lauantai 3. tammikuuta 2015

Keskeneräisten kirjojen lukumaraton huomenna!

Olen päättänyt viettää keskeneräisten kirjojen lukumaratonia huomenna sunnuntaina 4.1.2015.

Olen kärsinyt pitkästä luku- ja bloggausjumista, aika pitkälle kiireiden vuoksi mutta myös ihan puhtaan jumituksen vuoksi. Nyt joululomallakin vaikka aikaa niin sanotusti olisi, on lukusaavutukseni säälittävät parisensataa sivua Dickensin David Copperfieldiä, reilut viitisenkymmentä sivua Hugon Kurjia ja noin 80 sivua Sadun taikamaa -nimistä alennusmyyntilöytöä. No, onhan sekin jotain. Mutta kuten näistä hajanaisista sivuista voi päätellä, kärsin pienestä kyvyttömyydestä keskittyä saattamaan mitään loppuun. Syksyn aikana on myös jäänyt monia muita kirjoja kesken, ainakin muutama Harry Potter, jotka kuitenkin yhä odottavat hyllyssä uskollisesti lukijaansa, vaikka ovatkin kirjaston omaisuutta. 

Tähän vaivaan ei liene parempaa rohtoa kuin 24-tunnin lukumaraton, jonka tavoitteena on saattaa keskeneräisiä lukuprojekteja joko loppuun tai ainakin edistyneemmälle tasolle. Luulen, että lukumaraton on muutenkin juuri sitä, mitä tämän hetkisessä henkisessä tilassani kaipaan. Täydellinen keskittyminen kirjojen maailman on sielun rauhaa hivelevää. 

Lukumaratonperinteisiini on kuulunut makean mättäys , mutta koska sen lajista ravintoa on viime aikoina tullut mätättyä sisään aivan enemmän kuin tarpeeksi (jos joku ihmettelee, mihin olen sitten joululomani käyttänyt, jos en kerran lukemiseen, niin vastaus on, että ainakin leipomiseen, leipomiseen ja leipomiseen sekä niiden leipomusten syömiseen), ajattelin pitää tällä kertaa terveellisemmän laatuisen lukumaratonin. Leivon tänään katkarapupiirakan, ostin salaattitarpeita, dippivihanneksia sekä mitä ihaninta – tuoreita (egyptiläisiä) mansikoita! Tunnustettava kuitenkin on, että sorruin myös ostamaan pussin irtokarkkeja, joista olenkin ehtinyt syödä illan aikana puolet.

Tervetuloa siis seuraamaan huomenna blogiini (terveellistä) lukumaratoniani! Aloittelen pian heräämisen ja aamupalan syönnin jälkeen, mikä saattaa näin villisti veikaten tapahtua yhdentoista maissa. Päivitän edistymisestäni pitkin päivää blogiin.

 Koska syömiseni on viime aikoina ollut aivan liiaksi tätä laatua...


 ... on maratonevääni nyt enemmän tätä...

... ja tätä laatua.17 kommenttia:

 1. Eiköhän viestin lähettäminen onnistunut lainkaan? No höh.
  Lukuiloa. Toivottavasti maraton tuo mukanaan monia loppuunluettuja kirjoja ja lukuflow'n. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Näköjään en ole siis ainoa, jolla tekniikka tänä iltana (tai yönä) takkuaa. Nettiyhteys ei toiminut yli puoleen tuntiin, joten en saanut kuvia ladattua heti, mutta nyt onnistui :D

   Ja kiitos ja sitä toivon minäkin! :)

   Poista
 2. Tällainen maraton tulisi tarpeen minullekin, kauhistuttaa ajatellakin miten monta kirjaa on jäänyt kesken... Mukavaa maratonia, seurailen innolla :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ideaa saavat toki kaikki halukkaat lainata! ;) Kiitos ja kiva, jos olet tsemppausjoukoissa mukana! :)

   Poista
 3. Oi, onpas hyvä idea! Toivottavasti saat paljon luettua! :)

  VastaaPoista
 4. Tsemppiä! Sääkin taitaa suosia maratoniasi, oivalliset lukukelit!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Kirsi! No itse asiassa ulkona on niin silmiä hivelevä talvinen ilma ja lumikinokset, että sitä katsellessa tekisi mieli lähteä ulos reippailemaan. Mutta varmaan jossain vaiheessa menenkin, sillä toki tarvitsen myös taukoa :D

   Poista
 5. Olipa kiva kuulla sinusta pitkästä aikaa! Onnea maratoniin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Margit! Hauska huomata, että minua on kaivattu ja hauska huomata myös, että vanhat ystävät ovat heti kommentoimassa, kun osoitan pieniä elon merkkejä! :)

   Poista
 6. Kuulostaapa mainiolta maratonidealta! Hienoja kirjoja on kesken joululomalta... Tsemppiä!

  VastaaPoista
 7. Tsemppiä huomiselle lukumaratonille :)

  VastaaPoista