maanantai 12. marraskuuta 2012

Satumaista postia Adlibriksestä!

 
 

TADAA! Saanen esitellä kirjahyllyni uusimmat asukkaat, jotka saapuivat juuri tänään Adlibriksestä, kauan odotetussa paketissa:

 
 
 Siis satuja kolmella kielellä: Ursula Jonesin & Sarah Gibbin Kaunotar ja hirviö, ruotsinkielinen Ylva Blomqvistin Prinsessor - sju sagor sekä H.C Andersenin Eventyr og Historier alkuperäiskielellä, tanskaksi!


Ursula Jones & Sarah Gibb: Kaunotar ja hirviö:

Tämä kirja oli itseasiassa alkuperäinen syyni tehdä tilaus Adlibriksestä. Minulla on ennestään kirjahyllyssä samojen tekijöiden Prinsessa vailla valtakuntaa, josta olen myös blogannut ja jonka kuvitukseen olen täysin mielipuolisesti rakastunut. Siksipä, kun huomasin hiljattain, että samat tekijät ovat myöskin tehneet hieman samaan tyyliin tällaisen Kaunotar ja hirviö-kirjan, päätin heti, että se on minun myös saatava ehdottomasti. Ja sainhan minä! Luulen, että tästä kirjasta tullaan kuulemaan vielä lähiaikoina lisää blogissani, kun olen sen lukenut.H.C Andersen: Eventyr og Historier:


Kun pahalle antaa pikkusormen, niin se vie koko käden - kuten sanonta kuuluu. Jos pikkusormi oli tuo Kaunottareen ja hirviöön törsääminen, niin koko käsi oli tämä satusetä Andersenin suurjärkäle, jossa ei ole yhtään sen vähempää sivuja kuin 1180. Kun olin nyt kerran tilausta lähtenyt tekemään, niin tulipa mieleeni tarkistaa, jos Adlibriksestä löytyisi myös Andersenin Eventyr og historier-teosta, joka minulla oli ollut kirjastosta pitkään lainassa. Ja kyllähän sieltä löytyi. No tietenkin piti sekin sitten tilata!

Takaa-ajatuksena ostaa Andersenia alkukielellä oli, että olen joskus suunnitellut hieman, että Andersenin sadut olisivat (lukemattomien muiden orastavien aiheajatusten rinnalla!) hyvä kirjallisuuden graduaihe minulle. Kirjallisuuden gradua tehdessä ainakin meillä yleensä vaaditaan, että tutkittavaa teosta on luettava alkuperäiskielellä. Niinpä ajattelin, että lueskelisin näitä satuja ikään kuin kokeeksi, ovatko tanskan ymmärrystaitoni tarpeeksi hyvät, jotta voisin ajatella gradun kirjoittamista Andersenista.

Ylva Blomqvist: Prinsessor - sju sagor

Ja kun pahalle on antanut pikkusormensa, ja kun se onkin vienyt koko käden, niin se saatta vielä viedä koko toisenkin käden! Toinen käteni tällä kertaa oli tämä prinsessakirja, joka sisältää klassisia, kaikkien tuntemia prinsessasatuja Prinsessa Ruususesta Prinsessaan ja herneeseenYlva Blomqvistin uudelleen kertomia.

Kun olin jo siirtänyt Kaunottar ja hirviö- sekä Eventyr og Historier-kirjat ostoskoriini, ajattelin ihan vain katsoa, minkälaisia prinsessakirjoja Adlibriksestä ylipäätänsä löytyy. Prinsessakirjat ovat tunnetusti suuri heikkouteni ja kun näin, että Adlibriksestä löytyi tällainen suloisen omalaatuisen näköisesti kuvitettu prinsessakirja, niin olin vain sitä mieltä, että pakko saada!

 
 
 
 
Tämä teos päättyy tällaiseen hupaisaan, mutta hyvin käytännölliseen kaikille pikku prinsessoille suunnattuun neuvoon, joka takuuvarmasti auttaa kaikkia prinsessoja oman prinssinsä metsästyksessä:
 
 
 7 kommenttia:

 1. Täällä tyytyväisyydestä myhäillen voin todeta olevani täysin samaa mieltä kanssasi :D

  VastaaPoista
 2. Minäkin ihastelen ostoksiasi. Itse asiassa taidan laittaa tuon Kaunottaren ja hirviön tilaukseen nyt heti: siitä tykkää varmasti minun lisäkseni myös ekaluokkalainen tyttäreni. :)

  Osaatko lukea tanskaa? Itse luin kerran yhden tanskankielisen tieteellisen artikkelin. Siinä oli tekemistä, mutta onneksi sanasto on niin samanlaista kuin ruotsissa.

  VastaaPoista
 3. Kiitos, Katja

  Ja juu, kannattaa tilata - hieno satukirja! :) Tuolta adlibriksestä taitaa löytyä halvimmalla.

  Opiskelen pääaineenani vielä toistaiseksi pohjoismaisia kieliä, joka kylläkin pääasiassa on ruotsin opiskelua, mutta meillä on yksi pakollinen tanskan kurssi, jonka olen käynyt. Vaikka todettava, että kurssi ei ollut mikään "suuri menestys". (Sen kohdalla komeilee opintorekisterini huonoin arvosana:P) Mutta kyllä periaatteessa sen kurssin ja ruotsin taidon myötä nyt jonkinlaiset mahdollisuudet ymmärtää tanskaa, vaikkakin vähän vaivalloisesti. Saa nähdä, kuinka paljon jaksan tuota Andersenin järkälettä lukea :)

  VastaaPoista
 4. Ihanan prinsessainen paketti! :)

  Kurkkaapa blogiini, sulle olisi tunnustus tarjolla:
  http://satunluetut.blogspot.fi/2012/11/tunnustus.html

  VastaaPoista
 5. Ihanaa kuvitusta! Olet aika rohkea, jos uskallat tanskaksi lähteä lukemaan!

  VastaaPoista
 6. Kiitos kehuista! Rakkaat kirjani olisivat tyytyväisä, jos kuulisivat, millaisia kohteliaisuuksia he saavat! :)

  Olen Satu otettu saatuani ensimmäisen blogitunnustukseni, kiitos! :)

  VastaaPoista