lauantai 1. helmikuuta 2014

Tammikuun blogikatsaus


Sinne vierähti taas kokonainen kuukausi elämää ja on aika kääntää uusi sivu kalenterista. Tammikuu oli lukemisen osalta vähän hiljaisempi kuukausi. Välillä blogtgaaminenkin tuntui vähän tahmealta. Luettuja ja blogattuja kirjoja kertyi ainoastaan kolme kappaletta, jotka kaikki olivat onneksi muuten erittäin erinomaisia ja hienoja lukuelämyksiä! Laatu siis on korvannut määrän tammikuussa!

Nämä kirjat olivat siis:

1. Pauliina Rauhala: Taivaslaulu: viime vuoden kohutuin esikoinen ja Blogistanian Finlandian tuore voittaja päätyi pitkän varausjonotuksen jälkeen minunkin käsiin enkä pettynyt: kirja oli koskettava ja hienoa siinä oli paitsi tarina, myös sen upea kieli. Lukukokemus oli hyvin vaikuttava.


2. J. M. Barrie: Peter Pan Kensingtonin puistossa: ihastuttava, lumoava satu, joka palaa Peter Pan -hahmon alkujuurille. Barrien kieli ja kerrontatapa ihastuttivat.


3. Suvi Ahola & Satu Koskimies: Uuden Kuun ja Vihervaaran tytöt: lukijakokemukset L. M. Montgomeryn ikimuistoisista tyttökirjasankareista Annasta ja Emiliasta oli mitä ihaninta lukemista suurelle Annan ystävälle. Myös Emilian maailma avautui eri silmin eteeni toisten lukijoiden kokemusten kautta, vaikka en itse suuri Emilia-fani olekaan ollut.

Näiden lisäksi luin jo noin viikko sitten loppuun L. M. Montgomeryn Rilla of Ingleside -teoksen, mutta en ole vielä saanut aikaiseksi blogata. Yritän lähiaikoina!


Tammikuussa järjestin itselleni myös erikoisen haasteen, jossa lukijat saivat ehdottaa minulle tietyin ehdoin kirjoja, joiden joukosta arvon itselleni luettavaksi yhteensä kuusi kirjaa, jotka luen vuonna 2014. Tarkoituksena oli ehdottaa hieman erilaista kirjallisuutta, mitä olen tottunut lukemaan, mutta kuitenkin jotain, josta voisin pitää. Arvonnan tulokset eli lukulistan löytää täältä. Melko mielenkiintoinen lista! :) Odotan innolla haasteeseen käsiksi pääsemistä, vielä en ole sen kimppuun käynyt!

Tammikuussa bloggasin lisäksi vasta teattereihin ilmestyneestä Onneli ja Anneli -elokuvasta, jonka kävin katsomassa kaikkien kolmen siskoni kanssa. (Blogihistoriani ensimmäinen elokuvabloggaus!) 

Elokuva perustuu Marjatta Kurenniemen Onnelin ja Annelin talo -satuun, joka oli pienenä yksi lempikirjoistani ja tärkeä osa kaikkien meidän perheen tyttöjen yhteistä lapsuutta. Elokuva oli mitä ihanin – niin ihana, että juuri eilen kävin katsomassa sen aivan ex-tempore erään ystäväni kanssa uudestaan! Olimme kahvilla ja tuli puhe elokuvasta. Ystäväni kiinnostui siitä ja huomasimme, että kohtahan alkaa muuten yksi näytös, joten päätimme mennä heti! Itse asiassa minulla on tiedossa myös kolmaskin kerta tätä elokuvaa katsomaan, taas eri seurassa. Tuntuu, että tämä on elokuva, jonka haluan jakaa kaikkien tärkeiden ihmisten kanssa ja näiden kahden kerran perusteella voin sanoa, että kokemus on täysin eri eri ihmisten kanssa!

Tammikuun loppupuolella sain vastaan todella monia haasteita, mutta en ole valitettavasti saanut aikaan vastata niihin, sillä olen kärsinyt pienestä, luultavasti ohimenevästä motivaatio-ongelmasta koko bloggaamisen suhteen. Kiitän kuitenkin kaikkia haastajia, on aina kiva tuntea, että lukijat muistavat minua! Olisi kiva vastata haasteisiin jossakin vaiheessa, mutta en lupaa!


4 kommenttia:

 1. Onneli ja Anneli ovat ihastuttava ystäväpari, ja meillä halutaan myös leffaan!

  Taivaslaulu voitti kyllä Blogistanian Finlandian ansaitusti.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Suosittelen mitä lämpimimmin leffaan! Varoitan kuitenkin siitä illuusion katoamisen hetkestä, joka voimakkaasti saatta iskeä päälle elokuvan loputtua; kun niin suuren ihanuuden jälkeen pitää palata maan pinnalle takaisin omaan elämään, mikä väistämättä ei kenelläkään ole yhtä suurta idylliä... ;)

   Olen samaa mieltä jälkimmäisestä huomautuksestasi! :)

   Poista
 2. Olen lukenut Taivaslaulun ihana kirja.
  Olen käynyt katsomassa Onneli ja Anneli elokuvan ja pidin kovasti.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mukava kuulla Jukka-Pekka, että pidit niin Taivaslaulusta kuin Onnelista ja Annelista! :) Onneli ja Anneli oli niin ihana, että kävin itse asiassa katsomassa sen lopulta peräti neljä kertaa! :)

   Poista