torstai 13. joulukuuta 2012

Kirjanmerkkejä prinsessalle, jäähyväiset vessapapereille ja joululahja minulle!



Otin aiemmin osaa Raisan esittämään kirjamerkkihaasteeseen (bloggaukseni täällä), ja aloin sen pohjalta pohtia sitä, miksi ihmeessä minä en juuri oikeita kirjamerkkejä omista, saatika käytä. Kuitit ja vessapaperit ovat tavallisesti toimittaneet minun kirjanmerkkini virkaa. Päätin, että nyt saavat vessapaperit ynnä muut asiattoman rumat kirjamerkit painua niin kauas kuin pippuri kasvaa ja tehdä tilaa esteettisemmille kollegoilleen. Hyvästi vessapaperit, tervetuloa todellisen prinsessan merkit!

Niinpä vihdoin tällä viikolla tartuin tuumasta toimeen ja marssin määrätietoisesti Akateemisen kirjakaupan kirjanmerkkihyllylle aikeissani ostaa kaikki hienot kirjanmerkit, jotka kaupasta löydän.

Kirjanmerkkimarkkinat eivät olleet mielestäni kyllä hääppöiset - olisin odottanut kattavampaa ja enemmän silmiä hivelevää valikoimaa. Lopulta löysin kaksi merkkiä, jotka miellyttivät silmiäni ja joihin olin tyytyväinen:


Siis yllätys, yllätys: prinsessoja prinessakirjojen ystävälle! Nämä ovat mielestäni aivan ihanat, eikö totta? (Kehukaa tekin nyt vähän!)

Siis toisessa on Prinsessa ja herne -sadun prinsessa, ja toisessa aivan ilmiselvästi minä itse! Katsokaa nyt! Sillä on ruskeat pitkät hiukset, se tykkää kirjoista sekä vaaleanpunaisista vaatteista ja kaiken lisäksi sillä on vähintään yhtä pulleat posket kuin minullakin:

 
 
 
Lopuksi minun on vielä pakko näyttää, mitä ostin tänään itselleni joululahjaksi kirjakauppa Kirjatorilta: 

 
En ole tätä kirjaa vielä ikinä lukenut, mutta lukemattakin uskon vakaasti kaiken kuulemani perusteella, että se on uskomattoman ihana kirja. Ai miten ihanaa, että viikon päästä saan avata sen lahjapaketista ja viettää taatusti unohtumattomia lomahetkiä sen parissa!
 
Aion tänä jouluna oikein hemmotella itseäni olan takaa kirjallisesti, sillä olen tilannut itselleni lisäksi toisen kirjaisan joululahjan Adlibriksestä, nimittäin Dickensin Saiturin joulun. Oi tätä ihanaa joulua! :)
 
Toivotan ihanaa joulunodotusta kaikille! Toivottavasti tekin saatte joltakulta yhtä ihania ja kirjaisia joululahjoja kuin minä itseltäni! :D

16 kommenttia:

  1. Vautsi! Mahtavaa, että päähäni pälkähtäneellä haastella oli näinkin vaikuttavia seuraamuksia :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niinpä, Raisa! Et varmaan haastetta luodessasi tullut ajatelleeksi, että haaste voisi muuttaa jonkun bloggarin kirjallisen elämän täysin! :D

      Poista
  2. Ihania merkkejä!

    Itseäni en ole vielä ehtinyt lahjomaan, mutta eiköhän se tässä hoidu... :)

    VastaaPoista
  3. Kivat kirjanmerkit löysit! Minunkin varmaan pitäisi hankkia muutama kirjanmerkki, jotten enää kääntelisi sivuja koirankorville.

    Kirjaisat joululahjat minun on aina pakko hankkia itse, koska kukaan muu ei uskalla minulle kirjoja ostaa. Niinpä olen täksi jouluksi ostanut itselleni Närhen Saniaislehdon salaisuudet. Jonkin muunkin aion vielä pakettiin kääräistä :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos, Tintti! :)

      Hienoa, että sinäkin hemmottelet itseäsi kirjoilla! Niin sitä pitää! :D Minä tiedän saavani lisäksi yhden aivan ihanan kirjalahjan siskoltani, joka ehkä pitää esitellä täällä blogissa sitten, kun olen sen todella saanut.

      Poista
  4. Minulla myös vessapaperi, kuitit, post-it laput ja paperinriekaleet ajaa kirjanmerkin virkaa. En edes tiedä mistä voisin ostaa kirjanmerkkejä?!? :o olen melkoinen mestari hukkaamaan kirjanmerkkejä. Ystäväni askarteli minulle muutama vuosi sitten lukumatin ja -mervin, mutta olen hukannut nekin. :(

    Ihanilla lahjoilla olet itseäsi lahjonut. Olen itsekkin haaveillen hipelöinyt tuota kyseistä salaisen puutarhan painosta! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kirjanmerkkejä löytää yleensä ainakin kirjakauppojen paperiosastolta:)

      Minäkin kyllä mietiskelen tässä, kuinkakohan nopeasti nämä merkit onnistun kadottamaan, sillä minä olen aika mestarillinen siinä suhteessä. Askarrellut kirjanmerkit ovat myös hyvä vaihtoehto. Ajattelinkin, että joululomalla, kun on taas aikaa, ryhdyn kirjanmerkkiaskartelupuuhiin, sillä kaksi merkkiä ei minulle riitä.

      Ja enkös vain olekin ostanut ihania lahjoja itselleni! Tuota painosta myytiin hyvin edulliseen hintaan Turun kirjatorilla, vain n. 12 euroa!

      Poista
  5. Söpöjä kirjanmerkkejä!

    Mitähän minä ostaisin itselleni joululahjaksi? Hmmmmm. Taidan ostaa lahjani vähän myöhään vasta joulun jälkeen kun ensin näen, tuoko pukki minulle mitään ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos, Katri! Niin minustakin :D

      No joulunjälkeiset joululahjat ovat myös hyvä idea, koska silloin alkaa myös joulualet! :) Ja etköhän sinä nyt ole ollut niin kiltti tyttö, että pukki edes jonkun lahjan sulle toisi! :D

      Poista
  6. Ihania ostoksia (ja ihania tunnustuksia - ajatella, että joku muukin käyttää epämääräisiä "kirjanmerkkejä ;))! Noista kirjanmerkeistä tykättäis meilläkin, ja olen varma, että rakastat Salaista puutarhaa <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos, Maria! Kyllä meitä epämääräisten merkkien käyttäjiä taitaa olla paljon, kaikki eivät vain kehtaa julkisesti tunnustaa ;)

      Minäkin olen, varma, että rakastun Salaiseen puutarhaan! :D

      Poista
  7. Hienoja kirjanmerkkejä, olisi kiva joskus itsekin käydä katselemassa kaupassa valikoimia. :)

    VastaaPoista
  8. Nyt tämä blogi-elämä helpottuu ja pääsee näitä kirjoituksiasi kommentoimaan. Hienoa Anna J, kun sait muutettua blogisi näin selkeäksi!

    Se, mitä tulin oikeastaan kertomaan on tuo Salainen puutarha-kirjan kuvitettu painos. Sain kirjan viime jouluna synttärilahjaksi ja se on aivan ihana!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tervetuloa lukijakseni, Sara! Todella kiva juttu, että sain ratkaistua ongelman. Ties vaikka lukijoiden elämä blogissani vilkastuisi tästä huomattavasti! :)

      Ai kun oli ihana synttärilahja! Alle viikon päästä pääsen minäkin sukeltamaan sen ihanuuteen!:D

      Poista