tiistai 15. heinäkuuta 2014

Lähtölaskenta Blogistanian kesälukumaraton IV:een on alkanut


Huomenna 16.7 vietetään Blogistaniassa yhteislukumaratonia, josta voi lukea lisää Lukutoukan ruokalista -blogista, joka emännöi maratonia. Saman linkin takaa löytyy myös lista muista mukaan ilmoittautuneista blogeista.

Ideana siis viettää 24 tuntia kirjojen parissa ja ahmia niin monta sivua tekstiä kuin ehtii sinä aikana. Onko mitään sen ihanampaa!? Odotan hyvin innolla ja iloisin odotuksin elämäni kolmatta lukumaratonia.

Itse ajattelin startata maratonin jo tänä iltana, kun pääsen iltavuorostani. Arvioitu aloitusaika olisi klo 22.00. Ilmoitan aloituksesta blogissani, ja blogistani voi seurata maratonini edistymistä, sillä  päivittelen blogiini maratonkuulumisia maratonin aikana.

Maratoniin valmistautumisen aloitin jo viime viikolla raahaamalla kirjastosta vinon pinon mielekästä luettavaa. Kasa on melko suuri ja näyttää tältä:
Tässä pinossa on valinnanvaraa, eikä ole aikomustakaan koko pinoa lukea. Pinostani löytyy lähinnä lasten- ja nuortenkirjallisuutta, mutta myös vähän vakavampaa: Juhani Ahon realistiset Papin tytär - ja Papin vaimo -teokset, jotka olen jo pitkään halunnut lukea uudestaan.

Tänään jatkoin maratonvalmisteluitani siivoamalla nopeasti huoneeni, jotta siellä olisi viihtyisää lukea. Töistä pääsyn jälkeen taidan suunnata kaupaan hakemaan vielä maratoneväitä, jotta valmistautuminen olisi kaikin puolin täydellinen. Nyt minun on riennettävä hammaslääkärin kautta mansikoita myymään, mutta toivotan oikein isot tsempitykset kaikille muillekin lukumaratonlaisille! 12 kommenttia:

 1. Tsempit maratoniin! Kirjapinosi näyttävät houkuttelevilta :)

  Itse en tällä kertaa osallistu. Omalla kohdallani yksi maraton kesässä taitaa olla ihan tarpeeksi :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Katri tsempeistä! :) Minustakin näyttävät houkuttelevilta! ;)

   Harmi, ettet itse osallistu, mutta sitäkin suuremmalla syyllä siis tervetuloa seuraamaan meidän muiden maratoneja! :)

   Poista
 2. Oi miten kaunis ja siisti huone sinulla on. Vaikka käyt töissä ja luet paljon, niin siitä huolimatta sinulta liikenee aikaa ja energiaa luoda ympärillesi kaunista ja viihtyisää.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kommentistasi, se piristi mieltäni kovin! Huoneeni sisustaminen on ollut eräs rakkaimmista projekteistani ja tykkään itsekin kovin siitä - silloin kuin se on siisti. Mainittakoon, että se on usein kyllä kaukana kuvan siisteydestä ;)

   Poista
 3. Minulla on omana koko tuo Louisa M. Alcottin kirjasarja, jossa on tuo sinivalkoinen selkämys (kirjoja lähemmäs 10 kpl..?). Juuri sama painos. Sain sen nuorempana lahjaksi vanhemmiltani =)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oi, sitten omistat todellisen aarteen. Omasta hyllystäni löytyy Alcotin kirjoista vain Pikku naisia I ja II, sellaisina aivan uusina painoksina, joihin olen kyllä hyvin tyytyväinen, sillä niissä on hyvin hurmaavat, koristeelliset kannet :)

   Poista
 4. Onpa ihanan näköisiä kirjoja. Ja Pikku prinsessa! Minun lapsuuteni ylivoimainen suosikki.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Margit! Pikku prinsessa on minulle ennestään tuntematon, mutta olen nyt jo vallan ihastunut siitä maratoonailtuani sen parissa reilut sata sivua! :)

   Poista
 5. Antoisia lukuhetkiä! Ihania kirjoja sinulla ainakin on - olen lukenut kaikki paitsi Jane ja saaren kutsu (vaikka onkin Montgomeryä, ei näissä ole minulle samaa lumoa kuin Annoissa ja Runotytöissä) ja tuon Saman katon alle. Minäkin luin juuri Papin tyttären ja Papin rouvan, ja lukukokemus oli tälläkin kertaa todella hieno ja antoisa! Ja Pikku prinsessa on tietenkin aina yhtä ihana Annasta puhumattakaan! Ja tietenkin Veljeni Leijonamieli! Ja Pikku miehetkin, vaikka tästä sarjasta kaksi ensimmäistä osaa ovat minulle selvästi läheisemmät. Itse en ole oikein maratoonariainesta, mutta on hauska seurailla teitä vauhdikkaampia :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minullekin tämä lukupino sisältää enimmäkseen tuttuja kirjoja, joiden luokse halajan jälleen. Oikeastaan hassua, että olemme tästä pinosta lukeneet suunilleen samat – minulle Jane ja saaren kutsu, Saman katon alle ja Pikku prinsessa ovat ennestään lukemattomia, muut luettuja. Jokin hämärä mielikuva on Pikku prinsessasta, että olen mahdollisesti saattanut lukea sen joskus pienenä.

   Papin tytär ja Papin rouva ovat hienoja kirjoja. Toivottavasti saan luettua ne lähitulevaisuudessa, ellen tämän maratonin aikana. Viime kesänä luin Juhani Ahon Juhan, ja se oli aivan upea. Sen jälkeen on mielessä ollut halu palata Ahon pariin.

   Poista
 6. Olet tehnyt ihania valintoja! Minun on pitkään tehnyt mieli sukeltaa uudestaan Montgomeryn maailmaan. Onnea maratoniin :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Tilda! :) Suosittelen sukeltamaan, Montgomeryn maailmassa on lumoa! :) <3

   Poista