perjantai 4. lokakuuta 2013

Syyskuun blogiraportti

Ohho - syyskuu on mennyt kuin hujauksessa ja nyt ollaan jo lokakuun puolella. Olenko minä tosiaan jo kuukauden  verran käynyt yliopistoa kesäloman jälkeen? Ilmeisesti.

Syyskuu oli blogissani siinä mielessä hyvä kuukausi, että sen aikana blogini sai enemmän käyntejä kuin yhtenäkään muuna tämän vuoden kuukautena.

Syyskuussa blogissani vieraili bloggerin omien tilastojen mukaan 2530 kävijää, mikä on melkein 500 enemmän kuin tämän vuoden toiseksi kävijärikkaimpana kuukautena, heinäkuussa (2090). Silti en ihan saavuttanut viime loppuvuoden kävijätilastoja.

Syyskuussa luin lähinnä Suomen kirjallisuushistorian kurssiin liittyviä kirjoja. Kokonaisia teoksia luin kuusi, joista vain viimeisin, Södergranin teos ei kuulunut kurssiin:


Näiden lisäksi luin osan Volter Kilven Alastalon sali I -teoksesta, joka myös kuului edellä mainittuun kurssiin, mutta into lopahti kesken.

Syyskuun ihanimpiin kirjahetkiin on kuulunut Montgomeryn iki-ihanan Anna-sarjan ensimmäisen osan, Annan nuoruusvuosien ääneenlukuhetket isälleni. Linkatun bloggauksen kirjoittamisen jälkeen seikkailut Annan parissa ja isän seurassa ovat jatkuneet, vaikka vielä on noin kaksi kolmasosaa teoksesta lukematta. 

Syyskuussa tuli mietittyä omia ehdokkaitani kaikkien aikojen paras kirja -kilpailuun. Kilpailu on nyt siirtynyt seuraavaan vaiheeseen, ja linkin takaa olevasta listasta saavat ilmottautuneet kirjabloggarit äänestää kuuttaa kirjaa. Itse haluan ehdottomasti mukaan tähän kilpailun viimeiseen vaiheeseen, ja nyt alkaa sitten kova miettiminen, mitkä ensimmäisessä vaiheessa ehdotetuista 509:stä kirjasta pääsevät omaan kuuden koplaani! Jännää!

Syyskuun blogikuukauteeni kuului lisäksi haaste kesän 2013 hyvistä ja huonoista muistoista. Voi kultainen kesä!

Mitäs sitten lokakuussa? Huomista Turun kirjamessuille menoa odotan into piukalla! Siellä olisi tarkoitus tavata monia blogikollegoja, mikä on huisin jännää! Jo pitkään vaivannut flunssa on jälleen kiristänyt otettaan, joten toivottavasti se ei muodostu esteeksi.

Ensi viikolla, 8.10 täyttää blogini yhden vuoden! Sen kunniaksi ajattelin julkaista, juuri kyseisenä päivänä blogissani ensimmäisen blogiarvontani, joten kannattaa käydä kuikuilemassa silloin blogissani!

Tällä hetkellä lukemisen alla on Dickensin Dombey ja poika (olen voiton puolla jo tämän melkein tuhatsivuisen tiiliskiven suhteen!), Sisko Ylimartimon Anna ja muut ystävämme. L.M. Montgomeryn Elämä ja sankarittaret sekä juuri eilen aloitettu  Kazuo Ishiguron Ole luonani aina. Mielenkiintoisia kaikki!

Mukavaa lokakuuta kaikille!

Kai menneestä kesästä voi vielä haaveilla kukkasten muodossa?


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti