purkamaan tällä haastesumaa ja yritän vastailla muihin haasteisiin myös pikku hiljaa. 

Koska tämä sama haaste on kiertänyt jo niin monessa blogissa ja itsekin olen sen saanut monelta taholta, en lähetä tätä enää eteenpäin, mutta vastailen Paulan kysymyksiin.


1. Mikä alun perin innosti sinut kirjabloggaamaan?
Löysin netin ihmeellisestä maailmasta kirjablogien maailman ja sain aika pian tämän jälkeen innostuksen, että tuohan olisi kivaa! Tykkään lukea ja ajattelin, että olisi kivaa saada lukukokemukseni myös muiden nähtäville ja jättää jälki elämästäni. Lisäksi ajattelin, että samalla voisin päästä eroon kirjoituskammostani.

2. Mikä on ollut bloggausaikasi tähtihetki (yksi niistä)?
Ehdottomasti yksi parhaimmista oli ainakin Turun kirjamessujen suoma mahdollisuus tavata ensi kertaa muita bloggareita.

3. Oletko tavannut henk.koht. muita kirjabloggareita?
Kyllä. Jo mainituilla Turun kirjamessuilla sekä Tampereen kirjabloggaajatapaamisessa. Lisäksi Retaa tulee nähtyä tämän tästä ohimennen, koska opiskelemme samoja oppiaineita samassa yliopistossa, vaikkakin eri vuosikurssilla :) Muutamiin muihin bloggareihin tulee myös törmättyä silloin tällöin.

4. Bloggaatko kirjoista, joista et pidä?
Bloggaan pääasiassa kaikista lukemistani kaunokirjoista. Luen tosin pääasiassa vain kirjoja, joista arvelen pitäväni. Välillä kuitenkin erityisesti kirjallisuustieteen opintoja varten tulee luettua (ja blogattua) kirjoja, joista en pidä. Olen haukkunut blogissani mm. Kafkan rannalla ja Vänrikki Stoolin tarinat.

5. Millaisiin Blogistanian tempauksiin olet osallistunut?
 Ainakin Blogistanian kesälukumaratoniin viime kesänä.

6. Kirjoitatko itse muuta kuin blogia?
Enpä juuri muuta kuin koulutehtäviä ja hyvin, hyvin harvoin päiväkirjaa. 

7. Millaisia kirjoja luet mieluiten?
Kirjoja, joista tulee hyvä mieli!

8. Mikä genre ei oikein nappaa?
Ihan ensimmäisenä tulee mieleen harlekiinit.

9. Mistä blogeista löytämästäsi kirjasta olet pitänyt?
R. L. Stevensonin Huomispäivän laulu nousee mieleen. Sain vinkin Elinalta.

10. Mitä kirjaa suosittelet minulle ja muille luettavaksi?
Varmasti monia voisi suositella, mutta toivoisin, että kaikki voisivat lukea lempikirjani Anne of Green Gables / Annan nuoruusvuodet (mieluiten englanniksi), sillä se on maailman ihanin kirja ja siitä tulee hyvä mieli! No, tiedän, että erittäin moni on tämän jo lukenutkin, sillä onhan sen aikamoinen klassikko. 

2 kommenttia:

  1. Kiitos kivoista vastauksista, Anna! Ja taidanpa ottaa lukuvinkistäsi vaarin jossain vaiheessa tänä vuonna. Olen lukenut Annan nuoruusvuodet kauan, kauan sitten, suomeksi. Nytpä voisikin lukea sen englanniksi.

    VastaaPoista
  2. Oi, sepä olisi kiva! Tuntuu, että alkukielellä Anna-kirjat kuulostavat paljon paremmilta ensinnäkin ihan siksi, että niissä on sellaista aika romanttista ja tunteellista kieltä, joka ei minusta niin sovi suomen kieleen, mutta kuulostaa luontevammalta englanniksi. Toiseksi noita suomennoksia on lyhennelty hieman sieltä täältä, mikä ei tietenkään ole kiva juttu!

    VastaaPoista