sunnuntai 4. tammikuuta 2015

Keskeneräisten kirjojen lukumaraton (päivittyvä postaus)

Maratoonari kömpi ylös sängystä vasta 11.30 ja koettaa avata unihiekkaisia silmiään. Syön ensin aamupalan ja aloitan vasta sitten virallisesti.

Kuten eilen kerroin vietän tänään siis keskeneräisten kirjojen lukumaratonia ja yritän saada edistettyä keskeneräisiä lukuprojekteja. Maraton kestää 24 tuntia aloittamisesta. Päivittelen edistymistäni tähän postaukseen. Tervetuloa siis seuraamaan! :)


Klo 12.15, maraton käynnistyy!

Maraton pääsee vihdoin käyntiin ja ensimmäisenä on vuorossa David Copperfieldin jatkaminen. Olen ensimmäisen osan sivulla 204. Nuoriherra Copperfieldin isäpuoli on juuri ajanut pojan pois kotoa vaatien tätä aloittamaan itsenäisen elämän työnteon merkeissä. Lohtunani David Copperfieldin orvossa ja kurjassa elämässä on kuppi kuumaa inkivääri-sitruuna-yrttiteetä.


Klo 14.45, luettuna 141 sivua


 Lukuaikaa on kulunut noin kaksi ja puoli tuntia olen edennyt David Copperfieldin parissa sivulle s.345 eli olen edennyt reilun 50 sivun tuntivauhtia, mikä yleisesti ottaen on varsin verkkainen tahti minulle. Toisaalta Dickensin koukerolauseet taittuvat usein minulta muuta tekstiä hitaammin. On ollut ihanaa syventyä Copperfieldin erinomaiseen tarinaan keskeytyksettä. Koska ulkona on mitä kaunein talvikeli ja aurinko alkaa pian painua mailleen, ajattelin virkistää itseäni kunnon kävelylenkillä ja pitää taukoa lukemisesta.

Klo 16.45, luettuna yhä 141 sivua

Kotiuiduin juuri lenkiltä, joka venyi peräti puolentoista tunnin mittaiseksi. Olen taukoillut jo kokonaiset 2 tuntia, joten on korkea aika palata kirjan pariin. David Copperfieldin tarina siis jatkukoon! Kunnon  lenkin jälkeen tekeekin hyvää heittäytyä sängylle kirja kainalossa! Taidan keittää kupin höyryävää teetä lämmikkeeksi. Ulkona oli ihanan lumista ja kaunista! :)Klo 21.30, luettuna 347 sivua

David Copperfieldin ensimmäisen osa on saatettu loppuun! Olen lainannut tämän yli tuhatsivuisen järkäleen kahtena niteenä, joten tarina on vielä kesken. Olin ajatellut ensimmäisen osan päätyttyä siirtyä muiden kirjojen joukkoon, mutta olen nyt niin lumoutunut tarinasta ja kaiken lisäksi ensimmäinen osa jäi aivan liian houkuttelevan jännittävään kohtaan, että on pakko ainakin vähän aikaa jatkaa vielä toisen osan parissa.

Tässä välissä olen ehitinyt kittaamaan kurkustani alas kolme kokonaista mukillista teetä. Pelkkä tee ei kuitenkaan vatsaani täyttänyt, joten nälän iskiessä tekaisin herkullisen salaatin sekä dippivihanneksia, joita nautin eilen tekemäni katkarapupiirakan kanssa. Nyt on maratoonarin masu täysi, joten lukukunto on huipussaan! :)

David Copperfieldiä lukiessani en ole voinut muuta tehdä kuin ihailla Dickensin suuria kertojan lahjoja, erinomaisia humoristinkykyjä sekä hänen suurta sanaista arkkuaan. Tämä kirja on ollut erinomainen maratonlukukirja, vaikka sivumäärillä en voi juuri ylpistellä – Dickensiä ei voi lukea kovin nopeasti. Mutta eihän se määrä, vaan laatu!

Klo 1.00, luettuna 487 sivua

Koko loppuiltani sujui David Copperfieldin toisen osan parissa, jota luin 140 sivua. Huomaa, että keskittyminen on iltaa kohden alkanut vähän herpaantumaan ja lukutahti hidastumaan. Ei se mitään – olen nauttinut päivästäni David Copperfieldin parissa suunnattomasti. Tarkoituksenani oli ehtiä lukemaan useampia eri kirjoja, mutta olen koukuttunut Copperfieldistä niin pahasti, etten ole pystynyt vaihtamaan kirjaa. Ja tuossa yli 1000 sivuisessa suurromaanissahan luettavaa riittää.

Nyt on aika suunnata sänkyyn, jotta jaksaa vetää tiukan loppukirin vielä aamulla. Katsotaan, jatkanko sittenkin vielä Copperfieldiä vai jotakin muuta. Kauniita unia! :)

Klo 10.10, luettuna 507 sivua

Nousin ylös 9.40 ja aloitin jälleen Copperfieldin parissa. Yöni oli hyvin levoton ja uneton, liekö liika lukeminen sekoittanut pääni? Lukuaikaa on jäljellä noin kaksi tuntia, joten loppukiri alkakoon! Ajattelin jatkaa vielä David Copperfieldin parissa (koska en nyt kerta kaikkiaan saa käsiäni irti kirjasta!) ja siirtyä lopuksi vielä Sadun taikamaa -satukokoelman pariin.

Klo 12.15, lukumaraton päättyy, luettuna 620 sivua

Keskeneräisten kirjojen lukumaraton, joka kääntyikin lähinnä David Copperfield -maratoniksi, on ohi! Sivumäärä jäi lopulta melko vaatimattomaksi, ja sivumäärällisesti oli tämän maratonin hedelmä huonoin, mitä olen suorittanut. Se kuitenkin johtunee maratonlukemiseni laadusta, joka ei ollut kovin nopealukuista ainesta.

Pääsin David Copperfieldin toisessa osassa sivulle 242 asti ja lopuksi luin vielä muutaman sadun Sadun taikamaa -nimisestä satukokoelmasta, yhteensä 31 sivua.

Lukumaraton sujui hyvin leppoisissa tunnelmissa ja oli mukava kokemus. Tavoitteeni maratonista luku- ja bloggausjumin hoitona täyttyi, ja koin pitkästä aikaa sitä huumaavaa tunnetta, ettei haluaisi millään laskea kirjaa käsistään. Samalla tulin rikkoneeksi myös blogihiljausuuden.


Loppukooste


Charles Dickens: David Copperfield I sivulta 204 loppuun eli sivulle 551

Charles Dickens: David Copperfield II alusta sivulle 242
Geraldine McCaughrean & Sophy Williams: Sadun taikamaa sivulta 81 sivulle 112


Yhteensä luettuja sivuja: 620

5 kommenttia:

 1. David Copperfield on aivan ihana kirja, siinä riittää kyllä luettavaa pitkäksi pitkäksi aikaa. Pariinkin kertaan olen tämän lukenut ja mielessä on, että täytyisi taas jossain vaiheessa lukea, tosin täytyisi ensin saada Nicholas NIckelbykin luettua.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hauska kuulla, että pidät Copperfieldistä! Vaikka en ole vielä loppuun päässytkään, olen yhtä mieltä kanssasi, että se on ihana kirja! :) Olen lukenut myös Nicholas Nicklebyn ja se oli myös erinomainen, joten kannatan loppuun lukemista! :)

   Poista
  2. Juu! Kunhan ensin aloittaisin!

   Poista
 2. Minultakin on joskus jäänyt Copperfield kesken, tosin ei siksi että se olisi ollut huono, vaan taisin unohtua lukemaan muita kirjoja. Lukemisolosuhteesi ovat ainakin kunnossa, tuollaiseen talvi-teekuppi -yhdistelmään Dickens sopii oikein mainiosti. Onnea maratoniin! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Suvi! :)

   Suosittelen yrittämään joskus uusiksi Copperfieldiä! Usein käy niin, että hyväkin kirja jää kesken, jos olosuhteet ovat huonot. No, minun olosuhteeni tänään ovat kyllä olleet ihan kiitettävät Copperfieldin lukemiselle :D

   Poista